Skip to main content
Miesten edustusjoukkueOtteluennakot

Otteluennakko: HIFK – PK-35 Vantaa

By 21.8.201411 joulukuun, 2018No Comments

hifk_pk35

Töölön Pallokentällä pelattavassa paikalliskamppailussa on jälleen tarjolla tärkeitä sarjapisteitä, kun HIFK ja PK-35 Vantaa kohtaavat lauantaina toista kertaa tällä kaudella.

Ykkösessä kolmantena etenevä HIFK on hieman yllättäen hävinnyt kaksi viimeistä otteluaan. Edellinen ottelu AC Oulun vieraana oli kaksijakoinen. 2-1 tappioon päättyneessä ottelussa HIFK:n ensimmäinen puoliaika oli yksi kauden heikoimmista esityksistä, mutta toisella puoliajalla Tähtirinnat saivat jatkuvasti tilanteita AC Oulun kenttäpäätyyn. Maalipaikkojakin oli riittävästi.

Nyt olisi kuitenkin viimeistään palattava voittojen tielle, sillä ennätystasaisessa sarjassa erot ovat pieniä. Sarjan tasaisuudesta kertoo se, että seitsemäntenä sarjataulukossa oleva AC Oulu on vain kolme pistettä HIFK:ta jäljessä. Sen lisäksi välissä on vielä kolme joukkuetta, jotka mielivät paremmille sijoituksille. Sarjakärki KTP:ta HIFK tuskin pystyy enää haastamaan, mutta kakkospaikasta käydään varmasti kovaa taistelua kauden viimeisille hetkille asti.

HIFK ja PK-35 Vantaa kohtasivat toukokuussa Bolliksella. Silloin joukkueiden ensimmäinen välienselvittely päättyi 1-1 (1-1) tasapeliin. HIFK on hävinnyt kotikentällään vain kaksi ottelua ja Tähtirinnat ovat Ykkösen toiseksi paras kotijoukkue. Maaleja HIFK on tehnyt sarjassa toiseksi eniten ja joukkueen paras maalintekijä on Eero Peltonen. Peltonen on osunut tolppien väliin 11 kertaa.

HIFK:n kokoonpanosta ovat poissa Jukka Halme ja Mika-Matti Maisonvaara, kuten seura tiedotti aikaisemmin tällä viikolla. Maalivahti Atte Ranta sai Ilves-ottelussa suoran punaisen kortin ja hän on vielä lauantaina pelikiellossa.

– PK-35 on voittoputkessa ja käytännössä ainoa joukkue, joka voi lyödä kapuloita rattaisiin kotkalaisille. Paikallisottelu tuo totta kai oman mausteensa peliin ja se, ettei kumpikaan joukkue halua missään nimessä hävitä matsia. PK:lla on ollut mennessä sarjan tiivein puolustus, joten on ihan mukava nähdä miten osaamme sen murtaa, HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara kertoo.

PK-35 Vantaa – Ykkösen paras vierasjoukkue

Sarjataulukon kakkossijaa hallussaan pitävät Punamustat ovat päästäneet tällä kaudella vähiten maaleja Ykkösessä. 20 pelatun ottelun jälkeen omissa on kolissut vain 13 kertaa, joka on erinomainen suoritus. PK-35 Vantaa lähtee lauantain paikalliskamppailuun kolmen ottelun voittoputkessa. Vantaalaisten jyrän alle ovat jääneet Ilves, KTP ja viimeisimpänä JIPPO.

Vieraskentällä joukkueen saldo on myös Ykkösen paras: 11 ottelusta kuusi voittoa, neljä tasapeliä ja vain yksi tappio. Ainoa vierastappio osui toukokuun alkuun, kun sarjakärki KTP oli Arto Tolsa Areenalla parempi 2-1 lukemin.

PK-35 Vantaan paras maalintekijä on Joni Korhonen seitsemällä maalillaan. Myös Jukka Santalan nimi kannattaa laittaa muistiin. Vuonna 2005 HJK:sta Clasgow Rangersin organisaatioon siirtynyt hyökkääjä on iskenyt tällä kaudella neljä maalia. Kokenut 28-vuotias Santala pelaa nyt neljättä kauttaan Ykkösessä.

Puolustaja Biran Jeng kärsii solisluuvammasta ja mies on mahdollisesti loppukauden sivussa. Puolustaja Jani Bäckman ja hyökkääjä Fidan Seferi siirtyivät PK-35 Vantaan riveihin sarjajumbo FC Viikingeistä. Ensimmäisen maalinsa Ykkösessä viime ottelussa JIPPOa vastaan tehnyt Riku Selander otti samaisessa ottelussa kaksi keltaista korttia ja hän on lauantaina pelikiellossa. Sen sijaan Jukka Hirvonen ja Kim Raimi ovat kärsineet pelikieltonsa ja ovat mahdollisesti PK-35 Vantaan päävalmentajan Jari Europaeuksen käytettävissä.

screenshot.41

Sarjataulukossa on tasaista.

HIFK – PK-35 Vantaa lauantaina 23.8 klo 16:00 Töölön Pallokentällä.

Liput: 13e / 5e