Skip to main content
Otteluraportit

Voitto Porista nosti IFK:n sarjakakkoseksi

1972319_749470135072218_1483956046_n

 

Kokoonpano:

Ranta, Hänninen, Kuusijärvi, Sinisalo, Aaltonen, Halme (63′ Kuikka), Sotka, Karlsson (69′ Maisonvaara), Peltonen, Terävä, Mustonen (69′ Okkonen) Vaihtopelaajat: Kortelainen, Maisonvaara, Priha, Taulo, Rexhepi, Okkonen, Kuikka

 

Lähtökohdat:

Vierasjoukkue HIFK lähti otteluun selvänä ennakkosuosikkina, sillä helsinkiläiset ovat olleet koko kauden kärkisijoilla, kun taas porilaiset taistelevat putoamista vastaan. Edellinen kohtaaminen Olympiastadionilla päättyi IFK:n 3-0 voittoon.

 

 

Ratkaisu:

Ottelun avausmaali nähtiin 17 minuutin kohdalla, kun Suomen porilaisin stadilainen Matias Hänninen sijoitti pallon Esa Terävän esityöstä ohi Jazz-maalivahti Lauri Pirhosen. Ensimmäinen puoliaika oli täysin HIFK:n näytöstä ja se huipentui viisi minuuttia ennen taukovihellystä Tuomas Mustonen Show’hun, kun loukkaantumisen jäljiltä pelikentille paluun tehnyt Mustonen viimeisteli kaksi osumaa 3 minuutin sisään. Tauolla kotijoukkue yritti vielä herätellä pelaajiaan tuplavaihdoilla, mutta järkevästi pelannut vierasjoukkue ei antanut porilaisten yllättää.

Toinen puoliaika ei turhia hienouksia tarjonnut vaan Jazz tyytyi kohtaloonsa häviävänä osapuolena ja valkoisissa pelanneella vierasjoukkueella oli varaa nostaa jalkaansa kaasulta. Ottelun 66 minuutilla lähes kotiyleisönsä edessä pelannut Matias Hänninen kruunasi iltansa iskemällä ottelun toisen osumansa. Loppulukemat 0-5 syntyi pilkulta, kun edellisessä ottelussa kaksi maalia iskenyttä Sami Okkosta rikottiin rangaistuspotkun arvoisesti. Rankkarispesialisti Eero Peltonen toimitti pallon takuuvarmasti verkon perukoille. Ottelun lopun HIFK pelasi vajaalla, kun toppari Pauli Kuusijärvi loukkaantui ja varatoimenpiteenä hänet otettiin kentän sivuun, vaikka joukkue oli jo suorittanut kaikki vaihtonsa. 5-0 vierasvoiton ansiosta HIFK nousi sarjataulukossa hienosti toiselle sijalla. Eroa yhden ottelun enemmän pelanneeseen KTP:hen on 12 pistettä, tosin joukkueet kohtaavat ensi torstaina Pallokentällä, jolloin eroa on jälleen mahdollisuus kuroa umpeen.

 

 

Kommentit:

– Ratkaistiin peli ensimmäisellä jaksolla ja toisella puoliajalla tarkoituksella säästeltiin paukkuja seuraavaan otteluun. Pakko olla tyytyväinen erityisesti ensimmäisen puoliajan dominointiin ja kauden isoimpaan vierasvoittoon. Näistä lähtökohdista on hyvä lähteä torstain otteluun KTP:ta vastaan, tyytyväinen päävalmentaja Jani Honkavaara myhäili. – Vastustajana Kotka on eri luokkaa kuin Jazz, mutta he pelaavat samanlaista jalkapalloa kuin me, joten mitään järisyttävää tai uutta sieltä ei ole tulossa. Lähdetään pelaamaan torstaina sitä kuuluisaa omaa peliä, sillä meillä ei ole mitään hävittävää, mutta Kotka voi vielä hävitä oman varmalta näyttävän sarjanousunsa.

Torstaina pelaa vastakkain sarjan ykkönen ja kakkonen, joten huippujalkapalloa on taas Pallokentällä luvassa, Honkavaara lupaa.

 

 

Muuta:

Ykkösen kärkikamppailu HIFK-KTP pelataan ensi torstaina 7.8. klo 18.30 pallokentällä, tervetuloa!

Ilmoittaudu mukaan HIFK-KTP -otteluun tästä.