Skip to main content
Miesten edustusjoukkue

HIFK jyräsi JJK:n Jyväskylässä

By 25.5.201411 joulukuun, 2018No Comments

JJK – HIFK 0-4 (0-2)

1′   Matias Hänninen
31′ Esa Terävä
58′ Jonathan Karlsson
65′ Matias Hänninen

Ennakko
HIFK matkusti kauden kolmanteen vieraspeliinsä Jyväskylään JJK:n vieraaksi. Ykköseen täksi kaudeksi tippuneen JJK:n sarjasijoitus ennen illan kamppailua oli yhdeksäs, HIFK majaili sijalla viisi. Piste-eroa joukkueilla ei ollut kuitenkaan kuin yksi piste, joten odotettavissa oli tasainen kamppailu tärkeistä sarjapisteistä.

Ratkaisu
Aurinkoinen ja lämmin kesäsää loivat olosuhteista haastavat. HIFK nappasi ehjän esityksen päätteeksi Harjun Stadionilta tyylikkään 0-4 (0-2) voiton. Matias Hänninen osui kahdesti, Esa Terävä ja Jonathan Karlsson kerran. 

Matias Hänninen skodasi Tähtirinnat 0-1 johtoon, kun ottelu ehti vanhentua vain puoli minuuttia. 

JJK pyrki hallitsemaan palloa ja sai ensimmäisellä puoliajalla kulmapotkujen myötä pientä painetta HIFK:n kenttäpäätyyn. Lassi Hurskainen kuitenkin torjui kotijoukkueen vaarallisimmat paikat.

Pelikellossa oli 31 minuuttia, kun kapteeni Esa Terävä laukoi HIFK:n 0-2 johtoon. Loistavan esityön maaliin teki Jukka Halme.

Toisen puoliajan alkuun tuli sisuuntunut JJK. HIFK kuitenkin siirtyi 58.peliminuutilla jo 0-3 johtoon. Kalle Sotkan loistava keskityspallo boksiin tavoitti vaihdosta sisään tulleen Jonathan Karlssonin, joka sijoitti pallon varmasti oikeaan alakulmaan.

Lisää vettä jyväskyläläisten myllyyn satoi seitsemän minuuttia myöhemmin, kun Matias Hänninen viimeisteli Jukka Halmeen syötöstä illan toisen osumansa; 0-4.

Enempää osumia ei Harjun illassa nähty. Molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa, mutta heikko viimeistely/maalivahtien hyvät torjunnat eivät antaneet aihetta lisäosumiin.

Erittäin ehjän ja tasapainoisen esityksen jälkeen HIFK:lle ansaitusti kolme pistettä ja sarjataulukossa 3.sija haltuun. Kaksi maalia viimeistellyt Matias Hänninen oli ottelun hahmo, mutta isoin rooli tänään oli läpi ottelun varmasti esiintyneellä Lassi Hurskaisella ja hänen edessään pelanneella puolustuslinjalla.

Kommentit
”Melko vaikeat olosuhteet (lähes +30c). Todella hyvä alku joukkueelta ja sen jälkeen tuntui, että peli vapautui. Vaikka tulos oli tänään noinkin selvä niin ottelu oli kohtalaisen tasainen. Pystyimme pelaamaan vahvuuksillamme ja pysyimme hyvin pelisuunnitelmassa”, kertoi HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara.

”Matsi ei oikeastaan ehtinyt edes alkaa, kun saimme ensimmäisen maalin. Vetoni hieman epäonnistui, mutta onneksi nurmi oli märkä ja pallo meni verkkoon. JJK piti hyvin palloa, mutta he eivät päässeet vaarallisimmille paikoille. Olosuhteet ja puitteet olivat hyvät. Kolme pistettä ja Kingeillä hyvä meininki. Todella hyvä fiilis”, kommentoi kaksi maalia viimeistellyt Matias Hänninen.

Muuta
Ottelun yleisömäärä Harjun Stadionilla: 1310.

HIFK:n seuraava ottelu pelataan tiistaina 27.05 Bolliksella klo 18.30 alkaen. Tervetuloa nauttimaan lämpimistä kesäkeleistä!
https://twitter.com/HIFKedustus

Toni Saukkola