Arto Tolsa Areena
28.04.2014
Aalto 23, 44rp

Ennakko
Joukkueet lähtivät odotettuun kauden avausotteluun varsin tasaisista lähtökohdista.  HIFK oli kohdannut talvikaudella KTP:n, josta napattiin 2-0 voitto Eero Peltosen maaleilla.  Kotkalaiset yhdistivät voimansa, kun kakkosessa pelannut KTP ja ykkösessä pelannut FC KooTeePee muodostettiin yhdeksi joukkueeksi.  Kauden ennakkoarvioissa kotkalaiset sijoitettiin monissa arvioissa aivan kärkikastiin.

Ratkaisu
Ottelun alku oli molemmilta joukkueilta kovin tunnustelevaa pelaamista, eikä paljon hienouksia nähty.  Kotijoukkue oli kuitenkin hieman hallitsevampi osapuoli.

Kun pelikellossa oli 23 minuuttia, riistettiin pallo punaisten Kalle Sotkalta melko kyseenalaisesti.  Sotka jäi loukkaantuneena maahan makaamaan, mutta tuomari antoi pelin jatkua.  Tästä seuranneesta KTP:n hyökkäyksestä pääsi Jussi Aalto tökkäämään ns. maalintekijän maalin Rannan torjumasta riparista verkon perälle.

Puolen tunnin pelin jälkeen HIFK sai ensimmäisen puoliajan parhaan maalipaikkansa, kun Tuomas Mustonen karkasi KTP:n puolustajilta.  Mustonen pääsi jo maalivahdinkin ohi, mutta kentän todella heikko kunto koitui hyökkääjän ja HIFK:n kohtaloksi, kun tämä kompastui ja menetti tasapainonsa lähes varmalta maalilta näyttäneessä tilanteessa.

Vähän ennen taukoa tuli lisää vettä niskaan, kun KTP:lle vihellettiin rangaistuspotku. Aalto viimeisteli illan toisen maalinsa viileästi vasempaan alakulmaan pilkulta ja jätti maalivahti Rannan vaille mahdollisuuksia. Näin puoliajalle siirryttiin tilanteessa 2-0.

Toisella puoliajalla HIFK pääsi paremmin peliin mukaan ja sai luotua muutaman hyvän maalipaikankin. Mm. Kron Rexhepi pääsi vastakkain KTP:n maalivahdin Kert Küttin kanssa, mutta tämän onnistui torjua Laiturin yrityksen mainiosti.

Pelin loppua kohden punaiset otti pelin enemmän haltuunsa, mutta vaarallisia maalipaikkoja se ei kuitenkaan pystynyt luomaan.  Näin ollen loppukiri jäi kovin vaisuksi, eikä enempää maaleja Kotkassa enää nähty.