Skip to main content
Miesten edustusjoukkue

Jonathan Karlsson ei jatka IFK:ssa

By 9.12.201413 joulukuun, 2018No Comments

 

 

Kaksi edellistä kautta tähtirinnoissa pelannut Jonathan Karlsson ei jatka HIFK:ssa kaudella 2015.

Karlsson, 27, muutti Suomeen vuoden 2012 loppupuolella ja vakuutti nopeasti HIFK:n valmennuksen osaamisellaan. Taitava maalintekijä iski HIFK:lle Kakkosessa 19 maalia ja viime kaudella Ykkösessä maaliverkko heilui neljä kertaa. Suomen Cupissa ”Svedu” teki niin ikään neljä maalia viime kaudella.

”Pitkän pohdinnan jälkeen olen päättänyt olla jatkamatta HIFK:ssa”, Karlsson kertoo.

”Niskani on edelleen sen verran kipeä, että harjoittelusta ei tule mitään. En pysty pelaamaan sataprosenttisesti. Pääpallot eivät ole edes vaihtoehtona”, Karlsson jatkaa.

HIFK menettää Karlssonissa mahtavan joukkuepelaajan. Ei ole kuitenkaan poissuljettua, että Karlsson pelaisi vielä tulevaisuudessa IFK:n paidassa.

”Haluan kiittää koko seuraa, päävalmentaja Jani Honkavaaraa ja erityisesti IFK:n kannattajia näistä kahdesta upeasta vuodesta. Jalkapallo on ollut inspiraationi koko elämäni, mutta nyt on aika löytää jotain jalkapallon ulkopuolelta. Toivottavasti pääsen ensi kaudella katsomaan muutaman pelin ja näkemään samalla jätkiä”, Karlsson sanoo.

Donsö on yksi Göteborgin eteläisen saariston saarista. Jonathan Karlsson aloitti jalkapalloilun Donsö IS:n riveissä; hän otti ensiaskeleensa Nordövallenilla yhdeksän vuoden ikäisenä. Muutamaa vuotta myöhemmin Karlsson muutti Boråsiin (60 km Göteborgista) jossa hänen uudeksi seurakseen tuli Bergdalens IK. Juniorivuosien jälkeen hän pääsi kokeilemaan siipiään Ruotsin 1. divisioonassa Norrby IF:n paidassa. Karlsson on sittemmin edustanut Skene IF:ää Ruotsin 3. divisioonassa ja palannut sekä Bergdalenin että Donsön riveihin.

Katso YLE Sportenin haastattelusta Karlssonin fiilistelyt liiganousun varmistaneen FC Jazz -ottelun jälkeen Bollikselta. Kiitos Svedu! Tack Svedu!

Karlsson