Skip to main content
FutsalHIFK/3HIFK/4

HIFK:n miesten futsal-kausi: Kolme nousijaa

By 2.4.201427 huhtikuun, 2014No Comments

Kokonaisuudessaan kausi oli menestys, sillä sekä HIFK Futsal että HIFK/3 nousivat omien lohkojensa voittajina Kolmoseen.

”Totta kai olisimme halunneet voittaa myös finaaliturnauksen, mutta päätavoitteemme oli nousu ja se toteutui. Kokonaisuutena olemme äärimmäisen tyytyväisiä kauteen. Jengi teki hyvin töitä treeneissä ja peleissä, ja pelimme kehittyi paljon kauden aikana”, HIFK Futsalin päävalmentaja Mikko Kannari sanoo.

”Isossa kuvassakin on kehitys ollut hyvää. Pelillisesti identiteettimme on kehittynyt sitten viime kauden ja taustoissa on tapahtunut paljon kehitystä. Taustaryhmämme on kaksi kertaa viime kautta isompi, pelasimme yhden sijaan jo kaksi yleisötapahtumaottelua ja meillä oli treeneissä viime kautta enemmän vierailevia valmentajia. Heiltäkin sai uusia oppeja ja uutta virtaa.”

Kauden päätteeksi HIFK Futsal keräsi myös mediahuomiota, kun 90 minuuttia – lehti käsitteli joukkuetta maaliskuun numerossaan. Artikkelissa jopa Palloliiton futsal-päällikkö Jyrki Filppu nosti HIFK Futsalin esiin potentiaalisena tulevaisuuden voimana.

”Tästä on kaikkineen todella hyvä jatkaa ensi kauteen. Kahden ensimmäisen kautemme tavoitteet olivat ensisijaisesti sarjanousuissa, ensi kautta ajatellen olemme kehittämässä montaa asiaa – niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin”, Mikko Kannari kertoo.

 

Kolmonenkin Kolmoseen

Myös HIFK/3:lle futsal-kausi oli menestys.

”Futsal tarjoili kolmoselle tärkeitä pelejä ennen kauden alkua. Kolmosen ja joskus myös HIFK/4:n jätkät vastasivat huutoon kypsästi omaksumalla joukkueen taktiikan. Vastoinkäymisistä huolimatta, ja omaan peliin uskoen, kääntyivät useat pelit alun shokkimaalien jälkeen toisen jakson maali-ilotteluun ja Eurogoals -huumaan”, joukkuetta pyörittänyt Telmo Manninen sanoo.

”Futsal on erinomainen talvilaji ison kentän joukkueille. Pelissä toistuu erittäin usein ison kentän ongelmienratkomistilanteet. Tämä on varmasti imeytynyt myös pelaajien selkärankaan ja näyttöjä ahtaiden paikkojen hallinnasta tullaan näkemään tulevalla kaudella, vaikka vastustaja olisi pultannut kuudelletoista ilmatorjuntakanuunoita tai keskikentällä röyhisi maansiirtokoneidenarmeija”, Manninen jatkaa.

Pian nähdään joukkueessa toivottavasti myös eräs tuttu IFK-kasvo.

”Tästä on hyvä lähteä kohti uutta kautta. Nyt nousun varmistuttua odotellaan vain Peter ”Petsku” Standertskjöld-Nordenstamin
puhelua paluusta HIFK:n pelaavaan miehistöön…”

HIFK/2 Neloseen

Kolmas sarjaportaita kiivennyt HIFK oli ylivoimaisella piste-erolla Viitosen lohkonsa voittanut, Bujar Bogujevcin valmentama HIFK/2.

HIFK Futsalin päävalmentaja Mikko Kannari on kiitollisen innoissaan ”Bogun” joukkueen noususta.

”Sillä jätkällä on espanjalaisia ajatuksia! Bogu pitää futsalista ja näkee sen tukevan täydellisesti jalkapalloa. Bogu on viimeisen kahden vuoden aikana ollut ulkopuolisista henkilöistä tärkein myös meille HIFK Futsalissa”, Kannari sanoo.

”Bogulla oli aikoinaan tärkeä rooli, kun HIFK Futsalin nykyistä joukkuetta rakennettiin. Hän on myös antanut talvella oman joukkueensa pelaajien käydä meidän futsal-treeneissä, vaikka samana päivänä olisi jo ollut jalkapallotreenit. Hän on melkeinpä kannustanut siihen!”, Kannari jatkaa.