Skip to main content
Miesten edustusjoukkueOtteluennakot

Ennakko: HIFK – Viikingit

By 24.7.201411 joulukuun, 2018No Comments

image (1)

Kuva: Jere Nevalainen

HIFK kohtaa lauantaina Viikingit loistavakuntoisella Töölön Pallokentällä. Ottelu on molemmille joukkueille erittäin tärkeä sarjasijoitusten kannalta. HIFK on ollut viime kierrokset tukevasti neljäntenä sarjataulukossa, mutta nyt olisi saatava pisteitä, sillä Haka ja JJK kärkkyvät vain pisteen päässä Tähtirinnoista.

Ei ole väärin sanoa, että Viikinkien osalta putoamistaistelu on jo käynnissä. Itähelsinkiläiset ovat viettäneet koko kauden sarjajumbona ja matkaa toiseksi viimeisenä olevaan FC Jazziin on viisi pistettä. 15 pelatusta ottelusta Viikingit on saalistanut vain kuusi pistettä. Kolmen tasapelin lisäksi ainoa voitto tuli edellisestä Helsingin paikalliskamppailusta juuri HIFK:ta vastaan, jolloin Viikingit voitti kotikentällään haluttomasti esiintyneen HIFK:n viimeisen kympin aikana tulleilla maaleilla 3-0.

Viikinkien kausi ei ole mennyt odotusten mukaisesti. Erittäin heikosti kautensa aloittanut joukkue vapautti päävalmentaja Ilkka Jäntin tehtävistään toukokuun lopussa ja hänen tilalleen nousi junioripuolen valmennuspäällikkönä ja A-juniorien päävalmentajana toiminut Mika Sandberg. Sandberg on pyrkinyt selvästi parantamaan Viikinkien puolustuspään pelaamista, joka on ollut joukkueen isoin ongelma tällä kaudella. Viikinkien maalisuhde 13-36 on koko sarjan heikoin.

Hyökkääjä Fidan Seferi on Viikinkien paras maalintekijä neljällä osumalla. Alkukauden sivussa ollut 19-vuotias Kasperi Liikonen on ollut erittäin vahva hyökkääjänä/hyökkäävänä keskikenttäpelaajana ja FC Espoon kasvatti on viimeistellyt tällä kaudella kaksi maalia. Ykkösmaalivahti Mika Johanssonia tuuraamaan saapunut Patrick Bantamoi nähtäneen Viikinkien maalissa lauantaina. Bantamoi on alkujaan lähtöisin Sierra Leonesta, jonka maajoukkueen riveissä hän on pelannut 12 ottelua. Nykyisin Bantamoilla on myös Suomen kansalaisuus. Bantamoi on pelannut Veikkausliigassa yli 100 ottelua.

Hurskainen loukkaantuneena

HIFK on Ykkösen toiseksi paras kotijoukkue. Seitsemästä kotiottelusta on kertynyt viisi voittoa, yksi tasapeli ja yksi tappio, kun JJK kävi ryöstämässä pisteet sarjatauon jälkeen Bollikselta lukemin 1-2. Tähtirinnat ovat olleet kotikentällään murskaavan tehokkaita hyökkäyssuuntaan, josta kertoo kotiotteluiden maalisuhde 19-5.

HIFK:n edellinen ottelu päättyi tiukan taistelun jälkeen 1-0 vierastappioon Hakaa vastaan. Tähtirinnat olivat ensimmäisellä puoliajalla melkoisessa purjeessa, mutta toisella puoliajalla kenttätapahtumat muuttuivat täysin. HIFK hallitsi ja loi hyvän määrän maalipaikkoja, mutta Haka-puolustus piti pintansa.

Ottelussa harmaita hiuksia HIFK:n valmennusjohdolle aiheutti Lassi Hurskaisen loukkaantuminen. Hurskainen kärsii alaraajavammasta ja on sivussa toistaiseksi. 21-vuotias Atte Ranta lienee valmennusjohdon valinta maalinsuulle Viikinkejä vastaan. Milo Jungin nivusvamma on paranemaan päin, mutta hänen pelaamisensa lauantaina on epävarmaa. Muuten HIFK lähtee otteluun parhaalla mahdollisella miehistöllä.

Kalle Sotka: ”Paikallisottelu tuo aina normaalia peliä enemmän latausta”

screenshot.34

Kuva: Jere Nevalainen

HIFK:n keskikenttäpelaaja Kalle Sotka on tuttu pelaaja myös Viikingeille. Sotka siirtyi Viikinkien riveihin Klubi 04:sta kaudella 2010. Seuraava kausi ehti myös alkaa Viikingeissä, kunnes Tikkurilan Palloseuran kasvatti siirtyi kesällä 2011 pelaamaan USA:n yliopistosarjaa Fordhamin yliopistojoukkueeseen. Kotiläksyt lauantain paikallisvastustajasta on tehty.

– Ensimmäisessä kohtaamisessa meillä oli mahdollisuus ratkaista peli. Kun ei maalipaikat maistuneet niin kaveri teki loppuun kolme. Kokonaisuudessaan olimme tuossa ottelussa haluttomia. Ensimmäisen kohtaamisen virheistä on opittu. Puolet joukkueesta oli katsomassa Viikkareiden ottelua tiistaina AC Oulua vastaan, joten hyvin ollaan porukalla scoutattu vastustaja. Edelliseen peliin pitää parantaa kaikkea. Jokaisen täytyy saada tappamisen meinkinki päälle jo ennen peliä, Sotka tokaisee.

Paikallisottelut ovat tunnetusti kamppailuita, joihin sisältyy ekstralatausta. Lauantain kamppailu on HIFK:lle ensimmäinen kotiottelu Viikinkejä vastaan tällä kaudella. Bolliksella pelattavassa kauden toisessa ”Stadin derbyssä” on muutakin kuin pisteitä jaossa.

– Paikallisottelu tuo aina normaalia peliä enemmän latausta. Nyt on vielä tuplaekstralataus, kun on vanha seura vastassa! Kentällä mennään tosissaan, mutta matsin jälkeen on mukava kuittailla, varsinkin tutuille, Sotka kertoo.

KINGIT

Stadin Kingit olivat jälleen upeasti mukana joukkueen vierasreissussa Valkeakoskella. Kuva: Patrik Sjögren

 

HIFK – Viikingit lauantaina 26.07 klo 18:30 Töölön Pallokentällä

Liput: Aikuiset 13 e / Lapset 7 – 12 v 5 e

Tervetuloa!

hifk-viikingit

 

Seuraa HIFK Fotbollia myös sosiaalisessa mediassa! Twitterissä jokaisen ottelun liveseuranta.

https://www.facebook.com/HIFKFotboll

https://twitter.com/HIFKedustus