Skip to main content
Miesten edustusjoukkue

Mustonen jatkaa HIFK:ssa

By 3.12.201411 joulukuun, 2018No Comments
web_Mustonen

Mude solmi jatkodiilin ensi kaudeksi. Kuva: Jere Nevalainen

Veikkausliiganousuun päättyneellä kaudella 2014 kahdeksan maalia Ykkösessä tähtirinnoille iskenyt hyökkääjä Tuomas Mustonen on tehnyt HIFK:n kanssa yksivuotisen jatkosopimuksen.

Mustonen, 29, oli kaudella 2012 Kakkosen eteläisen lohkon paras maalintekijä 20 osumallaan IFK:n tuoreen yhteistyöseura Gnistanin paidassa.

Mustosen henkilökohtainen yhden kauden maaliennätys on kuitenkin kaudelta 2011, kun FC Pohussa viisivuotiaana jalkapalloilun aloittanut maalipyssy nakutti upeat 23 osumaa Kakkosessa. Yhteensä hyökkääjänä pelaava Mustonen on takonut Kakkosessa kunnioitettavat 93 maalia.

”Unelmani on ollut pikkupojasta asti pelata liigassa. Odotin itse jatkoa, ja kun Honsu (päävalmentaja Jani Honkavaara) otti yhteyttä, niin kerroin heti olevani messissä”, Mustonen sanoo.

”Kaiken kaikkiaan viime vuosi oli todella hieno ja upea, joten jatkan enemmän kuin mielelläni IFK:ssa. Ei tarvinnut hirveästi suostutella. Emme lähde ainoastaan osallistumaan. Joukkueella on selkeä ajatus siitä, että lähdetään menestymään”, Mustonen vakuuttaa.

Mustosella kilahtaa mittariin ensi vuoden kesäkuussa 30 ikävuotta. Pelaaminen Veikkausliigassa oli Mustoselle kaikkien IFK-pelaajien tavoin unelma, joka kävi lopulta toteen.

”Olen kavereille heittänyt aina pientä huulta, että olisi hienoa pelata kolmekymppisenä liigassa. Nyt se sitten toteutuu.”

Mude

Tuomas ”Mude” Mustonen oli IFK:n toiseksi paras maalintekijä viime kaudella (8 maalia). Kuva: Jere Nevalainen

Ensi kauden ehdottomia herkkupaloja HIFK:n pelaajille tulevat olemaan paljon odotetut Helsingin paikalliskamppailut. Stadin Derby sytyttää myös Mustosen.

”Se on aivan upeata. Joukkueemme kapteenia Esa Terävää lainaten menee ihan ”kaniksille”, kun sitä edes ajattelee. Kyllähän niitä maailmalla näkee, mutta on hienoa, että saadaan vihdoin Suomeen oikea pääkaupungin derby. Vielä kun on itse täältä kotoisin. Odotan koko liigakautta, mutta kyllä ne ovat isoja bonuksia, että on kolme tietyllä tapaa erityistä tapahtumaa seassa”, Mustonen sanoo.

HIFK:n urheilutoimenjohtaja Henri Määtän mukaan Mustonen tulee olemaan myös ensi kaudella tärkeässä roolissa nousijajoukkueen palapelissä.

”Mustonen on synnynnäinen maalintekijä, joka haistaa maalipaikat. Hän on iskenyt lähes sata maalia Kakkosessa ja oli jo viime kaudella joukkueemme toiseksi paras maalintekijä Ykkösessä, joten eiköhän mieheltä nähdä maaleja Veikkausliigassakin. Mude on oiva kirittäjä tulevalle ykköshyökkääjällemme”, Määttä sanoo.

Mustosen jatkosopimuksen myötä HIFK:lla on kasassa nyt kymmenen julkaistua pelaajasopimusta.

Uusia sopimusuutisia on tiedossa jo loppuviikosta.

”Joukkueemme rakennus on hyvällä mallilla ja perjantaina julkaisemme jälleen uuden pelaajasopimuksen”, Määttä paljastaa.

HIFK Fotboll

SuperKamrat