Skip to main content
Miesten edustusjoukkueOtteluennakot

HIFK saa vieraita Joensuusta

By 15.7.201411 joulukuun, 2018No Comments

HIFK-JIPPO

HIFK kärsi ensimmäisen kotitappionsa viime sunnuntaina, kun JJK kävi hakemassa kolme sarjapistettä. Kasvojenpesun paikka on heti torstaina, kun JIPPO saapuu Bollikselle jo toistamiseen tällä kaudella. 

HIFK on sarjassa neljäntenä 21 pisteellä. Joensuusta Helsinkiin saapuva JIPPO sen sijaan taistelee sarjataulukossa kahdeksantena 14 pisteellä.

Joukkueiden aikaisempi kohtaaminen toukokuun lopussa päättyi HIFK:n 4-0 (1-0) voittoon. Joensuulaisten iltapuhdetta vaikeutti silloin JIPPO-puolustaja Jan Bergin ulosajo ottelun 63. peliminuutilla, jonka jälkeen HIFK paineli rumasti karkuun. Maaliverkkoa heilutti Pauli Kuusijärven ja Eero Peltosen lisäksi Jonathan Karlsson, joka osui kahdesti.

JIPPO on Ykkösen toiseksi huonoin vierasjoukkue. Se on pelannut vieraskentällä seitsemän ottelua, joista sen saldona on 1 voitto, 1 tasapeli ja 5 tappiota. Omissa on soinut 15 kertaa ja joensuulaiset ovat onnistuneet vain kerran maalinteossa.

Tilastofaktat eivät tietysti tarkoita sitä, että ottelu olisi läpihuutojuttu HIFK:lle. JIPPO on kokenut Ykkösen joukkue, joka taistelee aina päätösvihellykseen asti. Viimeisimmän ottelun JIPPO pelasi viime perjantaina AC Oulua vastaan, jonka AC Oulu voitti kotikentällään lukemin 3-0.

– Ensimmäisellä jaksolla emme saaneet pallollista peliämme ollenkaan toimimaan, toiselle jaksolle se parani hieman. Saimme luotua ottelussa 4-5 täysin avointa maalipaikkaa, mutta kun emme saaneet niistä sisään, emme ansainneetkaan nollaa pistettä enempää, kommentoi JIPPOn päävalmentaja Mika Lähderinne AC Oulu-ottelun jälkeen.

JIPPOn parhaat maalintekijät ovat Petteri Rönkkö ja Toni Tahvanainen. Molemmat ovat osuneet maalipuiden väliin kolme kertaa. JIPPON 22-vuotias yhdysvaltalaishyökkääjä Miles Byass on myös seuraamisen arvoinen pelaaja. Ennen kauden alkua ainakin MyPan ja Jaron testattavana käynyt laitahyökkääjä on tehnyt tällä kaudella kaksi maalia Ykkösessä.

”Olen tiennyt joukkueemme taidot koko ajan”

HIFK:n kapteeni Esa Terävä on ollut Tähtirintojen yksi tärkeimmistä pelintekijöistä yhdessä keskikentällä viihtyvän Jukka Halmeen kanssa. Terävä itse näkee omissa esityksissään parannettavaa. HIFK:n pelitapa on toisaalta myös vaikuttanut Terävän pelaamiseen viime kauteen verrattuna ja tuttu paikka keskikentän keskeltä on vaihtunut laitaan.

– En ole henkilökohtaisesti ollut täysin tyytyväinen pelaamiseeni. Olen panostanut tähän kauteen harjoittelemalla ja olen hyvässä kunnossa. Roolini on ollut hieman erilainen kuin viime kaudella. Eero Peltosen tulon myötä olen joutunut keskikentältä laidalle ja se on ehkä vienyt itseltäni jonkin verran tehoja. Pidän itseäni keskisektorin pelaajana ja tehojen muodossa olisin odottanut paljon parempaa kautta itseltäni tähän mennessä.

Ensimmäinen tappio kotikentällä näki päivänvalonsa sunnuntaina, kun JJK kävi hakemassa Bollikselta 2-1 voiton.

– Se oli huono ottelu meiltä. Matsi ja osa-alueet, joita pitää parantaa on käyty läpi. En tiedä vaikuttiko kahden viikon sarjatauko jotenkin. Kaikki tekivät parhaansa ja joskus futismatsit vain menevät noin. Emme ehkä olleet ihan valmiita. Ajattelimme, että JJK pelaa eri tavalla, Terävä kertoo.

HIFK on sarjataulukossa neljäntenä ja joukkueen tavoite on olla viiden parhaan joukossa. Talvikausi sujui mallikkaasti ja pelaajat ovat pysyneet terveenä pikkukolhuja lukuun ottamatta. Terävän mukaan joukkueen menestys ei ole tullut hänelle henkilökohtaisesti yllätyksenä.

– Alkukausi ei ole yllättänyt millään tavalla. Todellisuudessa joukkueen osalta olisimme voineet pystyä vieläkin parempaan. Uskon, että tulemme vielä kauden mittaan senkin näyttämään. Talvikaudesta ja treenipeleistä en ole vetänyt liikaa johtopäätöksiä. Olen tiennyt joukkueemme taidot koko ajan.

Torstaina HIFK:n vieraaksi saapuu jo kerran aikaisemmin tällä kaudella kohdattu JIPPO. ”Eski” tietää minkälainen joukkue Bollikselle astelee.

– Scouttaus on tehty. Niin kuin ”Honsu”  joka kerta rautaisella ammattitaidolla sanoo niin tiedämme vastustajan vahvuudet ja heikkoudet. Olemme kerran jo kohdanneet kaikki tällä kaudella, joten suurempia yllätyksiä ei enää tule, Terävä vakuuttaa.

Elokuussa 27-vuotta täyttävä Terävä kuittasi JJK-ottelussa 100 ottelua täyteen Ykkösessä.

– Kyllä tässä alkaa perussuoritustaso olla ihan hyvä.

HIFK – JIPPO torstaina 13.07 klo 18:30 Töölön pallokentällä

Liput: Aikuiset 13 € / Lapset 7 – 12 v 5 € (Lippuja saat ennakkoon KSB-Sportista ja Gringos Locosista)

https://www.facebook.com/HIFKFotboll

https://twitter.com/HIFKedustus