Skip to main content

OP

Laitapelaaja Otto-Pekka Jurvainen on allekirjoittanut yksivuotisen pelaajasopimuksen HIFK:n kanssa.

Puistolan Urheilijoissa jalkapallo-oppinsa saanut Jurvainen, 29, siirtyy HIFK:n riveihin PK-35 Vantaasta, jossa hän on pelannut kaudesta 2007 lähtien. Viime kaudella hän toimi joukkueensa kapteenina ja osui maalipuiden väliin neljä kertaa Ykkösessä.

”O-P on ennen kaikkea joukkuepelaaja, mistä merkkinä on ollut kapteeninnauha kädessä PK-35:ssa. Lisäksi hän tuo vasenjalkaisuutensa puolesta monipuolisuutta sekä erikoistilanneosaamista joukkueeseemme. Hieno juttu O-P:lle ja meille, että hän päätyi tulemaan meille”, HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara iloitsee.

”O-P on dominoinut jo pitkään Ykköstä ja on hienoa, että hän palaa Veikkausliigakentille nimenomaan IFK:ssa. O-P on meille tuttu pelaaja vuosien varrelta ja hän sopii täydellisesti Honsun pelisysteemiin”, HIFK:n urheilutoimenjohtaja Henri Määttä kertoo.

Jurvainen on pelannut pitkän pelaajauransa aikana Veikkausliigassa kuusi ottelua HJK:ssa kaudella 2004. Sen lisäksi Jurvainen on edustanut Atlantista, Klubi 04:ää ja Käpylän Palloa ja viimeisimpänä PK-35 Vantaata, jossa hän pelasi 149 ottelua.

”Todella hieno homma, että tulee jalkapalloilijana hieman vanhemmalla iällä tällainen mahdollisuus. Minulla on pitkä tausta PK:ssa, ja nyt tuntui, että oli oikea aika saada uusia haasteita. IFK ja Veikkausliiga on ihan älyttömän upea mahdollisuus ja se oli paras vaihtoehto tässä vaiheessa uraani”, Jurvainen sanoo.

”Joukkueessa on paljon tuttuja pelaajia menneiltä vuosilta, joten tiedän melko tarkkaan millaisia pelaajia IFK:ssa on. Uskon tuovani joukkueeseen kokemuksen lisäksi sellaista pallovarmuutta ja hyvää meininkiä.”

Eski ja OP

Kapteenit Esa Terävä ja Otto-Pekka Jurvainen taistelivat viime kaudella sateisella Bolliksella. Kuva: Kalevi Hämäläinen

Jurvainen korostaa, että HIFK ei aio lähteä vain selviytymään Veikkausliigaan.

”Tavoite on, että pystyn auttamaan joukkuetta mahdollisimman paljon. Kun katsoo nyt jo joukkuettamme, ja kun vahvistuksia on vielä varmasti tulossa, niin emme lähde ainoastaan katselemaan vaan oikeasti voittamaan jokaista ottelua. Se on varmaa, että meillä tulee olemaan todella hyvät mahdollisuudet pärjätä sarjassa tällä joukkueella”, Jurvainen vakuuttaa.

Jurvainen pelasi ensimmäisen kerran Veikkausliigassa 19-vuotiaana HJK:n paidassa. Paluu Veikkausliigaan tapahtuu nyt siis yli kymmenen vuoden tauon jälkeen. Uransa aikana 33 poikamaaottelua pelannut ja myös futsal-maajoukkueessa esiintynyt Jurvainen odottaa varsinkin derbyotteluita HJK:ta vastaan innolla.

”Se tuo todella paljon lisäbuustia koko joukkueelle ja varmasti myös suomalaiselle futikselle. Varmasti molemmat joukkueet sytyttävät toisensa ja se on varma homma, että Töölön jalkapallostadion tulee olemaan täynnä, koska ihmisiä kiinnostaa tämä asetelma. IFK:n ja HJK:n väliset kamppailut tulevat olemaan hienoja tapahtumia ja kesän kohokohtia”, Jurvainen sanoo.

Myös äänekkäät ja aina omiaan tukevat IFK-kannattajat ovat jääneet vahvasti Jurvaisen mieleen edelliskausien kohtaamisista.

”Olen pelannut aikaisemmilla kausilla HIFK:ta vastaan ja otteluissa on ollut aina hieno tunnelma Stadin Kingien laulaessa ja kannustaessa. On todella hienoa päästä kokemaan tuo tunnelma jokaisessa ottelussa ensi kaudella. Jätkien mukaan vieraspelitkin tuntuivat viime kaudella kotiotteluilta”, Jurvainen hehkuttaa.

HIFK:n ensi kauden joukkueen rakennus on hyvällä mallilla ja julkaistuna on nyt yhteensä yksitoista pelaajasopimusta. Urheilutoimenjohtaja Henri Määtän mukaan HIFK tiedottaa uusista pelaajasopimuksista jälleen ensi viikolla.

”Tällä hetkellä meillä on pelaajarintamalla positiivinen ongelma, sillä laadukkaita pelaajia on paljon tarjolla. Kovan kilpailun takia jokaisissa harjoituksissa mennään todella lujaa. Julkaisemme uusia pelaajasopimuksia jälleen ensi viikolla”, Määttä paljastaa.

HIFK Fotboll