Skip to main content
Miesten edustusjoukkue

HIFK vahvistaa maalivahtiosastoaan juuri ennen paikalliskamppailua

By 22.8.201411 joulukuun, 2018No Comments

HIFK on tehnyt loppukauden kattavan pelaajasopimuksen maalivahti Mika Johanssonin kanssa. Johansson siirtyy Tähtirintoihin FC Viikingeistä. Johansson on tositoimissa jo huomenna, kun HIFK kohtaa PK-35 Vantaan Töölön Pallokentällä.

30-vuotias Johansson on pelannut uransa aikana 22 ottelua Veikkausliigassa FC Jokereiden, HJK:n ja MyPan riveissä. Ykkösessä Johansson on ehtinyt edustaa Atlantista, Klubi 04:ää, KäPaa, FC Kuusankoskea, SJK:ta ja viimeisimpänä paikallisvastustaja FC Viikinkejä.

– Loistavat fiilikset. Olen ollut pitkään loukkaantunena ja seurannut Viikkareiden matseja sivusta. Sairaslomani aikana näytti pahasti siltä, että Viikkareiden loppukauden peleillä ei ole enää hirveästi panosta. Aloin miettimään missä olisi hyvä pelata loppukausi ja HIFK:sta otettiin yhteyttä. Oli helppo päätös hypätä takaisin HIFK:n riveihin, Johansson kertoo.

HIFK ei ole Johanssonille tuntematon seura. Kokenut maalivahti edusti HIFK:ta seuran pelatessa edellisen kerran Ykköstä vuonna 2012. HIFK:n tippuessa Kakkoseen kaudeksi 2013 Johansson siirtyi FC Viikinkeihin. Johansson on vihdoin kuntoutunut häntä pitkään vaivanneesta reisivammasta, joka piti maalivahdin sivussa kentiltä lähes kaksi kuukautta. Nyt Johansson vakuuttaa paikkojen olevan kunnossa ja tavoitteet loppukaudelle ovat selkeät.

– Minulla on hyviä muistoja kaudesta 2012, vaikka tippuminen silloin tulikin. HIFK on upea seura ja on todella mukava tulla takaisin. Olen ollut niin pitkään loukkaantuneena, että ensimmäinen tavoite on pysyä kunnossa koko loppukausi. Toivottavasti saisin paljon minuutteja, tällä kaudella on jäänyt paljon pelejä väliin ja olisi jälleen hienoa päästä kunnolla pelaamaan. Kun sarjataulukkoa katsoo niin varmaan kakkossija on tässä tavoitteena, eli PK:n ohi kun vielä mennään niin luulen, että siinä on ihan hyvä tavoite. Paikat ovat siinä kunnossa, että pääsen heti pelaamaan, Johansson hehkuttaa.

Mukanaan Johansson tuo HIFK:n joukkueeseen erittäin arvokasta pelaajakokemusta.

– Ikää on ”jo” 30, mutta treenaan silti kuin parikymppinen. Ei se treenaamiseen mitenkään ole vaikuttanut. Toivottavasti myös nuoremmat saavat jotain oppia omasta tekemisestäni. Uskon tuovani kentälle ainakin rauhallisuutta alakertaan. Koon puolesta ulottuvuus on yksi vahvuuksistani, joten keskityspallojen pitäisi tarttua. Sen näkee lauantaina, että miten koppi tarttuu.

Atte Ranta on pelikiellossa lauantain paikalliskamppailusta pelikiellon takia. Lassi Hurskainen on myös kärsinyt loukkaantumisista tällä kaudella.

HIFK:n urheilutoimenjohtaja Henri Määttä kertoo olevansa erittäin tyytyväinen uuteen maalivahtihankintaan.

– Pelikieltojen ja loukkaantumisten takia tuli ajankohtaiseksi hankkia lisää voimaa maalin suulle. Johansson on huippuveskari ja tuttu joukkueen pelaajille, joten valinta oli lopulta helppo. Ennenkaikkea halusimme loppukaudeksi maalivahdeille kilpailutilanteen. Lisäksi tämä on myös signaali seuran kannattajille, että emme ole luovuttaneet vaan haluamme taistella sarjan kärkisijoista, Määttä vakuuttaa.

Ykkösen paikalliskamppailu, jossa kohtaavat sarjan kakkonen ja kolmonen.

HIFK – PK-35 Vantaa lauantaina 23.8 klo 16:00 Töölön Pallokentällä. 

Liput: 13e / 5e. Tervetuloa!