Skip to main content
Miesten edustusjoukkue

Otteluennakko: Viikingit – HIFK

By 27.9.201411 joulukuun, 2018No Comments
hifk SONERALLA

Pitkä kausi on saamassa huikean päätöksen. Kuva: Jere Nevalainen

Ykkösessä pelataan sunnuntaina täysi kierros. HIFK kohtaa kauden kolmannessa Stadin derbyssä sarjajumbo Viikingit. Paikallisvastustaja putoaa kauden päätteeksi Kakkoseen, mutta upean kauden tähän mennessä pelannut HIFK taistelee mitaleista.

HIFK voitti viime lauantaina Olympiastadionilla pelatussa ottelussa Hakan numeroin 2-1. Joukkue nautiskeli viikonlopun ajan voitosta ja pelaajat ovat saaneet harjoitella ja valmistautua kaikessa rauhassa sunnuntain paikallisotteluun. HIFK on sarjataulukossa kolmantena ja pronssimitalit ovat joukkueen omissa käsissä, sillä Ykkösessä on jäljellä enää kaksi ottelukierrosta.

Viikingit ja HIFK ovat kohdanneet kauden aikana kahdesti ja molemmat ovat voittaneet omat kotiottelunsa. Viikinkien ainoa voitto Ykkösessä on kesäkuulta, kun HIFK kaatui juuri Heteniityn kentällä lukemin 3-0. Heinäkuun lopussa HIFK oli parempi Töölön Pallokentällä pelatussa ottelussa numeroin 3-1.

”Viime reissu Hettarille meni miten meni, mutta se ottelu osoitti,  että tässä sarjassa pitää koko ajan olla hereillä. Mitään ei saa ilmaiseksi. Meidän pitää olla koko ajan hereillä ja pelata kliseisesti sanottuna omaa peliä. Joukkueella on nyt älyttömän hyvä vire ja fiilis päällä. Näiden äijien kanssa on niin hienoa pelata jalkapalloa. Mennään nauttimaan huomenna ja taistellaan jokaisen äijän ja pelipaidan puolesta, niin uskon, että ollaan voittajia, kun 90 minuuttia on täynnä. Olemme pelanneet nyt niin paljon pelejä,  että turha jännitys vaan pois ja tehdään niitä taikoja mitä treeneissäkin. Itselläni on kova halu voittaa Hettarilla ensimmäistä kertaa, sillä olen aina poistunut sieltä tappio takataskussa. Erittäin tärkeä peli mitalikamppailua ajatellen ja joukkueella on kova lataus päällä”, HIFK:n laitapuolustaja Matias Hänninen vakuuttaa.

Hänninen on pelannut sarjaan täksi kaudeksi nousseen HIFK:n paidassa upean kauden. ”Masa” on iskenyt Ykkösessä kuusi maalia vastustajien verkkoon.

Sunnuntai on tiedossa iso Viikinki-päivä, sillä ennen ottelun alkua Heteniityn kentällä vietetään Viikinkien juniorien kauden päättäjäisiä. Juniorijoukkueet kokoontuvat Hettarille jo noin kello 15.00, jolloin alkaa kauden 2014 palkitsemiset. Paikalle on tulossa noin 400-500 Viikinkiä, joten sunnuntaina Heteniityllä tunnustetaan väriä isolla Viikinki-ryhmällä. Kauden viimeiseen ja keskinäisen paremmuuden ratkaisevaan paikallismatsiin on myös odotettavissa runsaasti IFK-kannattajia.

”Teen sijaisuuksia Vuosaaren kouluissa ja Viikkareiden junnuilla on samanaikaisesti päättäjäiset huomisessa matsissa. Pitäähän mun näyttää lapsille, että HIFK on se juttu. Huomenna nautitaan”, Hänninen kertoo.

Kesäkuussa pelatun paikallismatsin jälkeen Viikinkien ottelusaldo Ykkösessä on karua luettavaa; 17 ottelusta 15 tappiota ja vain kaksi tasapeliä. Voitottoman putken aikana seurassa onkin tapahtunut paljon muutoksia ja Viikingit aloittivat tyhjennysmyynnin jo hyvissä ajoin. Kesken kauden seuraa ovat vaihtaneet Fidan Seferi , Jani Bäckman, Kosta Manev, Kasperi Liikonen, Mikko Lönnström ja Niko Tirkkonen.

JOHANSSON

HIFK:n maalivahti Mika Johansson palaa vanhan kotiyleisönsä eteen. Kuva: Kalevi Hämäläinen

Myös HIFK:n valmennusjohto reagoi Viikinkien tilanteeseen ja hankki seurasta maalivahti Mika Johanssonin. Aikaisemminkin HIFK:ta edustanut veräjänvartija on tuonut puolustukseen rauhallisuutta ja HIFK ei ole hävinnyt otteluakaan Johanssonin tulon jälkeen. ”Veikon” saldo viidestä ottelusta on kolme voittoa ja kaksi tasapeliä. Hän palaa huomenna ensimmäistä kertaa vanhalle kotikentälleen.

HIFK:lta ovat loukkaantumisten takia sivussa keskikenttäpelaajat Jukka Halme (loppukausi) ja Ville Taulo (polvi). Hyökkääjä Jonathan Karlsson on myös sivussa (niskavamma).

HIFK:n kohdalla kyse on pakkovoitosta, mikäli Tähtirinnat haluavat taistella Ykkösen tasaisen sarjataulukon kakkospaikasta. Pronssimitalit ovat omissa käsissä. Voitto huomisesta ottelusta tarkoittaisi sitä, että HIFK taistelisi kauden viimeisessä ottelussaan Bolliksella mitaleista. Harva olisi siihen uskonut ennen kauden alkua.

”Vaikea peli tiedossa. Viikingeillä ei ole mitään hävittävää”, päävalmentaja Jani Honkavaara tiedostaa.

Viikingit – HIFK sunnuntaina 28.9 klo 16:00 Heteniityn Urheilukentällä.

Miesten Ykkönen / Sunnuntai 28.9.

Viikingit – HIFK klo 16
AC Oulu – Ilves klo 16
FC Jazz – KTP klo 16
JIPPO – Haka klo 16
PK-35 Vantaa – JJK klo 16

HIFK:n viimeinen ottelu: HIFK – FC Jazz lauantaina 4.10 klo 16:00 Töölön Pallokentällä. Flabat: Aikuiset 13e, Lapset 7-12v 5e.