Skip to main content
Otteluraportit

Ennakko: JIPPO – HIFK

HIFK-stadika

HIFK kohtaa sunnuntaina JIPPOn. Kauden yksi odotetuimmista tapahtumista nähdään ensi viikon lauantaina, kun legendaarinen Haka saapuu Olympiastadionille. Kuva: Jere Nevalainen 

Taistelu ”kaikkien aikojen” tasaisimman Ykkösen sarjasijoituksista kovenee. HIFK:lla on vielä neljä ottelua jäljellä tämän kauden Ykkösessä. Sarjataulukossa viidentenä oleva HIFK matkustaa sunnuntaina Joensuuhun, jossa se kohtaa putoamista vastaan taistelevan JIPPOn. 

HIFK on voittanut joukkueiden kahdesta edellisestä kohtaamisesta molemmat. Bolliksella pelatuista otteluista ensimmäinen päättyi HIFK:n selkeään 4-0 voittoon ja viimeisin vääntö heinäkuun puolivälissä päättyi lukemiin 4-2. Tähtirinnat ovat tällä hetkellä kolmen ottelun tappiottomassa putkessa. Saldona on kaksi tasapeliä paikallisvastustaja PK-35 Vantaata vastaan ja upea 4-0 vierasvoitto JJK:sta.

Maalivahti Lassi Hurskainen ja keskikenttäpelaaja Jukka Halme ovat edelleen loukkaantuneina. Keskikentän raataja Kalle Sotkan korttitili tuli täyteen viime ottelussa PK:ta vastaan ja mies huilaa JIPPOa vastaan.

JIPPO-ottelu on HIFK:lle erittäin tärkeä, mikäli täksi kaudeksi Ykköseen noussut stadilaisnippu haluaa taistella sarjan kärkisijoista. Matkaa toisena olevaan PK-35 Vantaaseen on vain neljä pistettä, joten voitto JIPPOsta tulisi enemmän kuin tarpeeseen. Pisteen edellä neljäntenä on myös Haka, jonka HIFK kohtaa ensi viikon lauantaina odotetussa hegemoniaottelussa Olympiastadionilla. Haka kohtaa kolmantena olevan Ilveksen Pirkanmaan derbyssä torstaina, joten välimatka koskilaisiin voi vielä muuttua.

– Tiukka peli tiedossa. JIPPO taistelee kynsin hampain putoamista vastaan. Ottelu on meille erittäin tärkeä kenraaliharjoitus ennen ensi viikon Stadion-ottelua, HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara kertoo.

HIFK:n edellinen ottelu Olympiastadionilla kesäkuussa FC Jazzia vastaan päättyi punapaitojen 3-0 voittoon. Ottelu oli sekä yleisölle, pelaajille että myös itse päävalmentajalle erittäin hieno kokemus. Joukkue etenee varmasti ottelu kerrallaan, mutta ajatukset ovat väkisinkin ensi viikon lauantain Haka-ottelussa.

– Haka-ottelu on molemmille joukkueille tärkeä sijoituksia ajatellen. Haka on todella vahva joukkue ja pallollisena sarjan parhaita. Matsista tulee varmasti tiukka ja puolustuspeli ratkaisee tuon ottelun, Honkavaara sanoo.

honkavaara

HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara. Kuva: Jere Nevalainen 

JIPPO ei luovuta

Pisimpään yhtäjaksoisesti Ykkösessä pelannut JIPPO on ajautunut hieman yllättäen putoamiskamppailuun. JIPPO onnistui katkaisemaan kolmen ottelun tappioputkensa, kun se edellisessä ottelussaan taisteli maalittoman tasapelin AC Oulun vieraana. Joensuulaiset ovat sarjataulukossa yhdeksäntenä ja matkaa kahdeksantena olevaan FC Jazziin on vain yksi piste.

Lähtökohdat otteluun ovat tasaiset, vaikka HIFK onkin voittanut joukkueiden molemmat kohtaamiset tällä kaudella. JIPPOn jäljellä oleva  otteluohjelma vaikuttaa erittäin haastavalta. HIFK-ottelun jälkeen JIPPO kohtaa vielä kotonaan Hakan ja vieraissa JJK:n sekä sarjakärki KTP:n.

JIPPOn sponsorit heräsivät auttamaan seuraa ja mahdollistivat uuden pelaajahankinnan. JIPPO ilmoitti syyskuun alussa tehneensä loppukauden kattavan sopimuksen Jamar Dicksonin kanssa. 23-vuotias kanadalainen keskikenttäpelaaja pelaa ensimmäisen ottelunsa sunnuntaina HIFK:ta vastaan. Joensuulaisten parhaat maalintekijät Petteri Rönkkö ja Toni Tahvanainen ovat molemmat viimeistelleet Ykkösessä viisi maalia. He saavat nopeaksi ja juoksuvoimaiseksi kehutusta Dicksonista varmasti lisäapuja hyökkäyspelaamiseen.

JIPPOlla on neljä ottelua aikaa taistella paikastaan ennätystasaisessa Ykkösessä. JIPPOn manageri Jouni Lehtimäen mukaan seura on kuitenkin varautunut mahdolliseen putoamiseen. JIPPO tarvitsee jäljellä olevista neljästä ottelustaan vähintään kaksi voittoa.

– Sarja on ollut tiukka. Vaikka olemmekin välillä pelillisesti olleet hyviä, on tullut niukkoja häviöitä, Lehtimäki kertoo verkkolehti Karjalan Heilissä.

– Tietenkään en ensinnäkään usko, että tipahdamme. Kaksi voittoa lopuista peleistä tarvitaan. Ja uskon joukkueen siihen pystyvän. Jos kuitenkin tiputtaisiin, se ei aiheuttaisi suuria muutoksia. Pelaajabudjettimme pysyisi samankaltaisena ja aikoisimme pitää päätoimisen valmentajan toiminnassamme, Lehtimäki lupaa.

JIPPO – HIFK sunnuntaina 14.9 klo 16:00 Joensuun Keskuskentällä.

HIFK:n seuraava kotiottelu pelataan Olympiastadionilla ensi viikon lauantaina 20.9 klo 16:00. Ennakkoliput tulossa myyntiin viikonlopun aikana, tarkkaile HIFK:n verkkosivuja, Facebookia ja Twitteriä. Lue lisää HIFK-päivän tarjonnasta TÄSTÄ.

HIFK-HAKA STADIKA

HIFK-FLÄGÄRI

Toni Saukkola