Skip to main content
Miesten edustusjoukkue

HIFK kaatui saappaat jalassa

By 16.4.201411 joulukuun, 2018No Comments

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä molempien joukkueiden pelatessa tarkkaa puolustuspeliä. Joukkueet pystyivät kuitenkin luomaan molempiin päihin maalintekopaikkoja, mutta ensimmäinen puoliaika päättyi maalittomana.

Toinen puoliaika päättyi värikkäiden vaiheiden jälkeen niinikään tilanteessa 0-0. Ottelun ratkaisu nähtiin vasta jatkoajalla, jolloin SJK:n espoolaislähtöinen hyökkääjä Akseli Pelvas puski pallon HIFK:n maaliin Timo Tahvanaisen syötöstä, kun 103 minuuttia oli pelattu. Näin seinäjokelaiset etenivät Suomen Cupissa kahdeksan parhaan joukkoon.

HIFK taisteli joukkueena kuitenkin pedon lailla loistavan kotiyleisönsä tuella ja osoitti, ettei joukkueelle ole turhaan veikkailtu hyvää kautta Ykkösessä.

HIFK – SJK 0-1 ja. (0-0, 0-0)

0-1 Akseli Pelvas (103.)

IFK:n kokoonpano: Lassi Hurskainen; Matias Hänninen, Jukka Sinisalo, Pauli Kuusijärvi (v), David Lopez (90+4. Timo Priha); Jukka Halme (v), Kalle Sotka (v, 62. Kari Kuikka); Riku Oras (62. Antonio Inutile), Eero Peltonen, Jonathan Karlsson; Esa Terävä.

HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara totesi ottelun jälkeen, että peli oli odotetunlainen. ”SJK pelasi hyvää pallollista peliä, mutta pystyttiin
pitämään kaveri maalipaikoista pois. Ottelu olisi voinut päättyä kuinka vaan. Joukkueen halu oli kova jatkoon, mutta SJK oli karvan verran
parempi.”

Seinäjoen Jalkapallokerhon päävalmentaja Simo Valakari:  ”Hieno ilta ja Cup-futista parhaimmillaan. Ollaan todella tyytyväisiä peliin. Joukkue osoitti hirveän määrän luonnetta loukkaantumisista huolimatta.”

Ottelun parhaana pelaajana palkittu HIFK:n Jukka Halme sanoi SJK:n olevan pelaava jengi, jonka mukana pitäisi pysyä pelin päällä tiiviinä 90 minuuttia. Halme piti joukkueensa esitystä kuitenkin onnistuneena, mutta liigassa pelaava SJK oli tänään maalin verran parempi.

Ottelun yleisömäärä Sonera-stadionin illassa oli 743 maksanutta katsojaa.

Mika Hyytiäinen