Skip to main content
Miesten edustusjoukkueOtteluennakot

Ennakko: HIFK – KTP

By 5.8.201411 joulukuun, 2018No Comments

hifk-kooteepee

HIFK kohtaa torstaina KTP:n ensimmäistä kertaa kotikentällään tällä kaudella. Töölön Pallokentällä ovat vastakkain Ykkösen tämän hetken kaksi parasta joukkuetta, joten kannattaa ehdottomasti saapua paikalle!

Lähtökohdat otteluun ovat erittäin tasaiset. Joukkueet ovat kohdanneet Ykkösessä tällä kaudella kahdesti ja molemmilla kerroilla KTP on ollut kotikentällään vahvempi. Ensimmäinen kohtaaminen sarja-avauksessa päättyi KTP:n 2-0 voittoon ja tuorein ottelu juhannuksen jälkeen päättyi KTP:lle 3-0. Lopputulos oli kenttätapahtumiin nähden hieman epäoikeudenmukainen, mutta koko kauden sarjakärkenä klaarannut kotkalaisjoukkue on ollut muille joukkueille kotikentällään täysin ylivoimainen ja KTP onkin Ykkösen paras kotijoukkue.

KTP on 18 pelatun ottelun jälkeen saalistanut huikeat 42 sarjapistettä. Yhden ottelun vähemmän pelannut HIFK on 30 pisteessä. Torstain kärkikamppailu on siis HIFK:lle loppukautta ajatellen erittäin tärkeä, mikäli Tähtirinnat haluavat taistella sarjan kärkipaikasta. Kuka olisi ennen kautta uskonut, että täksi kaudeksi Ykköseen noussut HIFK kamppailee Ykkösen kärkisijoista?

KTP:n ja koko Ykkösen parasta maalintekijää Jussi Aaltoa on hehkutettu tämän kauden aikana jo ehkä liikaakin. Maalitykki on kuitenkin saanut hyvää taustatukea muun muassa Samuli Kaivonurmelta, joka on sarjatauon jälkeen alkanut paukuttelemaan maaliverkkoja oikein urakalla. 26-vuotias hyökkääjä debytoi Veikkausliigassa jo 18-vuotiaana. Kaudella 2009 Kakkosen maalikuninkuuden Warkaus JK:n riveissä 24 maalilla voittanut Kaivonurmi on seuraamisen arvoinen pelaaja. KTP:n virolaismaalivahti Kert Kütt on Ykkösen parhaimpia maalivahteja.

KINGIT IFK

HIFK:n yllätysmahdollisuus on juuri Töölön Pallokenttä. Iso kenttä ja hyväkuntoinen nurmi on ollut HIFK:lle tällä kaudella erittäin toimivan oloinen yhdistelmä. Saldo kahdeksasta kotiottelusta on upeat kuusi voittoa, yksi tasapeli ja yksi tappio JJK:ta vastaan. Viihdyttävää ja hyökkäysvoittoista jalkapalloa Bolliksen katsojille esittänyt HIFK haluaa varmasti näyttää omille kannattajilleen, että Veikkausliigaan kovaa vauhtia matkalla oleva KTP ei ole punapaitoja parempi joukkue.

– Vastassa on sarjan paras joukkue. Pelkkä oma peli ei riitä. Pitää pelata huippupeli ja meidän yksilöiden pitää onnistua laajalla rintamalla. Jos onnistumme kuten Jazzia vastaan sunnuntaina, meillä on hyvät mahdollisuudet, päävalmentaja Jani Honkavaara kertoo.

Hakaa vastaan loukkaantunut maalivahti Lassi Hurskainen oli jo viime viikolla mukana joukkueharjoituksissa, mutta ei ole vielä pelikuntoinen. Laitapelaaja Mika-Matti Maisonvaaran tilanne on myös epävarma (olkapää).

Koko joukkueen on onnistuttava torstaina, jos sarjakärki KTP halutaan voittaa. Töölön Pallokentälle on odotettavissa jopa kauden ennätysyleisö. Kärkikamppailua on saapumassa seuraamaan ainakin yksi bussillinen KTP:n faneja.

– KTP nousee ensi kaudeksi Veikkausliigaan, mutta torstain pelin jälkeen juhlimme me, Honkavaara räväyttää.

 

HIFK – KTP torstaina 7.8 klo 18:30 Töölön Pallokentällä

Liput: 13 e – aikuiset, 5 e – lapset 7-12 v.

hifk-kooteepee