Skip to main content

1450680_621293857931234_1164627967_nHIFK Futsal kohtaa lauantaina Urheilutalon kotiottelussaan AC Stoppi/Cherokeen. Kauden viidennen sarjaottelun myötä paketoidaan myös HIFK:n futsalin edustusjoukkueen syyskausi Kolmosessa.

Syksy on ollut kaksijakoinen. Kausi alkoi vaikeasti kahdella maalin tappiolla, vaikka IFK oli niissäkin otteluissa hyvin pelissä mukana. Kahta tappiota on kuitenkin seurannut voittoputki, joka on toistaiseksi kahden ottelun mittainen.

”Syyskausi on ollut vaikea, mutta aika odotettu. Olemme kehittäneet omaa peliämme ja se on verottanut pisteitä kauden alusta. Se vähän harmittaa totta kai, mutta samalla näen, että joukkue on tällä hetkellä parempi kuin koskaan aikaisemmin”, HIFK Futsalin kapteeni, valmennuksessakin mukana oleva Johannes Axerud sanoo.

IFK:n tavoitteena on ollut nousta tällä kaudella futsalin Kakkoseen, eikä tavoitteesta ole tarvinnut kahdesta tappiosta huolimatta vielä luopua. Sarja on äärimmäisen tasainen.

”Sarjataulukkoa on tässä vaiheessa turha katsoa liikaa. Jokainen joukkue tulee pelaamaan matseja ristiin, ja kunhan nyt hoidamme lauantain pelin hyvin, niin näen että meillä on vielä omissa käsissämme koko sarjan voitto”, Axerud jatkaa.

Meneillään oleva kausi on IFK:n futsalin edustusjoukkueen kolmas. Tie Vitosesta Kolmoseen eteni mutkattomasti kahden suoran nousun kautta. Toiminnan taso on samalla kehittynyt koko ajan – niin joukkuetta kuin taustojakin ajatellen. Pitkäaikaisena tavoitteena on nostaa IFK Helsingin johtavaksi futsalseuraksi.

Isoimmat muutokset tähän kauteen lähtiessä nähtiin kotiotteluiden puitteissa ja valmennuksessa. Kahdella ensimmäisellä kaudellaan IFK järjesti vain yksittäisiä yleisötapahtumaotteluita, tällä kaudella kaikki kotiottelut pelataan Urheilutalolla, jossa IFK myös harjoittelee.

Valmennus puolestaan muuttui, kun joukkueen kahteen hienoon nousuun johdattanut Mikko Kannari jätti viime kauden päätteeksi päävalmentajan tehtävänsä. Nyt IFK:lla on valmennuskaksikko, jonka muodostavat edelleen GFT:ssä Futsalliigaa pelaava, IFK:ssa jalkapalloa aikoinaan pelannut Timo Lumivaara ja pelaajavalmentaja Johannes Axerud.

Tulosten keräämisen lisäksi on tehtävänä ollut luoda IFK:lle kestävä, pitkän tähtäimen pelitapa.

”Edelliset kaksi kautta menimme aika pitkälti sillä luottamuksella, että olemme yksinkertaisesti teknisesti parempi joukkue. Lisäksi rakensimme pohjalle omaa, helppoa pelitapaa. Tällä tyylillä oli helppo voittaa pelejä, mutta fiksumpia vastustajia vastaan oli jo ongelmia”, Axerud miettii.

”Tällä kaudella olemme olleet alkukaudesta ongelmissa, mutta uskon erittäin vahvaan loppuun. Sanon niin, koska olemme oikeasti valovuoden edellä sitä HIFK Futsalia, joka nähtiinkauden ensimmäisessä pelissä.”

Lauantaina on edessä iso peli, sillä AC Stoppi/Cherokee on sarjataulukossa IFK:n rinnalla. Voittaja on vielä vahvasti mukana kärkikahinoissa.

IFK:lla on ollut kolmen viikon tauko sarjaotteluista, mutta joukkue on pelannut kaksi harjoitusottelua Kakkosen ryhmiä vastaan. Peleistä jälkimmäinen päättyi 2-2-tasapeliin Kakkosessa toisena olevaa Kiffeniä vastaan.

”Keskiviikon pelin jälkeen on erittäin luottavainen fiilis. Havaitsimme selkeät ongelma-alueet heti alkuun ja reagoimme niihin joukkueena erittäin hyvin. Uskon, että kaikki on kiinni omasta puolustuspelaamisesta, sillä vastustaja on varmasti hyökkäyssuuntaan vahvempi kuin puolustussuuntaan. Tilanteita me saamme aivan varmasti. Oma pää kun pidetään puhtaana, niin hyvä tulee”, Axerud sanoo.

”Toivottavasti saamme lauantaina hyvän määrä katsojia Urheilutalolle. Tämä saattaa olla kauden tärkein peli!”

Teksti: Topias Kauhala

HIFK Futsal-AC Stoppi/Cherokee, Urheilutalolla, lauantaina 20.12, kello 15.30. Liput 5€. Seuran asuissa ja HIFK Futsalin kausikorteilla vapaa pääsy.