Skip to main content
Miesten edustusjoukkue

24 tuntia Olympiastadionille – Otteluennakko: HIFK-Haka

By 19.9.201411 joulukuun, 2018No Comments
HIFK-STADIONILLA

Oletko SINÄ messissä? Kuva: Jere Nevalainen

Koko viikko sitä on odotettu ja huomenna odotus palkitaan. HIFK ja Haka kohtaavat Ykkösen kärkikamppailussa Olympiastadionilla kello 16:00. Edellisen kerran joukkueet kohtasivat Stadikalla vuonna 1972; kauden päätteeksi kumpikin seura putosi SM-sarjasta. 

HIFK:n nousu Ykköseen varmistui viime vuoden lokakuussa pelatussa kotiottelussa PS Kemiä vastaan Ykkösen nousukarsinnassa Sonera Stadiumilla. Sarjanousijan kausi on ylittänyt kaikkien odotukset. Sarjataulukossa neljäntenä oleva HIFK on pelannut erittäin viihdyttävää ja tuloksellisesti hyvää jalkapalloa varsinkin kotiotteluissaan. 11 pelatusta kotiottelustaan HIFK on voittanut seitsemän, kaksi kertaa on päädytty tasapeliin ja vain kaksi kertaa on vierasjoukkue onnistunut viemään täyden pistepotin.

Tähtirinnat taistelivat vielä elokuun alussa Ykkösen kärkipaikasta. HIFK voittikin sarjakärki KTP:n upeasti 4-1 lukemin Töölön Pallokentällä, mutta kaksi peräkkäistä tappiota Ilvestä ja AC Oulua vastaan katkaisivat lopulliset haaveet sarjan ykköspaikasta. Nyt neljästä edellisestä matsista on kasassa kaksi voittoa ja kaksi tasapeliä, joten valmennusjohdon asettama tavoite olla viiden parhaan joukossa on kuitenkin toteutumassa.

– Ihmiset, jotka seuraavat Ykköstä ajattelivat varmaan alkukaudesta, että tämä on meiltä mahtava suoritus, kun taistelemme mitalisijoista. Itse henkilökohtaisesti ja joukkueen puolesta olisin toivonut, että olisimme saaneet tämän vähän jännemmäksi ja KTP:n kunnolla puntariin. Toisaalta tämä antaa toivoa tulevaisuuteen. Tämä projekti antaa uskoa, että ei ole kuin pari punnerrusta siihen, että voidaan lähitulevaisuudessa olla siellä paalupaikalla, HIFK:n kapteeni Esa Terävä kertoo faneille.com -sivuston haastattelussa.

Kaikilla Ykkösen joukkueilla on kolme ottelua jäljellä ja ennätystasainen sarja on saamassa arvoisensa päätöksen. KTP:lla on lauantaina mahdollisuus varmistaa nousu Veikkausliigaan, jos se onnistuu voittamaan Tammelan stadionilla sarjassa viidentenä olevan Ilveksen. Himmeimmistä mitaleista taistelee peräti viisi joukkuetta. HIFK:n lisäksi hopea- ja pronssimitaleista taistelevat AC Oulu, Ilves, PK-35 Vantaa ja lauantain vastustaja Haka. HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaaran joukkue on saanut valmistautua kaikessa rauhassa lauantain kärkikamppailuun. ”Honsun” mukaan kaikki paineet ovat Stadikalle saapuvilla koskilaisilla.

– Olemme valmistautuneet hyvin ja sarjan kärkipään peli sytyttää aina. Tiedossa on varmasti hieno matsi eikä ainakaan pitäisi sataa vettä. Paikalle saapuva yleisö on luultavasti tekemässä historiallista yleisöennätystä. Kaikki paineet ovat lauantaina ”budjettihirmu” Hakalla. Tehtaankenttä on ihan kiva kenttä, mutta me rokataan lauantaina Stadion. Näin tärkeitä pelejä ei enää pääkaupunkiseudulla oikein näe eli sillä lailla nämä ovat viimeisiä mahdollisuuksia tulla katsomaan kotimaista jalkapalloa. Lauantaina rakkaus seuraan punnitaan niin kentällä kuin katsomossa. Stadi on punainen. Nyt ja aina!

HIFK:n kokoonpanosta ovat lauantaina poissa loukkaantumisten takia maalivahti Lassi Hurskainen sekä keskikenttäpelaaja Jukka Halme. Myös Antonio Inutile on poissa, sillä tällä kaudella kahdeksan maalia viimeistellyt laitahyökkääjä viettää lauantaina omia häitään. HIFK:n mediatiimi onnittelee!

Jalkapallo, Ykkönen

HIFK – Haka lauantaina 20.9 kello 16:00 Olympiastadionilla.

Liput:

– Ennakkoon KSB-Sportista (Helsingin Jäähalli) 10 euroa. HIFK:n kausikorteilla (futis+lätkä) 7 euroa HIFK-Haka -otteluun. KSB-Sportin myymälä on avoinna myös lauantaisin klo 10-14!

– Ovelta aikuiset 13 euroa, lapset (7-12 v) 5 euroa.

https://hifkfotboll.fi/katsojan-abc-hifk-haka/

Liput ennakkoon KSB-Sportista 10 euroa. HIFK:n kausikorteilla (futis+lätkä) 7 euroa HIFK-Haka -otteluun. Liput ovelta: aikuiset 13 euroa, lapset (7-12v) 5 euroa. Ovet aukeavat tuntia ennen ottelua ja ovilla järjestetään turvatarkastus.