Skip to main content
Otteluraportit

HIFK ja PK-35 Vantaa tasasivat pisteet paikallismatsissa

HIFK-PK35 VESISADE

HIFK – PK-35 Vantaa 1-1 (0-0)

58′ 0-1 Jukka Hirvonen
65′ 1-1 Pauli Kuusijärvi

HIFK:n avauskokoonpano: Johansson (MV), Hänninen, Kuusijärvi, Sinisalo, Aaltonen, Taulo, Sotka, Okkonen (75′ Mustonen), Peltonen, Terävä, Inutile (89′ Jung)

Vaihtopelaajat: Ulmanen (MV), Priha, Mustonen, Jung

Ennakko

Paikalliskamppailu, jossa sarjakakkonen PK-35 Vantaa saapui Töölön Pallokentälle sarjataulukossa kolmantena olevan HIFK:n vieraaksi. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen päättyi 1-1 tasapeliin toukokuussa.

IMG_8225

Pelaajat astelivat Bolliksen nurmelle tyylikkäässä monsuunisateessa. Kuva: Kalevi Hämäläinen

Ratkaisu

Rankkasade teki Töölön Pallokentän hyväkuntoisesta pelinurmesta uima-altaan ja ottelu käynnistettiin haastavissa olosuhteissa. Sateen kastelema nurmi vaikeutti merkittävästi molempien joukkueiden pelinrakentelua ja varsinkin katsomon puoleisella laidalla pallo pysähtyi useasti kentälle muodostuneisiin lätäkköihin. Maalittoman ensimmäisen puoliajan jälkeen molemmat joukkueet onnistuivat toisella puoliajalla kertaalleen maalinteossa erikoistilanteista. Näin ollen pisteet tasattiin kauden avauskohtaamisen tavoin 1-1 (0-0) lukemilla.

PK-35 Vantaa siirtyi 58. peliminuutin jälkeen 1-0 johtoon kulmapotkusta. PK:n paras maalintekijä Joni Korhonen antoi kierteisen vapaapotkun etutolpalle, johon Jukka Hirvonen ehti ensimmäisenä ja upea pusku upposi HIFK-maalin etuyläkulmaan. Maali oli Hirvoselle kauden ensimmäinen ja se tuli melko hyvään paikkaan.

Vierasjoukkueen johto ei kestänyt kovinkaan pitkään vaan HIFK tuli väkisin tasoihin seitsemän minuuttia myöhemmin. Keskikentällä vahvasti esiintyneen Ville Taulon antama sivuvapari tavoitti maalin edestä puolustaja Pauli Kuusijärven, joka pukkasi kauden toisella maalillaan pallon tyylikkäästi oikeaan alakulmaan.

Tilanteita riitti ja molemmat hakivat selkeästi voittomaalia. Lisämaaleja ei lopulta nähty ja paikallismatsissa päädyttiin 1-1 tasapeliin. HIFK:n tuore maalivahtihankinta Mika Johansson suoriutui debyytissään hyvin ja hän torjui upeasti Fidan Seferin kovan alakulmaan suuntautuneen laukauksen toisella puoliajalla 1-1 tilanteessa.

Kommentit

HIFK:n päävalmentajan Jani Honkavaaran mielestä hänen joukkueensa onnistui haasteellisessa kelissä hyvin. Lopputulos oli Honkavaaran mukaan oikeudenmukainen, vaikka kolme pistettäkin olisi ollut tarjolla.

– Aika odotetunlainen peli. Jätkät suoriutuivat ensimmäisestä puoliajasta todella hyvin ja pelasimme hyvää jalkapalloa, vaikka kentällä oli erittäin paljon vettä. Pallo liikkui ja miehet liikkui sekä loimme hyviä tilanteita. Harmi, että emme saaneet ekalla puoliajalla niistä sisään. PK ei saanut varsinaisia tilanteita, mutta he ovat kulmapotkuissa todella hyviä. Hyvin tulimme takaa tasoihin, vaikka peli ei ollut toisella puoliajalla enää niin hyvää. PK puolusti todella sitkeästi ja he ovat hyviä heidän omassa pelissään. Vähän jäi hampaankoloon, kyllä meille tässä vähän enemmän olisi ollut tarjolla suhteutettuna maalipaikkoihin. Lopputulos oli kuitenkin oikeutettu, Honkavaara sanoi.

Tasapeli tarkoittaa sitä, että HIFK on sarjataulukossa nyt viidentenä. KTP johtaa Ykköstä 46 pisteellä, mutta matkaa toisena olevaan PK-35 Vantaaseen on vain neljä pistettä. Realistinen tavoite joukkueelle on ennätystasaisessa Ykkösessä sarjataulukon kakkossija. KTP:n paluu Veikkausliigaan on kotkalaisten omissa käsissä.

– Kyllä me kakkospaikkaan tähtäämme. KTP:n takana on erittäin tasaista, varsinkin keskikastissa. Meillä on ollut nyt kolme aika outoa peliä. Ilves-ottelu oli ulosajojen sävyttämä ja vähän erikoinen. Oulua vastaan viimeiset puoli tuntia olimme ihan ylivoimaisia ja 60 minuuttia olimme epävarmoja. Tänään peli olisi muuten ollut todella toimivaa, mutta sää muutti pelin luonteen ihan erilaiseksi. Se oli tosin molemmille joukkueille samanlainen. Pisteeseen voi juuri ja juuri olla tyytyväinen, Honkavaara kertoi.

Jossiteltavaa jäi myös vierasjoukkueen näkökulmasta. PK-35 Vantaan keskikenttäpelaaja Marko Kolsi ei ollut täysin tyytyväinen tasatulokseen.

– Tänään oli kova vääntö kahden paikalliskilpailijan kesken. Vähän pettyneitä kyllä ollaan, ettei saatu vietyä johtoa loppuun asti. Aloitettiin toinen puoliaika todella hyvin ja meillä oli paljon paikkoja, mutta sitten annettiin kaverin tulla mukaan peliin. Ei pystytty jatkamaan meidän hyvää pelaamista ja keskittyminen vähän katosi, Kolsi kertoi PK:n verkkosivuilla.

Muuta

Veikkauspörssi-tähdet: 3. Pauli Kuusijärvi HIFK 2. Ville Taulo HIFK 1. Jukka Hirvonen PK-35 Vantaa

HIFK:n seuraava ottelu: JJK – HIFK maanantaina 1.9 klo 18:30 Harjun stadionilla.

Ottelun tilastot

HIFK-PK-35 eka byyri

Jukka Hirvosen pusku kulmapotkusta vei vieraat 1-0 johtoon. Kuva: Kalevi Hämäläinen

HIFK PK35 HIRVONEN TUULETUS

Hirvosen kauden eka byyri Ykkösessä tuli hienoon paikkaan ja se näkyi myös miehen tuuletuksessa: Kuva: Kalevi Hämäläinen

HIFK-PK-35 toka byyri

Pauli Kuusijärven kauden toinen häkki tasoitti lukemiksi 1-1. Kuva: Kalevi Hämäläinen

hifk-pk35 kuusijärvi

Yläfemmat maalintekijälle. Kuva: Kalevi Hämäläinen

JOHANSSON

HIFK-maalivahti Mika Johansson pelasi hienosti debyytissään. Kuva: Kalevi Hämäläinen

sade

Eteneminen pallon kanssa oli ajoittain todella haasteellista. Kuva: Kalevi Hämäläinen

Lisää kuvia matsista.