Skip to main content
Miesten edustusjoukkue

Terävä: Stadin Kingien tuki tuo voiton Kotkasta

By 28.4.201411 joulukuun, 2018No Comments

Kaikkien aikojen Ykkönen käynnistyy HIFK:n osalta tänään Kotkassa, kun tähtirinnat ottavat mittaa paikallisesta KTP:sta. Ottelussa kohtaavat kaksi perinteikästä seuraa, joiden historiassa on ollut niin ylä- kuin alamäkia, mutta nyt molemmat pelaavat ansaitusti Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

Joukkueet kohtasivat talvikaudella kertaalleen, jolloin punapaidat veivät voiton Eero Peltosen maaleilla 2-0. Tappioitta menneen talvikauden jälkeen HIFK on hävinnyt kaksi viimeisintä otteluaan maalilla niin Ilvekselle kuin SJK:lle, mutta pelillisesti joukkue on esittänyt erinomaisia otteita molemmissa otteluissa. Erityisesti Suomen Cupin ottelu SJK:ta vastaan antoi hyvän kuvan joukkueen nykykunnosta.

– Joukkue on hyvässä iskussa ja odottaa vesi kielellä kauden avausottelua. Niukka tappio SJK:lle Suomen Cupissa jätti jokaiselle sopivasti hampaankoloon KTP-otteluun. Me ollaan opittu tappioihin päättyneiden otteluiden virheistä ja jokainen tietää tasan tarkkaan miten tulee pelata, jotta KTP kaatuu, joukkueen kapteeni Esa Terävä lupaa.

Kotkalaiset yhdistivät talvella Ykkösessä pelanneen FC KooTeePeen ja Kakkosen keskikastiin sijoittuneen KTP:n yhdeksi joukkueeksi. KTP on vahvistanut rivejään viime kaudesta mm. paluumuuttaja Tuomo Turusella sekä viime vuoden Ykkösen maalikuninkaalla Jussi Aallolla, joka saapui kauden alla Kotkaan lainasopimuksella SJK:sta.

– KTP on fyysinen joukkue, joka pelaa suoraviivaista jalkapalloa. Joukkue ei tunnetusti helpolla luovu pisteistään kotikentällään, joten meiltä vaaditaan tänään ehdottomasti nappisuoritusta, Terävä kiteyttää.

Stadin Kingit lähtevät otteluun peräti kolmen bussilastillisten voimin ja tämä varmasti niin näkyy kuin ennenkaikkea kuuluu Kotkan kaupunkikuvassa. Kannattajajoukon määrä on kunnioitettava ottaen huomioon, että pelataan maanantaina.

– Minulla on henkilökohtaisesti pelkkiä hyviä muistoja Kotkasta ja nimenomaan Stadin Kingien ansiosta. Se on suuri voimavara, että saadaan pelata vieraissakin niin suuren oman kannattajajoukon edessä. Meitä lähtee nyt kaiken kaikkiaan 4 bussilastillista tähtirintoja Kotkaan, joten eiköhän me tulla sieltä kotiin 3 pistettä taskussa, Terävä päättää.