Skip to main content
Miesten edustusjoukkue

Otteluraportti ja David Lopezin mietteet ottelusta – HIFK – PK-35 Vantaa 1-1

By 17.5.201411 joulukuun, 2018No Comments

Ottelusta veikkailtiin maalirikasta ja kovaa kamppailua. Sekä PK-35 Vantaa että HIFK lähtivät otteluun tasapeli taskussaan. Vantaalaiset pelasivat 0-0 kotonaan JIPPOa vastaan, kun taas tähtirinnat olivat tahkonneet äitienpäivänä AC Oulua vastaan tasalukemat 2-2.

Maalirikasta kamppailua pelistä ei sentään saatu, mutta molempien joukkueiden maalivahdit pääsivät väläyttelemään torjuntataidoillaan. HIFK:n Lassi Hurskainen haparoi ehkä muutaman kerran tullen rohkeasti vastaan palloon, mutta korvasi nämä kyllä loistavilla otteillaan maalin suulla. Hurskaisen lisäksi myös PK-35:n maalivahti Miikka Häkkinen näytti muutamaan otteeseen kykyjään torjujana. Maalivahtikollegat olivatkin viimeisinä lukkoina sille, ettei ottelusta maalirikasta kamppailua saatu.

Molemmat joukkueet pelasivat vahvasti, eikä ottelun kulusta kyennyt kunnolla sanomaan, kumpi olisi hallinnut peliä. HIFK:lla oli ajoittain vahvoja rypistyksiä, jossa saatiin palloa kohti maalia. Samoin PK uurasti erittäin vahvasti.

Ensimmäinen maali nähtiin ottelun 27 minuutilla, kun Jukka Halme antoi hyvin pallon 16 alueelle, ja Eero Peltonen pääsi pistämään pallon ohi vantaalaisten maalia vartioineen Häkkisen. Riemua pääsi kestämään hetken aikaa, kunnes 42 minuutin kohdalla PK-35 tasoittaa Joni Korhosen osumalla. Tämän jälkeen molemmilla joukkeilla oli muutamia hyviä tilanteita, mutta niistä ei sen suurempaa tulosta saatu. Pallot päätyivät joko maalivahtien torjuntaan tai hieman ohi maalin.

Tähtirinnoista esiintyi edukseen maalivahti Hurskaisen lisäksi myös espanjalaispuolustaja David Lopez. Hän antoi muutaman hyvän kulmapotkun sekä taisteli hyvin myös omassa päässään. Tähtipuolustaja oli tasatuloksesta huolimatta melko tyytyväinen itse otteluun.

– Kaikki pelit ovat vaikeita tässä sarjassa. Me voidaan voittaa, hävitä tai pelata tasan. Sanoisin, että tämä oli oikeutettu tulos tälle pelille. Mielestäni tämä siis oli oikein hyvä ottelu. Tunnelma oli myös hyvä, kuten aina kun Stadin Kingit ovat paikalla, Lopez kehui.

David Lopez painotti erikoistilanteiden merkistystä. Hän kehuikin, että joukkue on harjoitellut varsinkin kulmapotkuja paljon. Hyvistä kulmista huolimatta niistä ei maaleja tehty. Espanjalainen näkeekin, että erikoistilanteita voisi harjoitella vielä lisääkin.

– Harjoittelemme paljon joukkueen kanssa kulmapotkuja. Yritän aina antaa hyvän kulman, joka olisi helppo joukkuekavereille. Joskus ne menevät hyvin ja joskus taas huonommin. Ehkä meidän pitää treenata kulmapotkuja ja vapaapotkuja vielä lisää, jotta ne olisivat vielä parempia seuraavassa ottelussa, espanjalainen painotti.

Tähtipuolustaja on tyytyväinen rooliinsa joukkueessa. Hän yrittää siitä huolimatta tehdä vielä enemmän töitä.

– Olen erittäin tyytyväinen rooliini tässä joukkueessa. Nautin tällä hetkellä pelaamisestani ja roolistani täällä. Haluan auttaa joukkuetta vielä enemmän ja antaa hyviä palloja joukkuekavereilleni, Lopez kommentoi.

Espanjalaispuolustaja kehuu myös Miesten Ykkösen tasoa erittäin korkeaksi. Hän löytääkin sarjalle hyvän vertailukohdan toisesta liigasta.

– Tämä liiga on erittäin hyvä! Jokainen peli on hyvin vaikea. Liigalla on erittäin vahva taso. Näkisin jopa, että tämä sarja on hyvin lähellä Veikkausliigaa. Tämän lisäksi meillä on erittäin laadukkaita pelaajia tähän sarjaan, espanjalainen hehkuttaa.

HIFK – PK-35 Vantaa

27´ 1-0 Eero Peltonen

43´ 1-1 Joni Korhonen

Seuraavan ottelunsa HIFK pelaa Jyväskylässä perjantaina 23.5. Silloin tähtirinnoilla on vastassa Veikkausliigasta viime kauden päätteeksi tippunut JJK.

 

Oskar Viding