Skip to main content
Otteluraportit

HIFK jyräsi JJK:n Jyväskylässä

 

0-4 (0-2)

Kuusijärvi, Sinisalo, Sotka, Peltonen, Terävä (81′ Okkonen), Mustonen, Hänninen, Inutile (70′ Karlsson), Taulo (62′ Jung), Aaltonen, Johansson

Vaihtopelaajat: Maisonvaara, Priha, Okkonen, Karlsson, Jung, Ranta

Lähtökohdat

HIFK saapui Jyväskylän Harjulle sisuuntuneena, olihan joukkue pudonnut sarjassa viidenneksi voitottoman elokuun lopun takia. Poissa kokoonpanosta olivat pitkäaikaispotilas Jukka Halme ja lievästä käsivammasta kärsivä Lassi Hurskainen. JJK lähtökohdat otteluun eivät olleet parhaat mahdolliset, sillä sivussa illan ottelusta oli peräti kolme edellisessä ottelussa avauksessa ollutta pelaajaa.

Ratkaisu

Koko valkoisissa pelannut IFK otti ottelun haltuunsa heti alusta alkaen, eikä antanut jyväskyläisryhmän yllättää Harjun stadionilla. Alkutahdit ottelulle löi keskikentän työmyyrä Kalle Sotka, joka latasi Eero Peltosen syötöstä pallon JJK:n maalin perukoille vajaan kymmenen minuutin pelin jälkeen.

Ottelua suvereenisti hallinnut IFK loi useammankin vaarallisen paikan ensimmäisellä jaksolla. Lopulta työnteko palkittiin hetki ennen taukoa, kun laidalla pelannut Antonio Inutile laukoi Ville Taulon syötöstä pallon maaliin ohi hölmistyneen JJK-vahti Janne Korhosen. Kotijoukkueella oli vielä mahdollisuus kavennusosumaan ensimmäisen jakson lopussa, mutta ylärima pelasti tähtirinnat takaiskulta. Näin tauolle siirryttiin HIFK:n 2-0 vierasjohdossa.

Toiselle jaksolle pukukopista kentälle asteli voitontahtoinen vierasjoukkue. Kaikki katsojat eivät olleet ehtineet edes omille paikoilleen, kun Antonio Inutile latasi sydämmensä kyllyydestä saksipotkun puolustajan jalan kautta jyväskyläläismaaliin Eero Peltosen keskityksestä.

Illan erikoisuus nähtiin 74 minuutin kohdalla, kun jyväskyläläismaalivahti kaatoi vaihdosta kentälle tulleen Jonathan Karlssonin selkeässä maalintekotilanteessa ja ottelun erotuomari Pete Pokkinen vihelsi pallon pilkulle. Erikoisen tilanteesta tekee se, että Korhonen selvisi tilanteesta pelkällä varoituksella. Tämä tuomio sai helsinkiläisvalmennuksen tuohtumaan, sillä IFK:n maalivahti Atte Ranta sai vastaavasta tilanteesta kaksi viikkoa sitten suoran punaisen kortin. Vieläkin erikoisemman tilanteesta tekee se, että punaisen sijasta keltaisella selvinnyt Korhonen lopulta torjui Peltosen rangaistuspotkun.

Ottelun hienoin osuma nähtiin reilu kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä, kun nelikko Milo Jung, Jonathan Karlsson, Eero Peltonen ja Tuomas Mustonen pelasivat omien sanojensa mukaan hieman ”tikitakaa” ja lopulta Mustonen liukui pallon tyhjään maaliin Peltosen loistavasta syötöstä.

Ansaitun 4-0 vierasvoiton myötä IFK katkaisi kolmen voitottoman ottelun putkensa ja nousi sarjassa ohi Valkeakosken Hakan neljänneksi.

Kommentit

– Erittäin tasapainoinen esitys meiltä läpi koko ottelun. Puolustettiin sekä hyökättiin joukkueena erinomaisesti ja maalit, jotka tehtiin olivat kaikki hyvin rakennettuja osumia. Olen iloinen, että osuin kahdesti maalipuiden väliin, eikä jäänyt harmittamaan vaikka kolmatta osumaa ei tässä pelissä tullutkaan. Hyvä jättää vähän maalin nälkään myös seuraavaan otteluun entistä seuraani PK-35 Vantaata vastaan. Lisäksi olen erittäin tyytyväinen, kun uusi hiusgeelini toimi moitteettomasti vaativissa olosuhteissa, kertoi kahdesti ottelussa osunut Antonio Inutile pilke silmäkulmassaan ottelun jälkeen.

Muuta

HIFK:n vierasvoittoa todisti 2055 katsojaa. Kuvia ottelusta voi katsoa JJK:n sivuilta.

Palkinnot

Kultaa: Antonio Inutile, HIFK
Hopeaa: Janne Korhonen, JJK
Pronssia: Esa Terävä, HIFK