Skip to main content
Miesten edustusjoukkueOtteluennakot

Ennakko: HIFK ja FC Jazz kohtaavat Olympiastadionilla

By 12.6.201411 joulukuun, 2018No Comments

IMG_4894

HIFK koki viime ottelussa kauden toisen tappionsa, kun Viikingit oli parempi ”Hettiksellä” 3-0 lukemin. HIFK palaa Olympiastadionille ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1972, jolloin perinteikäs seura putosi yllättäen mestaruussarjasta. HIFK:n ja FC Jazzin kohtaaminen on ensimmäinen sarjaottelu Stadikalla kauden 2001 jälkeen. Kaikki pääsyliput ovat katetusta pääkatsomosta, joten perjantaiksi mahdollisesti saapuva sade ei häiritse katsojia.

Tähtirintojen päävalmentaja Jani Honkavaara ei ollut Viikingit-ottelun jälkeen tyytyväinen joukkueensa hyökkäyspelaamiseen. Valmennusjohto kutsui Kakkosessa lainalla olleet hyökkääjä Kron Rexhepin ja puolustaja Marko Koskisen takaisin joukkueen vahvuuteen.

Tähtirinnat ovat viime kierroksen tappiosta huolimatta sarjataulukossa kolmantena 14 pisteellä. Perjantain vastustaja FC Jazz nousi HIFK:n tavoin täksi kaudeksi Ykköseen. Joukkueet kohtasivat maaliskuussa harjoitusottelussa Pallokentällä. Silloin HIFK oli niukasti parempi Marko Koskisen maalilla lukemin 1-0.

Kotiottelu Olympiastadionilla on ollut HIFK:n pelaajille odotettu tapahtuma, joten Stadikan nurmelle astelee varmasti nälkäinen ja iskukykyinen joukkue. Joukkue haluaa palata takaisin voittokantaan ehkä hieman yllätyksellisen Viikkari-tappion jälkeen.

Porilaista marssia

FC Jazzin alkukausi on ollut odotetunlainen. FC Jazz on kahdeksan pelatun ottelun jälkeen seitsemäntenä sarjataulukossa. Plakkarissa on kaksi voittoa (1-0 vs. JIPPO, 4-1 vs. Viikingit), kaksi tasapeliä ja neljä tappiota.

Jazzilla on muutama erittäin taitava yksilö. Viisi kertaa Kyproksen maajoukkueessa esiintynyt  Alekos Alekou on porilaisten paras maalintekijä kolmella osumallaan. Hyvää taustatukea Alekou on saanut Pëllumb “Plumb” Jusufilta. Toista kauttaan Jazzissa pelaava Jusufi on Dinamo Zagrebin kasvatti, joka on pelannut Kroatian juniorimaajoukkueissa yhteensä 35 ottelua. Jusufi tosin loukkasi itseään viime kierroksen KTP-ottelussa ja hänen pelaamisensa Olympiastadionilla on epävarmaa.

Keskikentän keskellä viihtyvä Toni Junnila on pelannut Veikkausliigassa 121 ottelua. Taitava kk-pelaaja on yksi Jazzin tärkeimmistä pelintekijöistä. Joukkueen kapteeni Ilkka Santahuhta on yhä sairastuvalla.

 

HIFK – FC Jazz perjantaina 13.6 klo 18.30 / Olympiastadion

Liput: 13e aikuiset, 5e lapset. Ennakkoon 10e (KSB Sport Oy, 12.6 Helsinki-päivä/Stadikka, 13.6 Gringos Locos).

KAIKKI PÄÄSYLIPUT OVAT OLYMPIASTADIONIN KATETUSTA PÄÄKATSOMOSTA

Ottelutapahtuma Facebookissa

Ottelutapahtuman mainos Youtubessa

Hemma Igen_juleCON (1)

Toni Saukkola

Kuva: Jere Nevalainen