Skip to main content
Tommi Vesala

Tervetuloa Tommi!

HIFK on tehnyt yksivuotisen pelaajasopimuksen laitapelaaja Tommi Vesalan kanssa.

Vesala, 28, on espoolaisen Kasiysin kasvatti. Sieltä matka jatkui FC Espoon, FC Hämeenlinnan ja FC Viikinkien kautta MYPAan, jossa Vesala on pelannut neljän edellisen kauden aikana 99 ottelua Veikkausliigassa (4 maalia). Juniorimaajoukkueissa Vesala on pelannut yhteensä 30 ottelua.

Vesala on HIFK:n päävalmentajalle Jani Honkavaaralle tuttu mies FC Viikingeistä. Siirtyminen Veikkausliigaan nousseen HIFK:n riveihin oli Helsingin yliopistossa hammaslääketiedettä opiskelevalle Vesalalle lopulta helppo päätös.

”Olen pääkaupunkiseudulta kotoisin ja asunut täällä, joten henkisesti tänne on ollut vetoa jo pidempään. Honsu soitteli syksyllä, että miltä kuulostaisi tulla pelaamaan Stadiin ensi kaudeksi HIFK:hon. Liiganoususta ei tiedetty siinä vaiheessa vielä mitään, mutta sanoin jo silloin, että totta kai kiinnostaa”, Vesala kertoo.

”Tunnen Honsun hyvin Viikkari-ajoilta, joten siitä se ajatus sitten lähti. Ykkösen toiseksi viimeisellä kierroksella HIFK voitti Viikingit ja KTP hävisi FC Jazzille. Päätöskierrokselle lähdettäessä oli sellainen fiilis, että olisi aika makeeta päästä skulaamaan Veikkausliigaa HIFK:ssa. Kun nousu varmistui, niin hommat lähtivät rullaamaan.”

HIFK:ssa Vesala tulee todennäköisesti pelaamaan päävalmentaja Jani Honkavaaran pelisysteemissä laiturina. Taitoa ja kokemusta löytyy myös muille pelipaikoille.

”Olen pelannut paljon laitalinkkinä. Olen ollut myös sellainen valmentajan pelinappula, eli pelannut keskikentän keskellä ja jopa topparina. Laiturin tontti on kuitenkin tutuin pelipaikka”, Vesala sanoo.

IFK:n kannattajaryhmä Stadin Kingit saa Vesalalta runsaasti kehuja. Hän odottaa innolla pelaamista uuden seuransa kannattajien edessä.

”Olen nähnyt pätkiä Stadin Kingeistä ja totta kai se sytyttää. Pari vuotta sitten olin katsomassa HIFK:n matseja Brahen kentällä, kun he pelasivat Kakkosessa. Fiilistelin jo silloin, että on mahtavaa, kun löytyy tällaista meininkiä. Kylmät väreet tulee jo siitä, kun katsoo heidän meininkiään”, Vesala hehkuttaa.

Vaikka joukkueen rakennus on vasta käynnissä, niin tavoitteet ja odotukset ensi kaudeksi ovat jo korkealla.

”Joukkueessa on paljon tuttuja kavereita ja hyviä pelimiehiä. Odotukset ovat suuret, sillä tässä pääsee hyvään meininkiin mukaan. Totta kai häviämistä vihaavana odotukseni ovat todella korkealla ja aiomme varmasti ensi kaudella taistella tosissaan voitoista jokaisessa ottelussa.”

Vesala on tuttu mies päävalmentaja Honkavaaralle sekä HIFK:n urheilutoimenjohtaja Henri Määtälle omilta pelivuosilta.

”Olemme erittäin tyytyväisiä, kun saimme kokeneen pelaajan joukkueeseemme”, Määttä kertoo.

”Kentällä Vesala on monipuolinen pelaaja, joka pystyy laidan lisäksi pelaamaan myös tarvittaessa keskikentällä. Ennenkaikkea mies on IFK:n näköinen pelaaja, joka laittaa itsensä likoon oman joukkueensa puolesta jokaisessa pelissä.”

HIFK:n joukkueessa on nyt kahdeksan julkaistua sopimuspelaajaa. Lisää on kuitenkin tiedossa.

”Joukkueen rakennus on tällä hetkellä hyvällä mallilla ja tulemme julkaisemaan lisää mielenkiintoisia pelaajasopimuksia lähiaikoina” Määttä vakuuttaa.

HIFK:lla on nyt kasassa kahdeksan pelaajasopimusta ensi kaudelle:

  • Mika Johansson, 30, maalivahti
  • Pauli Kuusijärvi, 28, keskuspuolustaja
  • Matias Hänninen, 23, laitapuolustaja
  • Esa Terävä, 27, keskikenttäpelaaja
  • Jukka Halme, 29, keskikenttäpelaaja
  • Eero Peltonen, 27, keskikenttäpelaaja
  • Nnaemeka Anyamele, 20, laitapelaaja
  • Tommi Vesala, 28, laitapelaaja

Masa

Kausikortit ovat myynnissä. Hyppää Lippupalvelun sivuille ja hanki omasi!

1. De Stjärnprydda, pääkatsomo/huvudläktaren (numeroitu)
– 200€ 24.12.2014 saakka (ovh. 250€)
– Käsittelykulut +3,50 EUR
– Sisältää kaikki HIFK:n kotiottelut Veikkausliigassa kaudella 2015 / Tillträde till alla HIFK:s matcher i Veikkausliiga säsongen 2015

2. IFK Klacken, pohjoispääty/norra ändan (numeroimaton)
– 100€ 24.12.2014 saakka (ovh. 125€)
– Käsittelykulut +3,50 EUR
– Sisältää kaikki HIFK:n kotiottelut Veikkausliigassa kaudella 2015 / Tillträde till alla HIFK:s matcher i Veikkausliiga säsongen 2015