Skip to main content
Otteluraportit

HIFK:lle vierastappio Kotkasta

ktp-hifk

KTP – HIFK 3-0 (0-0)

57′  1-0 Mulvany
70′  2-0 Aalto
78′  3-0 Kaivonurmi

HIFK:n kokoonpano: Hurskainen (MV), Sinisalo, Priha, Koskinen (77′ Kuusijärvi), Hänninen, Kuikka, Terävä, Sotka, Karlsson (63′ Rexhepi), Inutile (77′ Jung), Peltonen

Vaihdossa: Ranta (MV), Maisonvaara, Jung, Rexhepi, Kuusijärvi, Aaltonen

Ennakko

Ykköstä johtava KTP isännöi sarjataulukossa neljäntenä olevaa HIFK:ta aurinkoisella ja sateen kastelemalla Arto Tolsa Areenalla. KTP oli sarjassa ainoa joukkue, joka ei ollut vielä hävinnyt otteluakaan. Kotkalaiset eivät olleet kokeneet kotikentällään vielä ollenkaan pistemenetyksiä, joten HIFK:n pelaajilla oli edessään täysi päivätyö tärkeiden vieraspisteiden saamiseksi. Joukkueet kohtasivat Ykkösen avauskierroksella huhtikuussa. Silloin KTP oli kotikentällään parempi lukemin 2-0.

Ratkaisu

Ensimmäinen puoliaika oli odotetusti tasainen, mutta HIFK:lla oli paremmat paikat avausmaalin tekemiseen. HIFK:n keskikenttäpelaaja Kalle Sotka pääsi kahdesti nokikkain KTP-maalivahti Kert Küttin kanssa. Ensimmäisellä yrityksellä Kütt venyi upeaan jalkatorjuntaan ja toisella kerralla pallo meni virolaismaalivahdin käsien kautta ylärimasta kulmapotkuksi.

KTP:n paras tilanne aukeni sähäkälle hyökkääjälle Nouhoum Kobenalle, mutta HIFK-puolustus ehti estämään karkuun päässeen KTP-hyökkääjän maalintekoaikeet. Samuli Kaivonurmen kaukolaukaus otti maalivahdin kannalta ikävän pompun juuri ennen torjuntaa, mutta Lassi Hurskainen selvitti tilanteen. Tauolle asteltiin viihdyttävän ja tasaväkisen puoliajan jälkeen tilanteessa 0-0.

KTP suoritti tauolla kaksi pelaajavaihtoa. Varsinkin Joshua Mulvanyn tulo kentälle piristi kotkalaisten pelinrakentelua ja KTP pääsi ensimmäistä puoliaikaa paremmin hallitsemaan keskikentän tapahtumia.

Ottelun avausmaali nähtiin, kun pelikellossa oli 57 minuuttia. Giorgi Ositashvilin vasemmalta antama keskitys löysi maalinedustalta Mulvanyn, joka puski pallon varmasti etuyläkulmaan.

70 peliminuutin kohdalla Ykkösen maalipörssiä suvereenisti johtava Jussi Aalto pääsi paikkaan, jostä hän ei tällä kaudella kovin usein ole erehtynyt. ”Rauman Guti” painoi vitosen viivalta pallon varmasti etukulmaan. Aallolle kauden 15.maali ja tilanteeksi 2-0.

HIFK suoritti tuplavaihdon 77. peliminuutilla. Vain minuutti tästä tilanne vaihtui jo 3-0:aan. Aalto teki esityön ja Samuli Kaivonurmi viimeisteli loppulukemat.

HIFK yritti vielä sitkeästi kavennusmaalia, mutta joukkueen pelitapa vaikutti väsyttävän Tähtirintojen pelaajistoa yllättävän paljon toisen puoliajan edetessä. Jos ensimmäinen puoliaika oli HIFK:n niin toinen oli selvästi KTP:n. Kotikentällään kotkalaiset ovat voittaneet nyt kaikki kuusi otteluaan ja joukkue etenee Ykkösessä ainoana joukkueena ilman tappioita. HIFK jatkaa tappiosta huolimatta sarjataulukossa neljäntenä.

Kommentit

”Ensimmäinen puoliaika meni pelisuunnitelmamme mukaan. Ei voi sanoa, että toisella puoliajalla lipsuimme siitä, mutta Mulvanyn tulo kentälle oli mielestäni ottelun käännekohta. KTP:n peli alkoi sen jälkeen pyöriä sekä keskeltä että laidasta. Olin ilmeeseemme ihan tyytyväinen ja maalipaikat olivat aikalailla tasan. Hyviä maalipaikkoja oli meillä ehkä jopa enemmän. KTP pelasi niin kuin sarjajohtaja, eivät he montaa paikkaa tarvitse, että pistävät pallon pussiin. Emme pelanneet niin kuin normaalisti pelaamme. KTP on sen verran hyvä joukkue, että meidän oli pakko muokata taktiikkaamme”, HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara kertoi.

”Täytyy sanoa, että ensimmäisellä puoliajalla Kert Kütt piti meidät taistelussa mukana. Toinen jakso oli meidän peliä. Hyvä jengi vastassa ja meille todella hyvä harjoitus siihen, mitä pelit saattavat tulla olemaan. Olen erittäin tyytyväinen meidän reagointiin toiselle puoliajalle”, KTP:n päävalmentaja Sami Ristilä sanoi.

Muuta

Ottelun yleisömäärä: 2118

Palkinnot:

*** Jussi Aalto

** Josh Mulvany

* Giorgi Ositashvili