Skip to main content
Otteluraportit

HIFK testaamaan Hakan kevätvirettä

Loistavassa vireessä ja viimeiset viisi ottelua tappioitta selvittänyt HIFK jatkaa pisteiden metsästystä huomenna sunnuntaina, kun Tähtirinnat matkustavat Valkeakosken Hakan vieraaksi.

HIFK:n alkukausi on sujunut hienosti ja punapaidat ovat hieman yllättäen sarjataulukossa toisena. Kotikentällään HIFK on ollut lyömätön Stadin Kingien edessä ja kauden ainoa tappio tuli avausottelussa KTP:n vieraana. HIFK:n peruspelaaminen on ollut tarpeeksi vahvaa ja joukkueen puolustuspelaaminen on ollut vakuuttavaa; kuudessa pelatussa ottelussa vain viisi päästettyä maalia.

Hyökkääjä Tuomas Mustonen loukkasi nilkkaansa voitokkaassa JIPPO-ottelussa ja hänen pelaamisensa Haka-ottelussa on vielä epävarmaa. HIFK:n laitapuolustaja David Lopez matkusti kotimaahansa Espanjaan hoitamaan henkilökohtaisia asioitaan. Paluuaikataulu ei ole vielä tiedossa. Muuten punapaidat lähtevät otteluun parhaalla mahdollisella kokoonpanolla.

Joukkueen päävalmentaja Jani Honkavaara on luonut HIFK:n kokoonpanosta taistelevan ja fiksusti pelaavan ryhmän. HIFK voitti Hakan talvikauden harjoitusottelussa 4-3, mutta Tehtaan kentällä punapaidat eivät tule saamaan mitään ilmaiseksi.

– Hakalta on tällä hetkellä pari avainpelaajaa loukkaantuneena, joten vastaan tulee hieman haavoitettu lauma. Hakalla ei ole kulkenut niin hyvin kuin olin ajatellut. Heillä on varmasti tavoitteet korkealla, joten paineet ovat ihan täysin Hakan puolella. Hakassa on paljon taitoa ja rutiinia. Onnistuimme talvikaudella hyvin heitä vastaan, Honkavaara kertoo.

Kivenkova Haka

Yhtenä ennakkosuosikkina kauteen lähtenyt Haka on hieman yllätyksellisesti kontannut kaksi viimeistä otteluaan. Sarjakärki KTP voitti Hakan puhtaasti 3-0 ja Pirkanmaan derbyssä Ilves oli parempi numeroin 2-1. Kuudesta ottelusta koskilaisten saldona on kaksi voittoa, kaksi tasapeliä ja kaksi tappiota.

– Pelissämme on ollut paljon hyvää, mutta tulosten taakse on mentävä. Kahteen voittoon kuudesta pelistä ei voi missään nimessä olla tyytyväinen, Hakan päävalmentaja Juho Rantala pohtii seuran verkkosivuilla.

Hakalla on koottuna nuorekas, mutta silti kokenut joukkue. Norsunluurannikkolainen Venance Zézé pelasi kaksi kautta Veikkausliigaa FF Jarossa ja nyt kokeneella hyökkääjällä on toinen kausi meneillään Ykkösessä. Kalle Multanen on Hakan paras maalintekijä seitsemällä osumallaan. 25-vuotias hyökkääjä voitti kaudella 2012 Miesten Kakkosen maalipörssin Ilveksen paidassa 26 maalillaan. Ensimmäistä kauttaan Hakassa pelaava nuorten maajoukkuekasvo Juho Pirttijoki toipuu nilkkamurtumasta. Vasta 17-vuotias toppari oli talvikaudella Hakan parhaimmistoa.

Haka – HIFK sunnuntaina 1.6 klo 16:00 Tehtaan kentällä.

Ykkösen sarjataulukko Palloliiton sivuilta.

 

Toni Saukkola

Kuva: Jere Nevalainen