Skip to main content
Otteluraportit

HIFK:lle tappio AC Oulun vieraana

HURSKA

Mika Nurmelan vapaapotkumaali oli illan hienoin osuma. (Kuva: Jouko Kylmäoja)

AC Oulu – HIFK 2-1 (2-0)

10′ 1-0 Didier Tayou
19′ 2-0 Mika Nurmela
83′ 2-1 Eero Peltonen

HIFK:n kokoonpano: Hurskainen (MV), Hänninen, Kuusijärvi, Sinisalo, Aaltonen, Sotka (61′ Okkonen), Taulo, Terävä, Mustonen (90′ Jung), Karlsson (61′ Inutile), Peltonen

Vaihtopelaajat: Ulmanen (MV), Priha, Okkonen, Inutile, Jung

Ennakko

Joukkueiden kolmas kohtaaminen tällä kaudella. Ensimmäinen kamppailu päättyi Raatin stadionilla 2-2 tasapeliin ja viimeisin kohtaaminen Bolliksella HIFK:n 4-0 voittoon. HIFK oli sarjataulukossa kolmantena, AC Oulu seitsemäntenä. HIFK:n edellinen ottelu päättyi 3-2 tappioon Ilvestä vastaan. Kuntopuntarin kärjessä etenevän AC Oulun tappiottomien otteluiden putki ennen tätä iltaa oli venynyt peräti kuuden ottelun mittaiseksi.

Ratkaisu

AC Oulun vahva ensimmäinen puoliaika siivitti oululaiset 2-1 (2-0) voittoon HIFK:sta. Eero Peltosen kavennus vajaa kymmenen minuuttia ennen loppua jäi laihaksi lohduksi ja HIFK lähti kotimatkalle ilman vieraspisteitä.

Ensimmäinen varsinainen maalintekopaikka nähtiin viiden minuutin kohdalla. HIFK:n Jonathan Karlssonilla oli loistava paikka viedä vierasjoukkue johtoon, mutta ruotsalaishyökkääjän pusku vitosen viivalta painui niukasti yli.

AC Oulu avasi maalihanat 10. peliminuutilla. Sinipaitainen kotijoukkue hyökkäsi keskeltä ja Mika Nurmelan syöttö tavoitti oikealta laidalta Didier Tayoun. Tayou laukoi pallon tarkasti vasempaan alakulmaan ja muutti lukemiksi 1-0.

Heti perään AC Oulu oli lähellä siirtyä kahden maalin johtoon. Mika Nurmela antoi vapaapotkun vasemmalta ja AC Oulun keskuspuolustajan Janne Hietasen pusku osui HIFK-maalin tolppaan.

AC Oulu onnistui toistamiseen 19. peliminuutilla. 2-0 maali oli konkaripelaaja Mika Nurmelan käsialaa. Nurmelan vasemmalta puolelta noin 20 metristä laukoma vapaapotku upposi vastustamattomasti yläriman kautta häkkiin ohi Lassi Hurskaisen.

25. peliminuutilla AC Oulu onnistui tekemään jo kolmannen maalin, kun Mika Nurmela nosti pallon taitavasti yli tilanteessa vastaantulleen Lassi Hurskaisen. Avustava erotuomari liputti tilanteen kuitenkin paitsioksi ja HIFK selvisi säikähdyksellä.

Puolen tunnin kohdalla HIFK:lla oli jälleen hyvä maalipaikka, kun laitapuolustaja Patrick Aaltosen oikealta laidalta antama keskitys löysi boksista Tuomas Mustosen. AC Oulun maalivahti David Monsalve kuitenkin torjui Mustosen kevyeksi jääneen suoran yrityksen.

Tauolle asteltiin AC Oulun 2-0 johdossa. Ottelu käynnistyi HIFK:n komennossa, mutta AC Oulun maalit käänsivät selvästi kenttätapahtumia. HIFK:lla oli ensimmäisellä jaksolla muutama hyvä maalipaikka, mutta oululaisten taukojohto oli vähintäänkin ansaittu.

hifk_22

Toisen puoliajan ensimmäinen vartti ei tarjonnut Raatin stadionille saapuneelle yleisölle ihmeitä. HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara reagoi tappiotilanteeseen ja vaihtoi tunnin kohdalla kentälle lisää hyökkäysvoimaa, kun Sami Okkonen ja Antonio Inutile marssivat kentälle.

