Skip to main content
Miesten edustusjoukkue

Kokenut liigajyrä jatkosopimukseen HIFK:n kanssa

By 27.11.201411 joulukuun, 2018No Comments
web_sinisalo

Kuva: Jere Nevalainen

HIFK on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen viime kauden nousijajoukkueen luottopuolustajiin lukeutuneen Jukka Sinisalon kanssa.

”Sinisalo oli viime kaudella joukkueen tärkeimpiä pelaajia ja tulee olemaan sitä myös ensi kaudella. Mies on johtaja niin kentällä kuin kentän ulkopuolella ja tekee esimerkillään kanssapelaajistaan parempia pelaajia. Sinisalon liigakokemus tulee olemaan arvokas lisä joukkueelle”, HIFK:n urheilutoimenjohtaja Henri Määttä kertoo.

Sinisalo, 32, on jyväskyläläisen JPS:n kasvatti. Kokenut toppari on pelannut uransa aikana 130 ottelua Veikkausliigassa FC Interin, JJK:n ja FC Lahden riveissä. Kaudeksi 2014 HIFK:hon siirtynyt Sinisalo pelasi päättyneellä kaudella 24 ottelua HIFK:n nousijajoukkueen riveissä.

”Juttelin Honsun (päävalmentaja Jani Honkavaara) kanssa asioista ja sopimuksen uusiminen oli lopulta helppo päätös”, Sinisalo kertoo.

”Tietysti viime kauden päätteeksi tapahtunut nousu puolsi jatkoa, mutta minun täytyi silti ottaa kaikki muutkin asiat huomioon. Opiskelun ja perhe-elämän pystyy hoitamaan samanaikaisesti. Joukkueen resurssit ovat aika pienet vielä toistaiseksi, mutta HIFK on kehittyvä seura ja menossa kokoajan eteenpäin.”

Sinisalon jatkosopimus on HIFK:lle erittäin tärkeä ja hän aikoo kantaa tähtirintaista pelipaitaa ylpeydellä ensikin kaudella.

”Saamme varmasti hyvän ja iskukykyisen joukkueen kasaan. Henkilökohtaisesti tietysti toivon, että pysyn terveenä ja pystyn pelaamaan mahdollisimman paljon. Nuorempia pelaajia täytyy kannustaa omalla esimerkillä eteenpäin ja näyttää miten hommat hoidetaan”, Sinisalo sanoo.

Moni vierasjoukkue jäi hämmästelemään viime kaudella ison kirkon valoja äänekkään ja runsaslukuisen IFK:n kannattajaryhmän Stadin Kingien huutomyrskyn edessä. Samaa on luvassa ensi kaudella, kun Kingit tulevat sijoittumaan Töölön jalkapallostadionin pohjoispäätyyn.

”Joukkueen fanit ovat ainutlaatuisia. Eihän tällaista meininkiä ole ollut katsomossa missään jengissä Suomessa. Vaikka olen itse ollut vasta vuoden mukana joukkueessa, niin muutenkin seuran ja joukkueen yhteishenki on jotain uskomatonta”, Sinisalo hehkuttaa.

Jos HIFK:n viime kauden Olympiastadionilla pelatut kotiottelut olivat pelaajille hienoja kokemuksia, niin ensi kauden ehdoton herkkupala tulee olemaan Stadin Derby: HIFK- HJK.

”Ne ovat sellaisia ensi kauden spesiaaleja. Kaikki varmasti miettivät niitä otteluita aivan eri tavalla. Ne ovat ainutlaatuisia tapahtumia sekä seuralle, itselleni ja koko suomalaiselle futikselle. Ei auta kieltäminen, että Helsingissä on ensimmäistä kertaa pitkään aikaan oikeasti aito paikalliskamppailu ja se kiinnostaa yleisöä.”

HIFK:lla on nyt yhdeksän julkaistua pelaajasopimusta. Seuran urheilutoimenjohtajan Henri Määtän mukaan HIFK tulee julkaisemaan lisää jatkosopimuksia ja uusia pelaajasopimuksia joulukuun alkupuolella.

HIFK Fotboll