Skip to main content
Otteluraportit

JJK haki pisteet Bollikselta

HIFK-JJK

HIFK – JJK 1-2 (0-1)

19′ 0-1 Antto Hilska
61′ 1-1 Eero Peltonen
85′ 1-2 Tommi Kari

HIFK:n kokoonpano: Hurskainen (mv), Priha, Aaltonen, Hänninen, Sinisalo (67′ Koskinen), Halme, Taulo (46′ Sotka), Karlsson, Inutile (84′ Rexhepi), Peltonen

Vaihdossa: Kortelainen (MV), Maisonvaara, Koskinen, Sotka, Mustonen, Kuikka, Rexhepi

Ennakko

Sarjanelonen HIFK ja kuudentena etenevä JJK kohtasivat aurinkoisella Töölön pallokentällä. Joukkueet kohtasivat ensimmäisen kerran tämän kauden Ykkösessä toukokuun lopussa pelatussa ottelussa Jyväskylässä. HIFK kävi silloin ryöstämässä täyden pistepotin Harjun Stadionilta lukemin 4-0. Sunnuntain ottelu oli molemmille joukkueille ensimmäinen kamppailu kahden viikon sarjatauon jälkeen. HIFK lähti jatkamaan tappiotonta putkeaan kotikentällä. JJK:n vierasottelut tällä kaudella eivät olleet menneet putkeen: viidestä pelatusta ottelusta yksi voitto ja neljä tappiota.

Ratkaisu

HIFK kärsi ensimmäisen kotitappionsa tällä kaudella. Antto Hilska vei vieraat johtoon, mutta Eero Peltonen tasoitti lukemiksi 1-1 toisella puoliajalla. Tommi Kari otti tarjotun sankariviitan ja tälläsi loppulukemiksi 2-1 viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

Tasaisen ottelun ensimmäinen täysosuma nähtiin 19 minuutin pelin jälkeen, kun JJK:n 20-vuotias hyökkääjä Antto Hilska siirsi JJK:n 0-1 johtoon. Hilska otti pallon pehmeästi haltuun boksissa ja täräytti volleysta pallon tyylikkäästi oikeaan alakulmaan ohi Lassi Hurskaisen.

Ensimmäinen puoliaika oli erittäin tasainen ja molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa lisäosumiin. Erittäin hiostavassa ja lämpimässä kelissä pelatussa ottelussa lähdettiin tauolle JJK:n yhden maalin johdossa.

Toiselle puoliajalle marssi sisuuntunut HIFK. Tähtirintojen päävalmentaja Jani Honkavaara teki tauolla yhden pelaajavaihdon, kun Ville Taulo sai tehdä tilaa Kalle Sotkalle. Sotkan tultua keskikentän pohjalle sai HIFK pallonhallintapelinsä selkeästi paremmin rullaamaan.

HIFK onnistui tasoittamaan ottelun, kun pelikellossa oli 61 minuuttia. Eero Peltosen Luis Figomainen zippi löysi tiensä vastustamattomasti verkon perukoille ja Bolliksen 674 katsojaa saivat aihetta riemuun.

Toisen puoliajan vanhetessa pelaajian askel alkoi painaa. Molemmat joukkueet saivat muutaman hyvän vastahyökkäyksen ja Lassi Hurskainen pelasti hienolla torjunnallaan HIFK:n takaiskulta 70. peliminuutin kohdalla.

Tiukkaa prässiä katsomosta läpi ottelun saanut Tommi Kari nousi jyväskyläläisten sankariksi. Antto Hilska pelasi oikealta laidalta matalan pallon pilkun kohdalle ja Kari onnistui tuikkaamaan JJK:n 1-2 johtoon. HIFK sai vielä luotua pari hyvää maalipaikkaa, mutta kapteeni Esa Terävän lisäajalla ampumaa tolppakutia lähemmäksi eivät punapaidat päässeet. Ottelun erotuomarina toimineen Mikko Mörön viheltäessä ottelun päättyneeksi vei JJK lopulta ansaitusti pisteet Jyväskylään tiukan ottelun päätteeksi.

WP_20140713_036

WP_20140713_027

Kommentit

HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara ei ollut tyytyväinen ottelun päätyttyä joukkueensa esitykseen.

”Huono ottelu meiltä”, Honkavaara tiivisti.

Ottelun avausmaalin tehnyt ja Tommi Karin 2-1 voittomaalin syöttänyt Antto Hilska oli tyytyväinen JJK:n peli-ilmeeseen. Alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa esiintynyt 20-vuotias Hilska oli JJK:n näkyvimpiä hahmoja Bolliksella.

”Tommi pelasi minulle hyvän pallon laitaan. Tatsi vähän karkasi sivulle ja näin Tommilta hyvän liikkeen keskelle. Yritin siihen pelata kovan matalan pallon. Se onnistui ja Tommi löi pallon sisään”, Hilska kertasi voitto-osumaa.

JJK on parantanut otteitaan ja sarjatauko tuli jyväskyläläisille hyvään paikkaan. Joukkue pääsi Hilskan mukaan lataamaan sopivasti akkuja ennen HIFK-ottelua.

”Tosi hyvä fiilis. Ennen lomaa meillä oli pari hyvää ottelua, vierasvoitto Viikinkejä vastaan ja kotitasapeli Ilvestä vastaan. Alkuviikko vedettiin vähän kovempaa ja tätä ottelua varten aloitettiin loppuviikosta herkistely. Hyvä ottelu meiltä ja tärkeä voitto”, Hilska kertoi.

Muuta

JJK vahvisti voiton myötä asemiaan sarjataulukon kuudentena. Kierroksen muissa otteluissa Viikingit taisteli kotitasapelin PK-35 Vantaalta ja Haka yllätti sarjakärki KTP:n Tehtaan kentällä 3-1. Näin ollen marssijärjestys sarjan kärkipäässä ei muuttunut. HIFK jatkaa 13 pelatun ottelun jälkeen neljäntenä 21 pisteellä. Matkaa kolmantena olevaan Ilvekseen on neljä pistettä. KTP johtaa sarjaa 33 pisteellä.

JJK-ottelu oli HIFK:n kapteenille Esa Terävälle 100. ottelu Ykkösessä.

HIFK:n seuraava ottelu: HIFK – JIPPO torstaina 17.07 klo 18:30 Töölön pallokentällä

Liput: Aikuiset 13 € / Lapset 7 – 12 v 5 €

https://www.facebook.com/HIFKFotboll
https://twitter.com/HIFKedustus