Skip to main content
Miesten edustusjoukkueOtteluennakot

HIFK hyökkää Kotkaan KTP:n vieraaksi

By 22.6.201411 joulukuun, 2018No Comments

hifk2

Ykkönen jatkuu maanantaina, kun HIFK matkustaa Kotkaan Arto Tolsa Areenalle KTP:n vieraaksi. Sarjaa johtava KTP on selvittänyt kaikki yhdeksän otteluansa tappioitta ja kotkalaisten peli on ollut läpi kauden erittäin vakuuttavaa. HIFK lähtee vierasotteluun hyvistä asetelmista, sillä Tähtirinnat voittivat viime ottelunsa Olympiastadionilla FC Jazzia vastaan. Kotkassa HIFK:lle on tarjolla sarjataulukon kolmas sija.

HIFK lähtee Kotkaan hieman haavoitetulla miehistöllä. Joukkueen tärkeimpiin pelaajiin kuuluva Jukka Halme on pelikiellossa korttitilin täyttymisen takia, joten HIFK joutuu hakemaan keskikentälle uudenlaista variaatiota. KTP ei ole vielä kokenut pistemenetyksiä kotikentällään, joten HIFK:lla tulee olemaan erittäin haastava tehtävä Arto Tolsa -areenalla.

HIFK:n peli on rullannut alkukauden aikana suunnitelmien mukaan ja joukkueen päävalmentaja Jani Honkavaara on saanut miehistöstään kaiken irti. HIFK voitti viime ottelussaan FC Jazzin Stadikalla pelatussa ottelussa tyylipuhtaasti 3-0 ja joukkue lähtee juhannuksen jälkeiseen KTP-otteluun vieraspisteet mielessä.

HIFK ja KTP kohtasivat kauden avausottelussa Kotkassa ja silloin KTP oli vahvempi lukemin 2-0, joten sarjakärkenä porhaltavat kotkalaiset lähtevät otteluun selvänä ennakkosuosikkina. Pikkuvammat ovat hieman vaikeuttaneet HIFK:n harjoittelua juhannusta edeltävällä viikolla.

”Meillä on ollut vaikea viikko. Monella pelaajalla jumittaa jokainen paikka ja pikkuvammat ovat häirinneet harjoittelua. Valmistautuminen on siis ollut hieman hankalaa. FC Jazz-ottelu oli meiltä hyvä ja pelaajilllemme erittäin hieno kokemus. Kolme peliä tulevalla viikolla vaikeuttavat tekemistä. Keskitymme tietysti matsi kerrallaan, mutta totta kai kolme ottelua vaikuttaa. Olemme valmistautuneet otteluun hyvin ja edessä on hieno kamppailu tärkeistä sarjapisteistä. Kotkasta ei ole yksikään joukkue hakenut edes tasapeliä, joten se on ehdottomasti vaikea paikka pelata”, Honkavaara valottaa.

KTP on tehnyt Ykkösessä eniten maaleja ja joukkueen tärkein hahmo on ollut maalipörssiä johtava Jussi Aalto. 30-vuotias ”Rauman Guti” on iskenyt tällä kaudella kiitettävät 14 osumaa Ykkösessä. Honkavaara tiedostaa, että Aalto on pidettävä pihdeissä.

”Aalto on tehnyt tällä kaudella useamman maalin vapaapotkuista, joten häntä ei voi päästää sellaisille paikoille. Hänen erityisvartiointinsa on siinä mielessä hankalaa, että hän menee joka puolella kenttää. Kyllä sitä joutuu tietysti hieman miettimään miten Aalto saadaan pidettyä kurissa.”

Honkavaara lähettää HIFK:n kannattajille juhannusterveiset Kummelimaiseen tyyliin.

”Pasasen kesäterveiset: vettä sataa ja kaikkia v*tuttaa”

KTP – HIFK 23.6 klo 17:00 / Arto Tolsa Areena