Skip to main content
Miesten edustusjoukkue

Videokooste ja otteluraportti: HIFK 2 – 0 (0-0) Ilves

By 6.5.201411 joulukuun, 2018No Comments

Ennakko

HIFK ja Ilves lähtivät hakemaan kauden avausvoittoa. HIFK hävisi avauskierroksella Kotkassa KTP:lle 2-0 ja Ilves puolestaan hävisi niukasti PK-35:lle Vantaalla 2-1.

Ratkaisu

HIFK otti kauden ensimmäisessä kotiottelussaan kauden avausvoittonsa, kun se kuittasi itselleen tyylikkään 2-0 voiton Esa Terävän ja Jukka Halmeen toisella puoliajalla syntyneillä maaleilla. Keväisissä, mutta hieman tuulisissa olosuhteissa pelattu ottelu tarjosi 778 katsojalle viihdyttävän jalkapallo-ottelun.

Ottelun ensimmäinen maalipaikka aukeni HIFK:lle 11 peliminuutilla. Eero Peltonen pääsi kokeilemaan maalin edestä, mutta Ilves-maalivahti Mika Hilander sai torjuttua Peltosen skoden kulmapotkuksi.

19 peliminuuttia ja Ilveksen Ibrahim Köse karkasi HIFK:n puolustuslinjalta. Hyvän haaston päätteeksi oikean jalan laukaus painui niukasti vasemmalta ohi. Hetkeä myöhemmin ottelun ensimmäinen keltainen kortti nousee HIFK:n Jukka Sinisalolle, kun hän rikkoo Jonne Hjelmiä 16-rajan tuntumassa.

23. peliminuutilla Esä Terävälle pelataan pystyyn. HIFK-kapteeni sai pallon hieman pieneen tilaan ja heikoksi jäänyt laukaus/nostoyritys menee selvästi ohi maalin.

Pelikellossa on 25 minuuttia, kun Ilveksen maalivahti Mika Hilander loukkaa ikävän näköisesti silmäkulmaansa pallontavoittelutilanteessa. Huoltotoimenpiteet kestävät yli viisi minuuttia, kunnes erotuomari antaa luvan ottelun jatkamiseen.

Ensimmäisen puoliskon lopussa kotijoukkue HIFK:-pelaajia varoitetaan vielä kahdesti. Ensin 38 peliminuutilla Eero Peltonen rikkoo keltaisen arvoisesti ja kolmisen minuuttia myöhemmin Ville Tauloa varoitetaan. Lisäajalla HIFK:n tuore vahvistus Patrick Aaltonen pääsee kokeilemaan noin 18 metristä, mutta pallo painuu kuitenkin selvästi oikealta yli.

Ilveksen Matti Hynysen keltainen kortti jää tasaisen ensimmäisen puoliskon viimeiseksi tilastomerkinnäksi. Tauolle lähdettiin 0-0 tilanteessa.

Toinen puolisko ja pelikellossa 49 peliminuuttia. HIFK:n ensimmäinen maali tällä kaudella näkee päivänvalonsa, kun Antonio Inutile pelaa itsensä läpi oikealta laidalta. Inutilen matala pallo takaviistoon tavoittaa HIFK-kapteeni Esa Terävän, joka niittaa Tähtirinnat 1-0 johtoon.

Stadin Kingien upean kannatuksen yltyessä Antonio Inutile pääsee kokeilemaan 61 peliminuutin kohdalla maalin edestä, mutta Hilander venyy upeaan jalkatorjuntaan. Seuraavasta tilanteesta HIFK:lle tuomitaan rangaistuspotku. Pallon taakse asteli Ville Taulo, jonka laukaus osuu kuitenkin ylärimaan.

66. peliminuuttia ja Jukka Halme skodasi HIFK:n 2-0 johtoon. 18 metristä lähtenyt vasemman jalan laukaus painui vastustamattomasti Ilves-maalin vasempaan alakulmaan.

Ottelun viimeinen kaksikymppinen oli pitkälti keskialueen taistelua. HIFK-puolustus putsasi pahimmat paikat Ilveksen pitäessä palloa, mutta todellisia maalipaikkoja ei nähty. Vaihdosta sisään tullut Tuomas Mustonen pääsi lisäajalla kokeilemaan nopean vastahyökkäyksen päätteeksi, mutta painava laukaus meni kuitenkin tolppaa hipoen vasemmalta ohi.

Erotuomarin viheltäessä pilliin Sonera Stadiumin valotaululla komeilivat 2-0 (0-0) lukemat HIFK:n eduksi. Ensimmäinen kotiottelu tuotti siis HIFK:lle kauden avausvoiton.

Sonera Stadium 5.5.2014 klo 18:30

HIFK 2-0 (0-0) Ilves
49′ 1-0 Esa Terävä
66′ 2-0 Jukka Halme

Kommentit

– Saimme enemmän hyökkäyksiä. Ehkä vähän lisää järkeä vielä peliin. Ilveksellä oli hyvä joukkue ja selkeä pelityyli ja he pyrkivät pyrkivät pelaamaan tiiviisti. Tänään olimme kuitenkin parempia, sanoi Man of the Matchiksi valittu HIFK:n Jukka Halme.

Muuta

HIFK:n seuraava kotiottelu pelataan Töölön Pallokentällä lauantaina 17.5 kello 16:00 alkaen. Vastaan asettuu paikallisvastustaja PK-35 Vantaalta. Tervetuloa!

Katso kooste kauden avausvoitosta alta.