Skip to main content
Otteluraportit

Suomen Cup – huumaa tarjolla perjantaina Talissa

By 26.3.201427 toukokuun, 2014No Comments

Tämän vuoden Suomen Cupissa HIFK on voittanut molemmat pelaamansa ottelut maalierolla 13-1. Kolmannella kierroksella kaatui HIFK/2 5-1 ja neljännellä kierroksella punapaitojen nykykunnon sai kokea Kolmosessa pelaava FC Kontu lukemin 8-0. FC Futura puolestaan on selvittänyt tiensä viidennelle kierrokselle voittamalla Hyvinkään Palloseuran ja Ekenäs IF:n.

Vuosi 2014 on ollut HIFK:lle erinomainen niin pelillisesti kuin tuloksellisestikin. Voittoja on tullut tasokkaista harjoitusotteluista niin Turun Palloseurasta, Hakasta, KTP:sta kuin FC Jazzista. Vuoden ainoa tasapeli tuli Latvian pääsarjassa pelaavaa FS Mettaa vastaan. Maalinteossa talvikaudella joukkueesta on onnistunut peräti 11 eri pelaajaa. Tuomas Mustonen ja Eero Peltonen ovat molemmat tehneet 7 maalia mieheen ja jakavat näin toistaiseksi talvikauden maalipörssin ensimmäisen sijan.

Päävalmentaja Jani Honkavaara on syystäkin tyytyväinen joukkueensa otteisiin.

– Pelillisesti ei tarvitse lähteä muuttamaan mitään aiemmista talvikauden otteluista. Viime sunnuntain Jazz-ottelu ei kuitenkaan ollut meiltä mikään huippupeli, vaikka voitto tulikin. Joukkueen on kyettävä parantamaan perjantain Cupin pelissä erityisesti syöttötyöskentelyä ja vastahyökkäyksiin on lähdettävä huomattavasti nopeammin kuin viime sunnuntaina, Honkavaara huomauttaa.

Voitolla HIFK selvittäisi tiensä Suomen Cupissa 16 parhaan joukkoon ja olisi näin taas askeleen lähempänä Veikkausliigajoukkueen kohtaamista. Kakkosessa pelaava FC Futura ei kuitenkaan ole koskaan ollut helppo vastustaja HIFK:lle.

– Ottelut Futuraa vastaan ovat olleet aina nihkeitä meille, sillä porvoolaiset osaavat puolustaa hyvin. Lisäksi joukkueen italialainen maalivahti Alessandro Marzuoli on varmasti Kakkosen parhaimpia veskareita. Futuran joukkue on tosin heikentynyt viime kaudesta, sillä niin Petri Lampinen kuin meidän taustoihimme siirtynyt Henri Määttä ovat jättäneet joukkueen. Lisäksi hyökkäyspää on heikentynyt selvästi. Me puolestaan olemme vahvistuneet huomattavasti viime kaudesta, joten lähdemme otteluun selvänä ennakkosuosikkina, Honkavaara sanoo.

Suomen Cupin 5. kierroksen ottelu HIFK – FC Futura pelataan perjantaina 28.3.2014 klo 20:00 Talin hallissa. Liput otteluun maksavat 10 euroa ja vuoden 2014 kausikorteilla sisäänpääsy on ilmainen. Lisäksi paikan päältä on mahdollisuus hankkia kausikortteja tulevalle kaudelle.