Skip to main content
Miesten edustusjoukkue

Ennakko: AC Oulu – HIFK

By 16.8.201411 joulukuun, 2018No Comments

HIFK_9

Kuva: Kalevi Hämäläinen

HIFK matkustaa sunnuntaina Ouluun, jossa se kohtaa AC Oulun Raatin stadionilla. Ottelu käynnistyy kello 18:30.

HIFK:n kolmen ottelun voittoputki tuli päätökseen viime maanantaina, kun Ilves kävi hakemassa vieraspisteet Helsingistä lukemin 2-3 (1-0). Sarjataulukossa HIFK on kolmantena 33 pisteellä. KTP porskuttaa Ykkösen kärjessä 42 pisteellä, mutta PK-35 Vantaa on vain pisteen edellä Tähtirintoja.

HIFK ja AC Oulu ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kahdesti. Ensimmäinen ottelu päättyi Raatin stadionilla 2-2 tasapeliin ja edellisessä kohtaamisessa HIFK tyrmäsi oululaiset Bolliksella puhtaasti 4-0 Antonio Inutilen hattutempun johdolla.

Jukka Halme on yhä sivussa ja viime ottelussa aivotärähdyksen saaneen Jukka Sinisalon pelikunto ratkeaa pelipäivänä. Mika-Matti Maisonvaara on myös telakkaosastolla. Maalivahti Atte Ranta on pelikiellossa.

– Oulu on kaikille joukkueille todella hankala vastustaja. He ovat alkaneet pelata aivan eri tavalla kuin alkukaudella. Viime kohtaamisessa Bolliksella vaikutti siltä, että AC Oulu vielä harjoitteli uutta pelitapaa. Nyt heidän tulokset ovat olleet hyviä, joten ei varmasti ole helppo ottelu tiedossa. Vastassa on erittäin hyvä pallollinen joukkue, mistä osoituksena on viime kierroksen voitto Hakasta, HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara pohjustaa.

Piristyneet oululaiset

AC Oulun peli rullaa tällä hetkellä paremmin kuin kertaakaan tällä kaudella. Edellisessä ottelussaan ACO haki upean 4-2 -vierasvoiton FC Hakan kotikentältä ja joukkueen tappiottomien otteluiden putki on kasvanut peräti kuuden ottelun mittaiseksi.

AC Oulun pelaajatilanne on loistava ja loukkaantuneiden listalla ei ole yhtäkään pelaajaa. Joukkue sai mieluisia uutisia juuri ennen viikonloppua, kun kesken viime kauden saksalaisseura HSV:n riveihin lainasopimuksella siirtynyt 19-vuotias huippulupaus Matias Ojala debytoi sunnuntaina HIFK:ta vastaan. Myös Aapo Heikkilä palaa oululaisten kokoonpanoon.

– Meillä on takana todella hyvä peli Valkeakoskella, mutta jälleen on edessä uusi rutistus. HIFK on laadukas joukkue, josta löytyy kokemusta ja nuorta intoa molemmista päistä kenttää. Meillä on liiankin hyvin muistissa edellinen kohtaaminen ja uskon jokaisen meidän jätkän haluavan näyttää heille jotain aivan muuta kuin viimeksi. Meillä on kokoonpanon suhteen hyvä tilanne ja uskon tämän ottelun kiinnostavan yleisöä, joten tunnelmat ovat oikein hyvät, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen kertoi seuran verkkosivuilla.

screenshot.40

Tilanne Ykkösen sarjataulukossa on erittäin tasainen.

AC Oulu – HIFK sunnuntaina 17.8 klo 18:30 Raatin stadionilla.

Liveseuranta HIFK Fotbollin Twitterissä.