Skip to main content
Otteluraportit

HIFK voittoon kauden ennätysyleisön edessä

By 20.9.201421 syyskuun, 2014No Comments
screenshot.52

Stadikalla nähtiin HIFK:n kauden ennätysyleisömäärä: 2560 katsojaa.

HIFK – Haka 2-1 (2-1)

2′ 1-0 Ville Taulo
3′ 2-0 Jonathan Karlsson
35′ 2-1 Kalle Multanen

HIFK:n avauskokoonpano: Johansson (MV), Maisonvaara, Kuusijärvi, Sinisalo, Sotka, Peltonen, Terävä, Mustonen, Karlsson, Hänninen, Taulo

Vaihtopelaajat: Ranta (MV), Priha (72′ -> Maisonvaara), Okkonen (46′ -> Taulo), Oras, Jung (33′ -> Karlsson)

Ennakko

Ykkösen kärkikamppailu. Joukkueiden kolmas kohtaaminen tällä kaudella. Kesäkuussa HIFK otti upean 4-1 vierasvoiton Tehtaan kentältä ja heinäkuussa Haka oli parempi lukemin 1-0. Molemmat joukkueet taistelevat mitaleista. HIFK oli sarjataulukossa neljäntenä 41 pisteellä, vierasjoukkue Haka toisena 42 pisteellä.

Ratkaisu

HIFK:n salama-alku siivitti kotijoukkueen hienoon 2-1 voittoon Olympiastadionilla Ville Taulon ja Jonathan Karlssonin maaleilla. Hakan kavennuksesta vastasi Kalle Multanen, joka teki uuden yhden kauden maaliennätyksen Ykkösessä. Ottelua oli todistamassa 2560 katsojaa.

Keskikenttäpelaaja Ville Taulo vei kauden ensimmäisellä maalillaan HIFK:n 1-0 johtoon jo ottelun toisella peliminuutilla. Taulon skode otti Haka-puolustajasta kimmokkeen ja pallo painui vastustamattomasti tolpan kautta maaliin.

IFK-kannattajat tuulettivat Olympiastadionin kaikuessa vielä HIFK:n ensimmäistä maalia, kun HIFK siirtyi vain minuuttia myöhemmin jo 2-0 johtoon. HIFK:n parhaan maalintekijän Eero Peltosen matala keskitys oikealta laidalta löysi keskeltä Jonathan Karlssonin, joka siirsi pallon varmasti verkkoon. Maali oli Karlssonille kauden neljäs Ykkösessä.

Hakan ensimmäinen varsinainen maalipaikka avautui ottelun 21. peliminuutilla. Patrick Poutiainen laittoi upean läpisyötön HIFK-puolustuksen ohi ja Eetu Muinonen pääsi nokikkain HIFK-maalivahti Mika Johanssonin kanssa. Johansson kuitenkin selvitti pahalta näyttäneen tilanteen upealla torjunnallaan.

27. peliminuutilla Haka sai hyvästä paikasta vapaapotkun. Eetu Kaipion antama vapaapotku noin 20 metristä lähti vaarallisesti, mutta pallo meni sivuverkkoa hipoen ohi.

Puolen tunnin kohdalla HIFK:lle aukeni loistava paikka jo kolmanteen maaliin, kun Eero Peltonen pelasi matalalla syötöllä hyvän paikan Mika-Matti Maisonvaaralle rankkarialueen sisään. Haka-maalivahti Saku Pesonen onnistui torjumaan Maisonvaaran laukauksen kulmapotkuksi.

Olympiastadionilla nähtiin historiallinen hetki ottelun 35.peliminuutilla, kun Haka onnistui kaventamaan lukemiksi 2-1. Hyökkääjä Kalle Multanen niittasi pallon flipperitilanteen päätteeksi vasempaan alakulmaan. Maali oli Multaselle kauden 27 sarjamaali ja se tarkoittaa sitä, että 33 vuotta vanha Ykkösen yhden kauden maaliennätys rikkoutui. Edellinen ennätys oli vuodelta 1981 OTP:n riveissä 26 maalia paukuttaneen Wladyslaw Dabrowskin nimissä.

