Skip to main content
Miesten edustusjoukkue

Kaksi jatkosopimusta

By 17.4.201411 joulukuun, 2018No Comments

Kari Kuikka, 29, sekä Sami Okkonen, 26, jatkavat HIFK:n tähtipaidassa.

Joensuusta alunperin lähtöisin oleva Kari Kuikka aloittaa nyt toisen perättäisen kautensa tähtirinnoissa, mutta kokemusta on jo aiemmin kaudelta 2011. Välissä hän kävi nykyisen valmentajan Jani Honkavaaran alaisuudessa pelaamassa Oulunkylässä Kakkosta FC Gnistanin riveissä kaudella 2012.

Tämä keskikentän koira on vastustajalle erittäin viheliäinen, sillä Kuikan erityisominaisuuksia ovat tyylikkäät ja kovat, mutta silti puhtaat liukutaklaukset. Vastustaja ei myöskään tunne sanaa aika, kun tämä Ykkösessä sadan ottelun rajapyykkiä jahtaava terrieri touhuaa omalla reviirillään.

”Joukkueelle kausi 2013 oli loistava ja tavoite saavutettiin, joten oli vaikea päättää omasta jatkosta heti, sillä tiedän mitä ykkösdivari vaatii pelaajalta. Tammikuun lopussa päätös itselleni oli varmistunut ja ”one more year” – mentaliteetilla lähdettiin neuvottelemaan. Sopimukseen päästiinkin nopeasti hyvässä yhteisymmärryksessä, kun sen aika oli”, Kuikka kiteyttää päätöstään.
Kuikan kausi ei kuitenkaan ole ihan normaalipituinen, sillä Fazer Makeisten avainasiakaspäällikköä odottaa uudet haasteet länsinaapurissamme,  Ruotsissa. Kuikan sopimus loppuukin elokuun viimeiseen päivään.
”Yksi syy miksi mietin jatkoani hieman pidempään oli se, että sain paikan Uumajan yliopistosta. Syyskuun alussa alkavat opiskelut maisteritutkinnon parissa, joten näin ollen Ruotsissa olisi tarkoitus etsiä seura ja lopettaa kausi siellä. HIFK kuitenkin ymmärsi asian, ja näin ollen saimme sovittua sopimukseni keston elokuun loppuun asti”, Kuikka avaa tulevaisuuttaan.

Stadin Kingien yksi ehdottomista lempipelaajista Sami Okkonen aloittaa jo viidennen perättäisen ja yhteensä kuudennen kautensa punapaidassa. Okkonen on tunnettu maalintekijä ja omaa erittäin hyvän peliälyn, jonka avulla ”Makkara” usein löytääkin nimensä teksti-tv:n maalintekijätilastosta. Kausi 2013 Okkosen kohdalta sujui erittäin epäonnellisissa merkeissä sillä nilkkavamma pilasi koko kauden. Okkoselle kertyikin vain kuusi ottelua kaudella 2013. Nyt vajaan vuoden kuntoutuksen jälkeen Okkonen on valmis heiluttamaan verkkoja.

”Into on kova ja motivaatio huipussa, kun pitkän koettelemuksen jälkeen näkyy valoa tunnelin päässä. Tällä hetkellä kondispuoli on hyvä, ja jalassa ei ole enää kipua. Muutama viikko on oltu nyt kunnolla mukana joukkueharjoituksissa ja jalan kunto on ollut pelottavan hyvä”, Okkonen paljastaa pilke silmäkulmassa.

Uutisen kirjoitti media-alaa opiskeleva HIFK:n keskikentän taistelija Kalle Sotka.