Erinomainen paikka kavennukseen osui Tuomas Mustoselle 71. peliminuutin kohdalla, kun HIFK hyökkäsi oikealta laidalta. Mustonen laukoi tulisesti kohti etualakulmaa, mutta David Monsalve onnistui torjumaan tilanteen kulmapotkuksi. Heti seuraavasta tilanteesta Mustosen laukaus volleysta tärähti ylärimaan.

Mitä pidemmälle ottelu eteni kotijoukkueen johdossa niin sitä ylemmäs HIFK nosti kenttäryhmitystään. Tätä kautta HIFK sai luotua jatkuvaa painetta AC Oulun puolustukseen, mutta se avasi myös AC Oululle mahdollisuuksia vaarallisiin vastahyökkäyksiin. 75. peliminuutilla Esa Terävällä oli loistava paikka kavennusmaaliin, mutta AC Oulun puolustaja Janne Hietanen pelasti Terävän yrityksen maaliviivalta.

83. peliminuutilla HIFK onnistui kaventamaan tilanteeksi 2-1. Tuomas Mustonen päästi nerokkaasti Esa Terävän syötön ohitseen ja Eero Peltosella oli helponnäköinen työ sijoittaa pallo oikeaan alakulmaan. Maali oli HIFK:n parhaalle maalintekijälle kauden kahdeksas.

Kavennusmaalin jälkeen HIFK nosti entistä enemmän pelaajiaan mukaan hyökkäyksiin, mutta varsinaisia maalipaikkoja punapaidat eivät kuitenkaan pystyneet luomaan. Paras paikka tasoitukseen osui viisi minuuttia ennen täyttä aikaa Sami Okkoselle, jonka pusku vaikeasta asennosta suuntautui selvästi yli.

Aivan ottelun lopussa lisäajan jo käydessä HIFK sai vapaapotkun keskialueelta ja koko joukkue nostettiin boksiin. Milo Jungin antama keskitys leijaili vakuuttavan näköisesti AC Oulun rangaistusalueelle, mutta maalivahti David Monsalve nappasi pallon varmasti haltuunsa. Se jäi HIFK:n viimeiseksi yritykseksi.

Lopputuloksena Raatin stadionin valotaululla välkkyivät AC Oulu 2-1 HIFK.

HIFK:n sarjasijoitus säilyy tappiosta huolimatta kolmantena. Sarjataulukon toisena kulkeva PK-35 Vantaa voitti samanaikaisesti omassa ottelussan JIPPOn 2-0, joten joukkueiden välinen ero on nyt neljä sarjapistettä. KTP on turvallisen tuntuisessa sarjajohdossa, mutta Ykkösen sarjataulukko näyttää muuten erittäin tasaiselta.

screenshot.41

Kommentit

– Ensimmäinen jakso oli Oulun ja toinen meidän. Saimme luotua kyllä riittävästi maalipaikkoja, mutta tänään ei mennyt sisään kuin kerran, HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara kertasi ottelun jälkeen.

– Voitto maistuu hyvältä. Se ei tullut helpon kautta ja paljon jäi parannettavaa, mutta etenkin avausjakson peliin olen tyytyväinen. HIFK on sisukas joukkue, joka yksinkertaisesti juoksi meidät ahdinkoon toisella jaksolla. Meidän olisi pitänyt tehdä parempia ratkaisuja pallon kanssa ja täten rauhoittaa peliä. Tästä on hyvä jatkaa kohti KTP-ottelua, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen summasi seuran verkkosivuilla.

Muuta

Veikkauspörssi-tähdet: 3. Dominic Oppong 2. Henry Mäkäräinen 1. Didier Tayou

Yleisömäärä: 886

Ottelukooste:

 

HIFK:n seuraava ottelu:

HIFK – PK-35 Vantaa lauantaina 23.8 klo 16:00 Töölön Pallokentällä.

Liput: 13e / 5e

hifk_pk35