Skip to main content
Otteluraportit

HIFK selätti Viikingit – liiganousija ratkaistaan viimeisellä kierroksella!

KINGIT IFK

Viikingit – HIFK 0-3 (0-0)

48′ 0-1 Tuomas Mustonen
79′ 0-2 Kalle Sotka
87′ 0-3 Milo Jung

HIFK:n avauskokoonpano: Johansson (MV), Hänninen, Kuusijärvi, Sinisalo, Aaltonen, Maisonvaara, Sotka, Terävä, Peltonen, Inutile, Mustonen

Vaihtopelaajat: Ranta (MV), Priha, Oras, Okkonen (79′ -> Mustonen), Jung (75′ -> Inutile), Pulkkinen, Jussila (86′ -> Sotka)

Ennakko

Stadin derby ja Ykkösen toiseksi viimeinen kierros. Varma fakta ennen sunnuntain ottelua oli, että Viikingit putoaa kauden päätteeksi Kakkoseen ja sarjataulukon kolmantena oleva HIFK taistelee Ykkösen sarjataulukon kakkospaikasta. Joukkueiden kolmas ja viimeinen kohtaaminen. Viikingit voittivat kesäkuun alussa Heteniityllä pelatun ottelun 3-0 ja HIFK voitti Bolliksella heinäkuun lopussa numeroin 3-1.

Edellisen ottelunsa HIFK voitti Olympiastadionilla Hakaa vastaan lukemin 2-1. Viikinkien edellinen ottelu sujui varsin surullisesti, kun AC Oulu pöllytti itähelsinkiläisiä Raatin kentällä peräti 7-0 lukemin. Viikinkien voitoton putki oli ehtinyt venyä 17 ottelun mittaiseksi. Vaikka HIFK lähti otteluun ennakkosuosikkina, niin historiatilastoista löytyi karu fakta; HIFK:n edellinen voitto Heteniityn kentältä oli vuodelta 1996.

Ennen ottelun alkua Viikinkien pitkäaikainen huoltaja Raimo Böök nimettiin Viikinki-Legendaksi. Böök siirtyy kauden päätteeksi eläkkeelle. Hän ehti toimia Viikinkien huoltojoukoissa 30 vuotta, joista 21 kautta edustuksen mukana. HIFK Fotboll onnittelee kokenutta huoltajaa.

Ratkaisu

Maalittoman avauspuoliajan jälkeen HIFK onnistui heti toisen puoliajan alussa maalinteossa. Ilman paineita pelannut kotijoukkue sai muutaman erittäin herkullisen maalipaikan, mutta HIFK-maalivahti Mika Johansson onnistui paluussaan Heteniitylle erinomaisesti. HIFK otti lopulta erittäin tärkeän 0-3 vierasvoiton Tuomas Mustosen, Kalle Sotkan ja Milo Jungin maaleilla.

Ottelu käynnistyi molemmilta joukkueilta varovaisesti. Ensimmäinen maalipaikka aukeni HIFK:lle viiden minuutin pelin kohdalla, kun Eero Peltonen pääsi väliin Kalle Sotkan vasemmalta laidalta antamaan vapaapotkuun. Peltosen ”selkäpusku” leijaili hiuksenhienosti Viikinkien maalin yli.

Kotiyleisö repesi riemuun, kun Viikingit sai pallon ottelun 8.peliminuutilla jo maaliin asti. Puolustaja Abdirashid Mahdi Ali nousi kulmapotkussa korkeimmalle ja puski pallon maalin vasempaan kulmaan. Ottelun erotuomari Janne Sjögren näki Alin kuitenkin rikkoneen tilanteessa ja HIFK:lle vihellettiin vapaapotku.

Vartin kohdalla HIFK hyökkäsi oikealta laidalta. Pallo pelattiin Eero Peltoselle boksiin, joka tiputti korkean pallon hienosti Esa Terävälle. Terävän laukaus jäi kuitenkin vaisuksi ja Viikinki-maalivahti Sam Jammeh torjui tilanteen varmasti.

