Skip to main content
Otteluraportit

HIFK upeaan voittoon kärkikamppailussa – ennätysyleisö Bolliksella

WP_20140807_002

HIFK – KTP 4-1 (2-1)

18′ 1-0 Jukka Halme
33′ 1-1 Joni Mäkelä
45′ 2-1 Eero Peltonen rp
70′ 3-1 Esa Terävä
78′ 4-1 Sami Okkonen

HIFK:n kokoonpano: Ranta (MV), Hänninen, Kuusijärvi, Sinisalo, Aaltonen, Sotka, Halme (33′ Taulo), Mustonen (77′ Okkonen), Karlsson, Terävä, Peltonen

Vaihtopelaajat: Hurskainen (MV), Priha, Taulo, Kuikka, Jung, Okkonen

Ennakko

Ykkösen kärkikamppailu. KTP oli voittanut joukkueiden kaksi edellistä kohtaamista.

Ratkaisu

Töölön Pallokentälle saapunut ennätysyleisö näki vauhdikkaan ja maalirikkaan ottelun, jossa tapahtumilta ei vältytty. Kaksi edellistä kohtaamista hävinnyt HIFK näytti sarjajohtajalle kaapin paikan ja HIFK vei kärkikamppailun upeasti nimiinsä lukemin 4-1 (2-1)

Legendaarisella Bolliksella pelatun mielenkiintoisen ja odotetun Ykkösen kärkikamppailun avausmaali nähtiin ottelun 18. peliminuutilla. HIFK hyökkäsi vasemmalta laidalta ja Matias Hännisen loistava tarjoilu löysi Jukka Halmeen rangaistusalueen sisältä. Keskikentän liideri vei HIFK:n 1-0 johtoon terävällä kärkkärillä, joka ohitti KTP-maalivahti Kert Küttin.

Puolen tunnin kohdalla sarjaa johtava KTP onnistui tasoittamaan. HIFK pelasi tilanteessa yhden miehen vajaalla, kun Jukka Halmetta paikkailtiin kentän laidalla edeltävän tilanteen seurauksena. Kotkalaisten nopea laitahyökkääjä Joni Mäkelä karkasi HIFK:n linjalta ja viimeisteli viileästi lukemiksi 1-1.

HIFK:n valmennusjohto sai välittömästi jobinpostia, kun ottelun avausmaalin tehnyt Jukka Halme jouduttiin vaihtamaan pois kentältä. HIFK otti kentälle kokemusta ja Ville Taulo vaihdettiin Halmeen tontille keskikentälle.

HIFK jaksoi vielä hyökätä oikealta laidalta kamppailun ensimmäisen puoliajan käydessä jo lisäaikaa – ja se myös kannatti. Ville Taulo riisti pallon keskialueella ja syötti laidalta mukaan nousseelle Patrick Aaltoselle, jonka hyvin ajoitettu matala keskitys löysi boksista hyökkääjä Tuomas Mustosen. Mustonen otti pallon pehmeästi haltuun ja pääsi laukomaan, mutta samanaikaisesti ottelun erotuomari näki KTP-puolustaja Shane McFaulin rikkoneen viereisessä kaksinkamppailussa.

Tilanteesta tuomittiin kylmästi rangaistuspotku ja HIFK:n paras maalintekijä Eero Peltonen niittasi pilkun varmasti vasempaan alakulmaan. Peltosen fifamainen pukukoppimaali marssitti joukkueet tauolle kotijoukkue HIFK:n hiuksenhienossa 2-1 johdossa. Ensimmäinen puoliaika oli vauhdikas ja viihdyttävä.

WP_20140807_003

Ykkösen paras maalintekijä Jussi Aalto ei onnistunut murtamaan HIFK-puolustusta.

Toinen puoliaika käynnistyi vierasjoukkue KTP:n kannalta surullisesti. Ottelun 1-1 tasoitusmaalissa rangaistuspotkun arvoisesti rikkonut Shane McFaul sai toisen keltaisen korttinsa ja hänet saateltiin Stadin Kingien terveisten johdolla ulos kentältä.

McFaulin punainen kortti kostautui ja kotijoukkue pääsi hallitsemaan entistä enemmän palloa. HIFK:n yritys palkittiin ottelun 70. peliminuutilla, kun Tuomas Mustonen löysi hienolla keskityksellä Esa Terävän. Joukkueen kapteeni ei kysellyt ja fantastinen viimeistely oikeaan alanurkkaan muutti tilanteeksi 3-1.

Kahdeksan minuuttia myöhemmin paluuottelussaan kaksi maalia viimeistellyt Sami Okkonen tykitti HIFK:n jo 4-1 johtoon. Jo kauden kolmannen maalin paluunsa jälkeen viimeistellyt  Okkonen ehti olla kentällä vain minuutin ja loistava sisääntulo räjäytti myös Bollikselle saapuneen ennätysyleisön.

KTP yritti vielä sitkeästi taistella vajaamiehisenä, mutta HIFK puolusti joukkueena fiksusti. Sami Okkonen oli ottelun viimeisillä minuuteilla lähellä tehdä HIFK:lle jo viidennen osuman, mutta Kert Kutt torjui Okkosen läpiajon tyylikkäästi.

Töölön Pallokentälle saapunut tämän kauden ennätysyleisö toi punapaitaiselle kotijoukkueelle selvästi lisää tunnetta kentälle ja sarjakärkenä koko kauden porskuttanut KTP jäi vastustamattomasti HIFK:n jalkoihin. Loppulukemat Ykkösen kärkikamppailussa olivat lopulta 4-1 (2-1) HIFK:n hyväksi.

KTP jatkaa Ykkösen kärjessä 42 pisteellä, mutta HIFK:n voiton myötä Tähtirintojen ero kotkalaisiin kaventui 9 pisteeseen. Lisäksi KTP:lla on yksi ottelu enemmän pelattuna, joten kotkalaisten nousu Veikkausliigaan ei ole vielä kirkossa kuulutettu. HIFK yrittää parhaansa mukaan laittaa kapuloita kotkalaisten rattaisiin. HIFK:n niskaan hengittää paikallisvastustaja PK-35 Vantaa, joka voitti kierroksen toisessa kärkiottelussa Ilveksen Tammelan Stadionilla 2-0. HIFK:n ja kolmantena olevan PK-35 Vantaan ero on nyt kaksi sarjapistettä.

Muuta

Yleisömäärä: 1124. Havaintojen mukaan kallioilla ja aitojen takana oli noin 100-150 katsojaa.

Veikkauspörssi-tähdet: 3. Matias Hänninen HIFK, 2. Kalle Sotka HIFK, 3. Esa Terävä HIFK

altAnqccFJCHs1_9GzAsUAV1_K36asSwnWIQ5tLZs0qxHQh

Kuva: Jere Nevalainen

altAl4SUjMJDyGkZS_hg4ZaGQZlFAnM8vqRSzgaiBxw-MJe (1)

Kuva: Jere Nevalainen 

HIFK:n seuraava ottelu: HIFK – Ilves maanantaina 11.8 klo 18:30 Töölön Pallokentällä.

Liput: Aikuiset 13e, lapset 5 – 12v 5e

HIFK-ILVES

 

Seuraa joukkuetta: HIFK Fotboll Facebookissa ja Twitterissä

Toni Saukkola