Skip to main content
Otteluraportit

HIFK ja JIPPO maalijuhlissa – HIFK voitti 4-2

altAokCTayfTM13Nv0XuPAbEdM2moRXmZ71IHKIBTSIavUh

HIFK – JIPPO 4-2 (1-0)

18’ 1-0 Mika-Matti Maisonvaara
51’ 1-1 Petteri Rönkkö (rp.)
55’ 2-1 Esa Terävä
71’ 3-1 Matias Hänninen
78’ 4-1 Eero Peltonen
87’ 4-2 Miles Byass

HIFK:n kokoonpano: Hurskainen (MV), Hänninen, Kuusijärvi (56′ Priha), Koskinen, Aaltonen, Maisonvaara, Sotka, Kuikka, Terävä (80′ Karlsson), Peltonen, Rexhepi (62′ Mustonen)

Vaihtopelaajat: Kortelainen (MV), Priha, Halme, Okkonen, Mustonen, Karlsson, Inutile

Ennakko

Joukkueiden aikaisempi kohtaaminen toukokuun lopussa päättyi HIFK:n 4-0 (1-0) voittoon. HIFK oli sarjataulukossa neljäntenä ja JIPPO kahdeksantena. HIFK lähti otteluun selvänä ennakkosuosikkina, sillä JIPPO oli ennen illan ottelua sarjan toiseksi heikoimmalla vierastilastolla pelaava joukkue.

Ratkaisu

Ottelun ratkaisu nähtiin toisella puoliajalla, kun HIFK paineli kolme komeaa maalia valotaululle ja hyvin taistelleen JIPPOn selkäranka katkesi. Maisonvaara, Terävä, Hänninen ja Peltonen tekivät HIFK:n maalit.

Maalitalkoot käynnisti vasemmalla laidalla pelannut Mika-Matti Maisonvaara, kun pelattuna oli 18 minuuttia. Rovaniemen kovin kalamies pääsi hienon syöttökuvion päätteeksi sijoittamaan pallon varmasti alakulmaan. Maali oli Maisonvaaralle ensimmäinen tällä kaudella ja ensimmäinen osuma Ykkösessä; onnea!

Tasaisella ja hieman rikkonaisella ensimmäisellä puoliajalla ei lisäosumia nähty. Tauolle asteltiin HIFK:n 1-0 johdossa.

altAiDTWwVFJmJx7EjB2SJkbHPp_TW1ynlghMTdaqWZ_y8Q

Toinen jakso ehti vanhentua vain viisi minuuttia, kun JIPPOlle vihellettiin HIFK-puolustuksen selkeästä virheestä rangaistuspotku. Petteri Rönkkö latasi pallon varmasti vasempaan alakulmaan ja kauden neljännellä maalillaan hän nousi JIPPOn tämän kauden parhaaksi maalintekijäksi.

Vain neljä minuuttia edellisestä ja HIFK:n kapteeni Esa Terävä laukoi pallon vastustamattomasti häkkiin. Lassi Hurskaisen pitkä avaus löysi kärjen tuntumasta Kron Rexhepin. Rexhepi pudotti Terävälle, joka otti pallon pehmeästi haltuun ja kääntyi nopeasti; hyvä laukaus, hieno tuuletus ja kotiyleisön hurratessa valotaululle vaihtuivat lukemat 2-1.

71. peliminuuttia ja lukemat vaihtuivat 3-1:een. HIFK:n laitapuolustaja Matias ”Masa” Hänninen oli selvästi ennen peliä katsonut koosteen vuoden -98 MM-kisojen hienoimmista maaleista, kun ”Kontulan Keisari” latasi pallon 25 metristä aivan oikeaan yläkulmaan. Maali oli Hänniselle kauden neljäs Ykkösessä.

altAl47QEGb-sSqH738e5F5IhqxMTdIzm_czaMc6g8Qv8Pg

Hieno oli myös HIFK:n neljäs maali, kun 78. peliminuutilla Eero Peltonen murtautui vasemmalta laidalta maalintekoon. JIPPO-maalivahti Nathan Stockies oli sen verran vastassa, että Peltonen päätti tehdä sen kuin Jari Litmanen Ajax-vuosinaan; zippi kohti takakulmaa ja pallo tolpan kautta maaliin. HIFK:n paras maalintekijä kasvatti kauden maalisaldonsa jo kahdeksaan osumaan.

JIPPOn yhdysvaltalaishyökkääjä Miles Byass kavensi vielä viime minuuteilla 4-2:een. Jälleen kerran aurinkoisessa kelissä pelatussa ottelussa pisteet jäivät erotuomarin päätösvihellyksen jälkeen ansaitusti Bollikselle.

Kommentit

– Onnistuimme tänään hyvin. Ensimmäisellä jaksolla erityisesti puolustussuunnassa olimme hyviä ja toisella puoliajalla paransimme hyökkäyspelaamistamme. Ensimmäinen maali oli tärkeä ja vaikka vastustaja tasoittikin toisen puoliajan alkuun rangaistuspotkusta niin emme lamaantuneet vaan nousimme voittoon. Se oli joukkueelta hyvä suoritus. Näimme tänään hienoja maaleja, erityisesti kaksi viimeistä (Hänninen 3-1, Peltonen 4-1), HIFK:n kapteeni ja 2-1 maalin viimeistellyt Esa Terävä tunnelmoi ottelun päätyttyä.

– Oli se rangaistuspotku tai ei niin annoimme tuomarille mahdollisuuden viheltää se. Meillä oli ylivoima rankkarialueella ja turhaan ryntäilimme siihen tilanteeseen. Hyvin nousimme heti toisen puoliajan alkuun tulleen tasoituksen jälkeen ja pääsimme peliin mukaan. Neljä maalia ja muutama aika tyylikäs osuma, joten olen esitykseemme tyytyväinen, kertoi hyväntuulinen HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara.

– Tunti oltiin pelissä hyvin mukana. Tultiin hyvin rinnalle toisen puoliajan alussa, mutta sitten alkoi virheitten sävyttämä 20-minuuttinen, johon ottelu ratkesi. Toki pettynyt olen, mutta ensimmäisen tunnin esitys oli huomattavan paljon parempaa kuin kahdessa edellisessä ottelussa, JIPPOn päävalmentaja Mika Lähderinne kommentoi JIPPOn verkkosivuilla.

altAi5pdGsCCzSblKrHd82AZf35S8p10zgLQTvDJgMH83qD

HIFK:n kapteeni Esa Terävä ja nuori 6-vuotias poika ensimmäisessä jalkapallo-ottelussaan.

 

Muuta

Veikkauspörssi-pisteet: 3. Mika-Matti Maisonvaara, 2. Matias Hänninen, 1. Patrick Aaltonen

Mude is back! HIFK:n hyökkääjä Tuomas Mustonen palasi pelikentille 7 viikkoa kestäneen kuntoutusjaksonsa päätteeksi.

 

HIFK:n seuraava ottelu: FC Haka – HIFK sunnuntaina 20.07 Tehtaan kentällä klo 18:30 

HIFK:n seuraava kotiottelu: HIFK – FC Viikingit lauantaina 26.07 Töölön pallokentällä klo 18:30 

 

https://twitter.com/HIFKedustus

https://www.facebook.com/HIFKFotboll?fref=ts