Skip to main content
Otteluraportit

HIFK jatkoi voittojen tiellä – Hurskainen jälleen nollapeliin

HIFK – JIPPO 4-0 (0-0)

57′ 1-0 Pauli Kuusijärvi
63′ 2-0 Eero Peltonen (rp.)
68′ 3-0 Jonathan Karlsson
87′ 4-0 Karlsson

HIFK:n kokoonpano: Hurskainen (MV), Kuusijärvi, Sinisalo, Peltonen (77′ Inutile), Halme, Terävä (72′ Jung), Aaltonen, Mustonen, Karlsson. Hänninen, Kuikka (61′ Taulo)

Vaihdossa: Ranta (MV), Maisonvaara, Priha, Inutile (77′), Sotka, Jung (72′), Taulo (61′)

Ennakko
Molemmat joukkueet olivat voittaneet edellisen kierroksen ottelunsa. HIFK kävi hakemassa JJK:sta 4-0 vierasvoiton ja JIPPO kukisti AC Oulun 2-1. Sarjataulukossa piste-eroa oli vain yksi piste, joten ottelusta ennakoitiin erittäin tasaista ja vauhdikasta kamppailua kolmesta pisteestä. JIPPO on kokenut Ykkösen joukkue, joka pyrkii pelaamaan. HIFK ei ollut hävinnyt kotikentällään vielä kertaakaan tällä kaudella.

 

Ratkaisu

HIFK otti tyylikkään 4-0 (0-0) kotivoiton sateisella Bolliksella. Maalintekijöinä kunnostautuivat Pauli KuusijärviEero Peltonen ja Jonathan Karlsson onnistui kahdesti. JIPPO:n Jan Berg ajettiin kentältä suoralla punaisella ottelun 63.peliminuutilla. Tilanteesta tuomittiin HIFK:lle rangaistuspotku, josta Eero Peltonen iski lukemiksi 2-0. HIFK käytti miesylivoimansa lopulta tehokkaasti hyödykseen.

Ensimmäinen puoliaika oli odotetusti tasainen. Vaarallisempia maalipaikkoja ei nähty, mutta JIPPO oli lähimpänä avausmaalia. JIPPO:n antama vapaapotku tavoitti maalin edestä Antti Åken, jonka pusku kuitenkin painui tolppaa hipoen ohi.

HIFK siirtyi ottelussa 1-0 johtoon, kun pelikellossa oli 57 minuuttia. HIFK-vahti Lassi Hurskaisen pitkä avaus pomppi boksin sisällä hyökkäykseen mukaan nousseelle Pauli Kuusijärvelle, joka latasi hienolla laukauksellaan pallon vastustamattomasti takakulmaan.

63.peliminuutilla JIPPO:n Jan Bergille tuomittiin rangaistusalueen sisällä tapahtuneesta rikkeestä suora punainen kortti. Tilanteesta vihellettiin rangaistuspotku, jonka Eero Peltonen upotti varmasti vasempaan alakulmaan; 2-0. JIPPO ei miesalivoimalla saanut pelinrakenteluaan kunnolla käyntiin, jonka johdosta HIFK pääsi entistä paremmin hallitsemaan kenttätapahtumia.

Jonathan Karlsson vei HIFK:n 3-0 johtoon viisi minuuttia myöhemmin. Kulmapotku leijaili etutolpalle, josta Karlsson tuikkasi illan ensimmäisen osumansa.

Tuomas Mustonen loukkaantui ottelun 80. peliminuutilla ja hän joutui jättämään ottelun kesken. HIFK:lla ei ollut pelaajavaihtoja enää jäljellä, joten loppu mentiin tasavajaalla. Mustosen nilkasta ei löytynyt ensiarviossa murtumia, mutta tarkempaa tietoa loukkaantumisen vakavuudesta tulee keskiviikon lääkärikäynnin myötä.

87. peliminuutilla Karlsson käytti vastaantulleen JIPPO-maalivahti Nathan Stockien virheen hyväkseen ja naulasi loppulukemiksi 4-0.

HIFK:lle vakuuttava 4-0 voitto. Kahdessa edellisessä ottelussa kahdeksan tehtyä ja nolla päästettyä enteilevät loistavasta kevätvireestä. HIFK vankisti asemiaan sarjakakkosena ja Tähtirinnoilla on viiden ottelun tappioton putki.

 

Kommentit

HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara oli tyytyväinen JIPPO-ottelun tulokseen.

– Hieno tulos ja paljon maaleja. Toisella puoliajalla paransimme peliämme huomattavasti. Omaan peliin liittyvissä asioissa on tietysti aina parannettavaa, suoraviivaisuutta kaipaan lisää. Moni on sanonut otteluiden jälkeen, että ovat olleet tosi huonoja meitä vastaan. Kaikki meni jälleen pelisuunnitelman mukaan. Olemme pelanneet hyvin ja onnistuneet ottamaan vastustajien vahvuudet pois. Se kertoo meidän hyvyydestä.

HIFK on nyt kahdessa edellisessä ottelussaan latonut kahdeksan kaappia vastustajan verkkoon ja oma maali on pysynyt koskemattomana. Alkukauden lupaavat esitykset eivät ole tulleet Honkavaaralle yllätyksenä.

– Odotin KTP-pelistäkin (kauden avausottelu, 2-0 tappio) parempaa tulosta. Isoin yllätys on, että olemme noin korkealla sarjataulukossa. Erot ovat alkukaudesta aina pieniä, mutta alkukauden tuloksien perusteella olemme jopa nousuvauhdissa. Tavoitteemme on viiden parhaan joukossa ja tällä menolla pysymme siinä tavoitteessa. Meillä on kasassa hyvä joukkue. Jo talvikausi osoitti, että olemme vahvoja.

HIFK:n ottelut jatkuvat sunnuntaina, kun Tähtirinnat matkaavat Valkeakoskelle Hakan vieraaksi.

– Hakalta on tällä hetkellä pari avainpelaajaa loukkaantuneena, joten vastaan tulee hieman haavoitettu lauma. Hakalla ei ole kulkenut niin hyvin kuin olin ajattelut. Heillä on varmasti tavoitteet korkealla, paineet ovat ihan täysin Hakan puolella. Tarkempaa tietoa saamme tänään, kun Haka kohtaa Ilveksen. Hakassa on paljon taitoa ja rutiinia. Onnistuimme talvikaudella hyvin heitä vastaan, Honkavaara kertoo.

 

Muuta

Yleisömäärä: 330.
Veikkauspörssin 1×2 -pelaajat: 1. Lassi Hurskainen 2. Jonathan Karlsson 3. Pauli Kuusijärvi
HIFK on seuraavan kerran tulessa sunnuntaina, kun se kohtaa Hakan. Ottelu Valkeakoskella käynnistyy klo 16:00.

Toni Saukkola