Skip to main content
Miesten edustusjoukkueOtteluennakot

Ennakko: HIFK kohtaa Viikingit – Jatkaako Peltonen maalitehtailuaan Hettiksellä?

By 7.6.201411 joulukuun, 2018No Comments

Ykkönen jatkuu HIFK:n osalta maanantaina, kun Tähtirinnat matkaavat Heteniityn Urheilukentälle sarjajumbona majailevan Viikinkien vieraaksi. Paikalliskamppailu on molemmille joukkueille erityisen tärkeä, sillä HIFK haluaa varmasti jatkaa jo kuuden ottelun mittaiseksi venynyttä tappiotonta putkeaan. Alavireisesti kautensa aloittanut Viikingit kulkee sarjassa vielä ilman voittoa, mutta paikalliskamppailu kotikentällä voi sytyttää joukkueen oikealla hetkellä.

HIFK:n sarjasijoitus on kolmas. Tähtirintojen alkukausi on ollut loistava ja joukkue kulkee kolmen ottelun voittoputkessa. HIFK:n puolustus on ollut erittäin vahva ja maaliero seitsemän pelatun ottelun jälkeen on 17-6. Edellisessä ottelussaan HIFK voitti nousijaehdokkaisiin nostetun Hakan Tehtaan kentällä upeasti 4-1.

Ottelun kiistaton hahmo oli HIFK:n Eero Peltonen, joka viimeisteli ottelussa kolme maalia. Peltonen on tuttu mies Viikingeille, sillä 26-vuotias hyökkääjä pelasi seurassa kaudet 2008-2013. Hän pelasi Viikinkien riveissä yhteensä 88 ottelua, joissa nurmijärveläinen iski kiitettävät 30 osumaa. Peltonen näkee, että HIFK:lla on vielä saumaa parantaa hyökkäyspelaamistaan.

”Olemme tehneet hyvin paikoista maalit ja puolustus on toiminut. Pallollisessa pelaamisessa on vielä hieman parannettavaa.”

HIFK kiitää kolmen ottelun voittoputkessa ja joukkue on saanut valmistautua rauhassa maanantai-illan koitokseen. Peltonen tietää, että ”Hettikseltä” ei haeta pisteitä ilmaiseksi.

”Treeniviikko on mennyt hyvin. Lähdemme otteluun luottavaisin mielin, vaikka tiedostamme, että kyseessä on paikalliskamppailu. Jokainen joutuu varmasti antamaan kaikkensa, joten helppoa ei tule olemaan. Vastaan tulee nuori ja innokas porukka, jossa on pari kokeneempaa kaveria.  Viikingit eivät ole vielä ottaneet voittoa ja he alkavat varmasti jossain vaiheessa ottamaan pisteitä. Toivottavasti eivät vielä maanantaina”, Peltonen kertoo.

Stadin Kingit saapuvat Hettikselle todennäköisesti sankoin joukoin. Onko Viikingeillä kotikenttäetu vai tulevatko Kingit dominoimaan Hettiksen iltaa?

”Eiköhän se ole aika selkeä juttu, että Kingit pitää snadisti kovempaa meteliä”, Peltonen ennakoi.

Viikingit – HIFK Heteniityn Urheilukenttä ma 9.6 klo 18.30.