Joukkueet marssivat tauolle HIFK:n 2-1 johdossa.

screenshot.49

Jengi onnittelee 2-0 maalin viimeistellyttä Jonathan Karlssonia. Taustalla Stadin Kingit, jotka painoivat koko matsin BULILLA.

Toinen puoliaika eteni tasaisissa merkeissä ja kumpikin joukkue pyrki omalla pelinrakentelullaan löytämään aukkoa vastustajan puolustuslinjasta.

Viimeisen kympin aikana Haka nosti ryhmitystään ja alkoi lyömään lisää painetta HIFK:n alueelle. 82. peliminuutilla puolustaja Pauli Kuusijärven selkätorjunta maaliviivalta pelasti HIFK:n takaiskulta. Pari minuuttia myöhemmin Kalle Multanen pääsi puskemaan vapaasti, mutta HIFK:n maalivahti Mika Johansson liimasi puskun varmasti ja sai kotiyleisöltä raikuvat aplodit.

Ottelun käydessä jo lisäaikaa tarjoutui laitapuolustaja Matias Hänniselle loistava tontti loppunumeroiden sinetöimiseen. Hännisen laukaus painui kuitenkin selvästi yli.

Erittäin hyvässä syksyisessä säässä pelattu viihdyttävä kamppailu ei toisella puoliajalla tarjonnut lisämaaleja. Loppuvihellyksen soidessa tulostaululla välkkyivät lukemat 2-1 HIFK:n hyväksi.

Todella tärkeät sarjapisteet jäivät siis Stadikalle ja HIFK nousi voitollaan sarjataulukossa kolmanneksi; kasassa on nyt 44 sarjapistettä. Ilves voitti Tammelan stadionilla sarjakärki KTP:n ja tamperelaiset ovat sarjataulukossa neljäntenä tasapisteissä HIFK:n kanssa. PK-35 Vantaa harjasi FC Jazzin 3-1 ja sarjakakkonen nousi 45 pisteeseen. KTP johtaa Ykköstä 49 sarjapisteellä ja kotkalaisilla on vielä kaksi ottelupalloa Veikkausliiganousun ratkaisemiseen.

Kommentit

– Vaikea ottelu. Pelisuunnitelma piti hyvin ensimmäiset 20 minuuttia, kunnes Karlsson loukkaantui ja jouduimme vaihtamaan hänet kentältä. Tauolla jouduimme vielä vaihtamaan Ville Taulon pois kentältä, joten aikaisessa vaiheessa jouduin tekemään pelaajavaihdot. Ryhdikästä puolustamista toka jakso, siihen olen erittäin tyytyväinen. Ei välttämättä ollut kaunista futista, mutta riittävän hyvää Hakaa vastaan. Täytyy silti olla todella tyytyväinen voittoon. Stadikka on kaikilta muilta vielä valloittamatta ja olemme täällä voittamattomia. Hieno tapahtuma ja mahtava yleisö. Nyt pitää huilata ja keskittyä kahteen viimeiseen sarjaotteluun. Helppoja pelejä ei ole tiedossa, HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara fiilisteli.

– Alku oli todella hyvä. ”Svedulta” (Karlssonilta) erittäin hyvä juoksu ja siihen oli kiva laittaa pallo. Nopeat maalit vapauttivat meidän peliä ja ensimmäinen puoliaika oli täysin meidän hallinnassa. Hakalla ei ollut rakennettuja hyökkäyksiä juuri yhtään. Ihan käsittämätöntä miten Kingit olivat mukana koko matsin. Ei tällaisen kotiyleisön edessä voi olla syttymättä, HIFK:n tämän kauden paras maalintekijä ja 2-0 maaliin hyvän syötön antanut Eero Peltonen kertoi pelin jälkeen.

Muuta

HIFK:lla on kaksi matsia jäljellä Ykkösessä. Taistelu mitaleista tiivistyy.

HIFK:n seuraava ottelu: Viikingit – HIFK sunnuntaina 28.9 klo 16:00.

HIFK:n seuraava/viimeinen kotiottelu: HIFK – FC Jazz lauantaina 4.10 klo 16:00.