Skip to main content
Miesten edustusjoukkue

Otteluraportti HIFK – FC Futura 7-1 (4-0)

By 31.3.201411 joulukuun, 2018No Comments

Suomen Cup 5.kierros 28.03.2014, Tali klo 20:00.

Maalintekijät

24′ Jonathan Karlsson 1-0
36′ Tuomas Mustonen 2-0
39′ Kron Rexhepi 3-0
44′ Tuomas Mustonen 4-0
53′ Tuomas Mustonen 5-0
58′ Tuomas Mustonen 6-0
82′ Benjamin Backman 6-1
88′ Oma maali 7-1

HIFK.n kokoonpano: Lassi Hurskainen, Matias Hänninen, Timo Priha, Jukka Sinisalo (60′ Kari Kuikka), David Lopez, Jukka Halme (70′ Kalle Sotka), Jonathan Karlsson, Esa Terävä, Eero Peltonen, Kron Rexhepi, Tuomas Mustonen (70′ Antonio Inutile).

Ennakkoasetelmat

HIFK sai vastaansa tutun vastustajan viime kaudelta, kun samassa lohkossa Kakkosta pelannut porvoolainen FC Futura saapui Talin jalkapallohalliin HIFK:n vieraaksi. Punapaidat olivat voittaneet molemmat ottelunsa Suomen Cupissa maalierolla 13-1. Kolmannella kierroksella kaatui HIFK/2 5-1 ja neljännellä kierroksella FC Kontu sai kokea HIFK:n kovan pelivireen lukemin 8-0. Vuosi 2014 oli sujunut HIFK:n joukkueelta erinomaisesti ja se olikin selvittänyt kaikki ottelunsa tappioitta.

FC Futura oli edennyt HIFK:n vastustajaksi Suomen Cupin 5.kierrokselle voitettuaan Hyvinkään Palloseuran ja Ekenäs IF:n. HIFK ja FC Futura kohtasivat viime kaudella Kakkosen itäisessä lohkossa kolmesti; HIFK poistui voittajana kahdesti ja kerran päädyttiin pistejakoon.

Ratkaisu

Ottelu käynnistyi molemmilta joukkueilta hieman tunnustellen. FC Futura oli lähellä siirtyä 0-1 johtoon maalinedustatilanteen päätteeksi, mutta HIFK-puolustus hoiti tilanteen lopulta mallikkaasti.

Ensimmäinen puoliaika ehti vanhentua 24. minuuttia, kun vasemmalta laidalta rakennettu hyökkäys tuotti tulosta. Matias Hänninen antoi matalan syötön boxiin jaJonathan Karlsson laukoi HIFK:n 1-0 johtoon.

2-0 osuma syntyi ottelun 36. peliminuutilla niin ikään vasemman laidan kautta pelatusta hyökkäyksestä. HIFK:n kapteeni Esa Terävä jatkoi pallon Matias Hännisen noususta Tuomas Mustoselle, jolla oli helppo työ siirtää pallo tyhjänä odottaneeseen maaliin.

Kolme minuuttia myöhemmin Kron Rexhepi puski HIFK:n jo kolmen maalin karkumatkalle. Erinomaisen esityön maaliin teki David López, jonka nerokas nosto löysi takatolpalle unohdetun Rexhepin.

Osa pelaajista odotteli selvästi jo taukovihellystä, mutta Tuomas Mustonen oli kuitenkin päättänyt iskeä vielä kerran. David Lópezin pystyjuoksun päätteeksi pallo ajautui maalinedustalle, josta Mustonen kävi tuikkaamassa ottelun toisen osumansa. Lisäaikaa ei nähty, joten HIFK marssi pukusuojiin 4-0 taukojohdossa.

Viisi minuuttia edellisestä HIFK iski jälleen. Jukka Halmeen nerokas nosto FC Futuran puolustuslinjan yli päätyi Karlssonille. Hän syötti oikeasta laidasta maalin eteen
Eero Peltoselle, joka zippasi pallon etukulmasta häkkiin. Pallo näytti ylittäneen maaliviivan vain niukasti ja ottelun erotuomari epäröikin ratkaisuaan hetken. Avustava tuomari oli kuitenkin nähnyt pallon ylittäneen maaliviivan ja pallo vietiin keskelle; Peltoselle ottelun ensimmäinen maali ja tilanteeksi 6-0.

Ottelun 67. peliminuutilla HIFK:lle tuomittiin rangaistuspotku. Tuomas Mustosella oli mahdollisuus kasvattaa illan maalisaldonsa jo
neljään osumaan, mutta Mustosen skode osui ylärimaan.

82′ peliminuutilla FC Futura kavensi tilanteeksi 6-1. Pallo pelattiin HIFK-puolustuksen linjan taakse ja Benjamin Backmanin upea laukaus etuyläkulmaan yllätti HIFK-maalivahti Lassi Hurskaisen.

FC Futuran puolustaja viimeisteli epäonnisesti ottelun loppulukemiksi 7-1, kun ottelu oli ehtinyt vanhentua 88. minuutille.

Kommentit

”Numerot olivat vakuuttavat, mutta alku oli meiltä huono. Oikeastaan ensimmäinen 30 minuuttia oli meiltä todella huono. Ensimmäisen jakson viimeinen vartti kuitenkin 4-0. En siltikään ollut tyytyväinen ensimmäisen jakson esitykseen.

Toinen puoliaika oli jo hyvää. FC Futura on vaikea vastustaja. Meidän paketti venyy liikaa sekä puolustus, että hyökkäyssuuntaan. Tänään osuttiin puikkojen väliin kuitenkin ihan kunnolla, joten ei kai tässä voi muuta kuin olla tyytyväinen”, HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara kommentoi.

”Me haluamme mahdollisimman kovan vastustajan seuraavalle kierrokselle. Olemme hyvässä iskussa ja haluamme testata mihin se riittää. Toivon vastustajaksi liigajoukkuetta. Harjoittelemme sitä varten, että pääsisimme pelaamaan todella hyviä pelejä. Ne kehittävät meitä kesää ajatellen”, Honkavaara jatkaa.

Muuta

HIFK etenee Suomen Cupin 6.kierrokselle 16 parhaan joukkoon. Kuudennen kierroksen otteluparit arvotaan tiistaina 1.huhtikuuta.