Skip to main content
Miesten edustusjoukkueOtteluennakot

Ennakko: Haka – HIFK

By 19.7.201411 joulukuun, 2018No Comments

HAKA 2

HIFK lähtee ensimmäiseen pelireissuunsa sarjatauon jälkeen, kun dösän keula suuntaa kohti Valkeakoskea. HIFK ja Haka kohtasivat ensimmäisen kerran juuri Tehtaan kentällä kesäkuun alussa. Tuo ottelu päättyi HIFK:n upeaan 4-1 vierasvoittoon.

HIFK otti tärkeän kotivoiton joensuulaisesta JIPPOsta viime torstaina. Hienoja osumia tarjonnut ottelu oli tappiollisen JJK-ottelun jälkeen hyvä itseluottamusruiske HIFK:n joukkueelle. Tähtirinnat saivat laajalla rintamalla onnistumisia ja pallonhallintapeliin luottava joukkue sai luotua onnistuneita syöttökombinaatioita. HIFK ei lamaantunut heti toisen puoliajan alkuun tulleesta tasoitusmaalista vaan säilytti oman pelaamisensa tason ja paineli JIPPOlta tylysti karkuun.

HIFK on ottanut sarjataulukon neljännen sijan tiukasti haltuunsa. 14 pelatun ottelun jälkeen kasassa on 24 pistettä (7 voittoa, 3 tasapeliä, 4 tappiota). Edellisessä Haka-kohtaamisessa hattutempun viimeistellyt hyökkääjä Eero Peltonen on HIFK:n paras maalintekijä. Nurmijärven Maradona on osunut maaliin 8 kertaa.

HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara pystyy muodostamaan monipuolisesta pelaajamateriaalistaan aina vaarallisen joukkueen. Honkavaaralla on yksinkertainen resepti Hakan kaatamiseen.

– Haka kaatuu pitkälti samalla tavalla kuin edellisellä kerralla: tiiviillä puolustuspelillä ja nopeilla vastahyökkäyksillä.

Milo Jung on edelleen sivussa (nivunen). Jukka Sinisalon ja Ville Taulon pelaaminen Haka-ottelussa on epävarmaa. Sen sijaan JIPPO-ottelun huilannut Jukka Halme palaa mitä luultavimmin avauskokoonpanoon.

HAKA

Legendaarinen Tehtaan kentän ”jumbotron”

Haka lähtee hakemaan revanssia

Haka on osoittanut viime kierroksilla selviä piristymisen merkkejä. Haka hengittää HIFK:n niskaan heti viidennellä sijalla. Koskilaisilla on yhtä monesta pelatusta ottelusta 20 pistettä (5 voittoa, 5 tasapeliä ja 4 tappiota).

Sarjatauko tuli Hakalle selvästi hyvään paikkaan ja joukkue vaikuttaa olevan loistavassa vireessä tällä hetkellä. Sarjakärki KTP sai kyytiä 3-1 ja viime ottelussaan Haka taisteli 5 000 katsojan edessä pelatussa ottelussa Ilvestä vastaan 0-0 tasapelin.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi HIFK:n 4-1 voittoon Tehtaan kentällä. Viisi viimeistä otteluaan tappioitta selvittäneellä Hakalla on siis hyvä paikka revanssiin. Hakan maalivahti Saku Pesonen sai Ilves-ottelussa punaisen kortin ja on sivussa sunnuntaina. Torjuntavastuun ottanee pikakomennuksen maalille saanut Ville Kauppinen.

– Nyt meillä on kasvojenpesun paikka. Se oli meiltä huono peli. Nämä ovat tasaisia pelejä ja meillä on nyt pari ihan hyvää peliä alla ja voimme lähteä ihan luottavaisena, Kauppinen toteaa seuran verkkosivuilla.

Kalle Multanen on Hakan paras maalintekijä 10 maalillaan. Norsunluurannikkolainen Venance Zézé pelasi kaksi kautta Veikkausliigaa FF Jarossa ja nyt kokeneella hyökkääjällä on toinen kausi meneillään Ykkösessä. Keskikentällä viihtyvä Eetu Muinonen on ollut Hakalle tärkeä pelaaja viime otteluissa. Kokenut 28-vuotias Muinonen on tuttu kasvo juniorimaajoukkueista ja hän aloitti pääsarjauransa jo kaudella 2003 MyPa:n riveissä.

haka 3

HIFK:n seuraava kotiottelu: HIFK – Viikingit lauantaina 26.07 klo 18:30 Töölön pallokentällä