Skip to main content
Miesten edustusjoukkue

Ennakko: HIFK – Ilves

By 10.8.201411 joulukuun, 2018No Comments

HIFK-ILVES

HIFK ja Ilves kohtaavat maanantaina Töölön Pallokentällä kolmannen kerran tällä kaudella. Ensimmäisen väännön HIFK vei nimiinsä 2-0 ja viimeisin kohtaaminen kesäkuun lopussa päättyi Tammelan Stadionilla maalittomaan 0-0 tasapeliin. Vastakkain ovat sarjan toiseksi paras kotijoukkue ja toiseksi paras vierasjoukkue. 

HIFK on tällä hetkellä kolmen ottelun voittoputkessa. Jalkoihin ovat jääneet paikallisvastustaja FC Viikingit, FC Jazz ja viimeisimpänä sarjakärki KTP. Maalisuhde näistä kolmesta ottelusta on upea; 12 tehtyä maalia ja vain kaksi päästettyä.

Todella tasaisessa Ykkösen sarjataulukossa sarjanousija HIFK on toisena 33 pisteellä ja Ilves viidentenä 29 pisteellä.

Edellisessä ottelussaan PK-35 Vantaalle numeroin 0-2 (0-1) hävinnyt Ilves kärsii tällä hetkellä loukkaantumisista. Polveaan kuntouttava Valtteri Uimonen on varmuudella pois loppukauden, mutta lonkkavammastaan kovaa vauhtia kuntoutuva Olli Vakkala saatetaan nähdä kehissä syksyllä. Pohjevaivainen Antti Ojanperä on poissa rosterista vielä ainakin pari viikkoa. Veljekset Jaakko Rantanen (leuka) sekä Kaarlo Rantanen (polvi) ovat mitä luultavimmin molemmat koko loppukauden sivussa. Takareisivaivaisen Jaakko Juutin pelikunto ratkennee ottelupäivänä.

Hyökkäysvoittoiseen jalkapalloon luottava HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara on saanut luotua HIFK:n joukkueeseen oikeanlaisen tekemisen meiningin. Viihdyttävää ja tyylikästä jalkapalloa varsinkin Bolliksella esittänyt HIFK on ollut kotiyleisönsä edessä todella vakuuttava ja HIFK lähteekin maanantain otteluun ennakkosuosikkina.

– Ilves ei ole pelannut tuloksellisesti viime aikoina kovin hyvin, mutta joukkueessa riittää kyllä kokemusta ja iskukykyä. Ilveksen paras maalintekijä Jonne Hjelm, Mika Lahtinen, Tomi Petrescu, Heikki Aho ja Antti Hynynen ovat kovanluokan pelimiehiä. Kaikki pelit Ilvestä vastaan tällä kaudella ovat olleet tasaisia ja vauhdikkaita vääntöjä, Honkavaara kertoo.

Vain yhden ottelun tällä kaudella kotikentällään hävinnyt HIFK lähtee otteluun ilman avainpelaajaansa Jukka Halmetta. Halme loukkasi oikeaa jalkaansa KTP-ottelussa viime torstaina ja hän on sivussa toistaiseksi. Haka-ottelussa loukkaantunut Lassi Hurskainen on valmennusjohdon käytettävissä. Hurskainen oli jo KTP:tä vastaan vaihtopenkillä mukana.

HIFK – Ilves maanantaina 11.8 klo 18:30 Töölön Pallokentällä.

Liput: Aikuiset 13 e, Lapset 7 – 12 5 e