Jammeh veti jälleen pidemmän korren, kun Eero Peltonen tykitti 22. peliminuutilla 16-rajan tuntumasta tulisesti kohti vasempaa alakulmaa. Pallo vieri Jammehin käsien kautta kulmapotkuksi.

HIFK pyrki pitämään palloa ja Viikingit iskivät tilaisuuden tullen vaarallisesti vastaan. Rikkeiden sävyttämällä ottelun ensimmäisellä puoliajalla ei nähty enempää vaarallisempia tilanteita ja puoliajalle lähdettiin tilanteessa 0-0

HIFK 0-0-0

Toinen puoliaika ehti vanhentua vain kolme minuuttia, kun HIFK iski. Laitapuolustaja Patrick Aaltonen keskitti ja hyökkääjä Tuomas Mustonen puski pallon tyylikkäästi oikeaan alakulmaan. Maali oli Mustoselle kauden kahdeksas.

Heti perään Viikingit oli lähellä tasoitusta. Nemanja Biga pääsi laukomaan täysin vapaasti pilkun kohdalta, mutta HIFK-maalivahti Mika Johansson venyi upeaan torjuntaan torjuen tilanteen kulmapotkuksi. Jälkitilanteesta pallo leijaili jälleen vaarallisesti kohti takakulmaa, mutta Viikinki-hyökkääjä ei aivan saanut jalkaansa väliin.

Toinen puoliaika eteni HIFK:n hallinnassa ja aikainen avausmaali toiselle puoliajalle vapautti HIFK:n peliä selvästi.

79. peliminuutin kohdalla Kalle Sotka katkaisi upeasti Viikinkien hyökkäyksen keskikentällä. Sotka käänsi HIFK:n nopeaan vastahyökkäykseen syöttämällä pallon hyökkäyksen keskelle Tuomas Mustoselle. Sotka juoksi hyökkäykseen mukaan kuin 100-metrin pikajuoksija ja sai Mustoselta tyylikkään syötön rankkarialueelle, josta keskikenttäpelaaja sijoitti pallon hallitusti yli Viikinki-vahti Sam Jammehin. 0-2 -maali oli Sotkalle kauden kolmas.

Loppulukemat 0-3:een sinetöi vaihdosta kentälle tullut Milo Jung. Eero Peltonen keskitti maalinedustalle, josta Jung puski pallon vasempaan alakulmaan. Byyri oli Jungille kauden toinen.

Kommentit

”Viikingit oli hyvä kotijoukkue tänään. Aika vapautuneesti ja hyvin nuoret pojat pelasivat. Maalit olivat ainoa asia, mikä erotti meidät tänään Viikingeistä. Toisella puoliajalla onnistuimme pitämään Viikingit poissa pahoilta maalipaikoilta. Viikingit ehkä hallitsivat peliä, mutta enemmän omassa päässä. Hyvä esitys kotijoukkueelta ja en ihan täysin ole tyytyväinen päivän esitykseemme”, kertoi HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara heti ottelun tauottua.

Muuta

Yleisömäärä: 1245

Veikkauspörssi-tähdet: 3. Kalle Sotka, 2. Patrik Ahonen, 1. Tuomas Mustonen.

HIFK nousi voitollaan sarjakakkoseksi. KTP hävisi oman ottelunsa FC Jazzille 2-0, joten liiganousija ratkaistaan viimeisellä kierroksella. Eroa joukkueiden välillä on kaksi pistettä. Varmaa on se, että HIFK sijoittuu Ykkösessä vähintään kolmanneksi. Kaikki messiin Bollikselle!

screenshot.53

HIFK:n viimeinen ottelu: HIFK – FC Jazz lauantaina 4.10 klo 16:00 Töölön Pallokentällä

Ottelun Facebook-tapahtuma.

HIFK - JAZZ