Skip to main content
Miesten edustusjoukkue

Peter Standertskjöld-Nordenstam valittiin HIFK Jalkapallon 2000-luvun legendaksi

By 29.10.201411 joulukuun, 2018No Comments

sample2

Petsku.

Petsku.

HIFK:n uuteen t-paitaan liittyvässä äänestyksessä pyydettiin äänestämään HIFK:n Jalkapallon 2000-luvun legendaa. Peter Standertskjöld-Nordenstam oli kannattajien  ylivoimainen suosikki ja keräsi peräti 52% annetuista äänistä.

“Tuntuu loistavalta. Tämä on paras palaute mitä voi saada. Lämmittää sydäntä ja laittaa jalat tutisemaan. Tulee vanhoja muistoja mieleen ja hyviä hetkiä”, Petsku iloitsee.

Kokenut HIFK-legenda myöntää, että ei ole ehtinyt olla aktiivisesti jalkapallon kanssa tekemisissä viime aikoina.

“Lopettamisen jälkeen pelasin vielä HIFK/2 :ssa, mutta se on vähän jäänyt. Tietysti olen skodinut pihalla pojan kanssa.”

Standertskjöld-Nordenstam aikoo kuitenkin olla tiiviisti mukana ensi kaudella ja seurata HIFK:n etenemistä Veikkausliigassa.

“Tähän asti olen käynyt katsomassa matseja. Nousu Veikkausliigaan oli niin loistava juttu, että ei voi olla seuraamatta.”

Petsku paljastaa myös jutelleensa HIFK:n puheenjohtajan Rene Östermanin ensi kauteen liittyvistä kuvioista. Jos apua tarvitaan, on mies käytettävissä.

“Sen mitä pystyn niin pyrin auttamaan. Resurssit ovat vain olleet hieman rajalliset ja aika ei ole riittänyt. Olisi hienoa jeesata seuraa enemmän”, Itellan asiakkuuspäällikkönä toimiva Standertskjöld-Nordenstam paljastaa.

Kuka?

Peter Standertskjöld-Nordenstam pelasi ensimmäisen ottelunsa HIFK:n jalkapallon edustusjoukkueessa kaudella 1999 ja viimeisen 2011. Petsku on ainoa pelaaja, joka on edustanut tähtirintoja kaikilla sarjatasoilla Ykkösestä Neloseen. Enimmäkseen keskikentällä pelannut Petsku palkittiin HIFK:n keskushallituksen toimesta Vuoden urheilusuorituksesta 2006.

Jalkapallon lisäksi Peter Standertskjöld-Nordenstam tunnetaan myös jääpalloilijana, ja hän on toiminut HIFK:n kapteenina molemmissa lajeissa. Juuri Petsku aloitti kapteenina yleisön ”Ge mig ett I!”­huudatukset hyvin menneen ottelun jälkeen. Jääpallossa hän voitti Suomen mestaruuden sekä juniorien maailmanmestaruuden. Petskua voidaankin pitää ”Kesät talvet IFK” ­ ajattelun nykyajan ruumiillistumana!

2