Skip to main content
Otteluraportit

Eero Peltosen hattutemppu siivitti HIFK:n murskavoittoon Hakasta

HAKA – HIFK 1-4 (1-3)
7´ 1-0 Oma maali
19´ 1-1 Jukka Sinisalo
23´ 1-2 Eero Peltonen
28´ 1-3 Eero Peltonen
47´ 1-4 Eero Peltonen

HIFK:n kokoonpano: Hurskainen (MV), Kuusijärvi, Sinisalo, Sotka (71´Kuikka), Halme (68´ Taulo), Peltonen, Terävä, Karlsson (Maisonvaara), Hänninen, Initule, Aaltonen.

Vaihdossa: Ranta (MV), Maisonvaara, Stienrncreutzm Jung, Taulo, Kuikka

web_kolmannenmaalinjuhlinta

 

©Jere Nevalainen

 

web_Sotka2web_Lopputulos

Ennakko

Ottelun odotettiin olevan tiukka, sillä hyvävireinen HIFK oli vain pisteen johdossa Hakaa. Olosuhteet ottelulle olivat täydelliset, sillä kenttä oli täydellisessä kunnossa ja katsomot täynnä väkeä.

 

Ratkaisu

Ottelu alkoi Tähtirinnoille vaikeimmalla tavalla, sillä vasta vain 7 minuutin pelin jälkeen Hakan pelaajan laukaus muutti suuntaa HIFK:n puolustuksesta ja painui verkon perukoille. Maalin jälkeen Hakalla oli loistava tilaisuus mennä 2-0 johtoon, mutta Lassi Hurskaisen jalkavenytys-torjunta pelasti HIFK:n tältä maalilta.

Vierasjoukkue sai virtaa Hurskaisen upeasta torjunnasta ja lähes hetki maalin jälkeen peli oli 1-1. Jukka Sinisalolla oli helppo työ vapaapotkun jälkitilanteesta laittaa pallo maaliin. Hetki tämän jälkeen alkoi Eero Peltosen show. Hurskaisen avauksesta ja pienellä Hakan puolustajien avustuksella Peltonen pääsi rauhassa yksin läpi ja iski luvut 1-2.

Edellisestä maalista meni vain minuutteja kun Peltonen iski taas. 1-3 maali syntyi kun Jukka Halme antoi kulman ja boksissa fyysisimpänä Peltonen pääsi puskemaan pallon takatolpan kautta maaliin.

1-4 maali tuli hyvän hyökkäyksen päätteeksi. Koko joukkeen hyvän hyökkäyksen jälkeen Esa Terävä syötti Peltoselle unelma paikan ja mies ei erehtynyt. Hattutemppu oli valmis.

Haka ei missään vaiheessa lannistunut vaan hyökkäsi loppuun asti. Hyville maalipaikoille heillä oli kuitenkin vaikeuksia päästä HIFK:n hyvän puolustamisen ansiosta.

Tällä tuloksella HIFK nousi vain kahden pisteen päähän sarjaa johtavasta KTP:stä. PK-35 on Tähtirintojen kanssa tasapisteissä.

 

Kommentit

Eero Peltonen oli ottelun jälkeen erittäin hyvillä fiiliksillä: -Tuntuu hemmetin hyvältä tehdä hattutemppu muutaman vuoden jälkeen.

-Koko joukkue onnistui erinomaisesti vaikean alun jälkeen ja jokaisella oli itseluottamus kohillaan, mies kiittelee joukkettaan. Peltonen on myös tyytyväinen siitä, että maalit tulivat yhtä lukuunottamatta Stadin kingien päätyyn. -Oli mukava kun pääsi juhlimaan fanien läheisyydessä

Valmentaja Jani Honkavaara kiitteli faneja mediatilaisuudessa ottelun jälkeen. -Ei millään muulla joukkueella ole Suomessa tälläisiä faneja. On kunnia pelata heidän edessään.

 

Erikoista

HIFK:n maalivahti Lassi Hurskainen sai tililleen yhden syöttöpisteen Eero Peltosen maalissa.

Yleisämäärä oli 1921.