Skip to main content
Otteluraportit

HIFK makeaan voittoon Turun Palloseurasta

By 13.3.201427 toukokuun, 2014No Comments

HIFK matkusti perjantaina Turkuun vajavaisella kokoonpanolla ottelun aikaisen alkamisajan ja lievien loukkaantumisten takia. Poissa kokoonpanosta olivat muun muassa Jukka Sinisalo,Antonio InutileDavid LopezTimo Priha ja Ville Taulo. Myös turkulaisilla oli poissaoloja, mutta siitä huolimatta TPS juoksutti kentälle varsin nimekkäitä pelaajia, kuten Valioliigassa Fulhamin paidassa esiintyneen Wayne Brownin, liigajyrä Mikko Hyyrysen ja Turun Palloseuraa koko uransa edustaneen Sami Rähmösen.

Avausmaali

HIFK ei ottelun alussa sarjaporrasta ylempänä pelaavaa kotijoukkuetta kumarrellut vaan loi useita vaarallisia maalintekopaikkoja turkulaispuolustuksen kustannuksella. Avausmaali syntyi ansaitusti jo ottelun viidennellä peliminuutilla, kun Eero Peltonen keskitti pallon oikealta maalille ja Matias Hänninen jatkoi pelivälineen hallitusti maaliin. Maalista huolimatta HIFK ei tyytynyt vain säilyttämään johtoasemaansa vaan hallitsi ottelua vahvasti pelanneen keskikentän kaksikon, Kalle Sotkan ja Jukka Halmeen johdolla. Tuomas Mustosella oli vielä useampikin mahdollisuus viimeistellä lisämaaleja, mutta jokaisella kerralla nuori turkulaisvahti Arnold Uschanoff veti pidemmän korren.

Toisella jaksolla kotijoukkue sai ajoittain pelin hallintaan, mutta vaarallisia tilanteita turkulaiset eivät saaneet aikaiseksi. Läpi ottelun epävarmasti pelannut turkulaispuolustus ohitettiin useampaan kertaan, mutta huono viimeistely piti tilanteen muuttumattomana. Lopulta ottelun 75. minuutilla Tuomas Mustonen laukaisi pallon maaliin kulmapotkun jälkitilanteesta. Mustosen maaliin esityön teki jälleen oivassa vireessä oleva Eero Peltonen. Ottelun lopussa Kron Rexhepi karkasi vielä läpiajoon, mutta Alex De John repi miehen kumoon punaisen kortin arvoisesti.

TPS – HIFK 0-2 (0-1)

0-1 Matias Hänninen (5.)
0-2 Tuomas Mustonen (75.)

IFK:n kokoonpano: Lassi Hurskainen; Matias Hänninen, Pauli Kuusijärvi, Marko Koskinen (v), Riku Oras; Kalle Sotka (71. Kari Kuikka), Jukka Halme; Jonathan Karlsson (71. Milo Jung), Eero Peltonen (79. Kron Rexhepi), Esa Terävä (71. Mika-Matti Maisonvaara); Tuomas Mustonen.

Ottelun päätyttyä tähtirintojen päävalmentaja Jani Honkavaara oli syystäkin tyytyväinen omiensa otteisiin.

– Oltiin tänään hyvällä jalalla liikkeellä heti alusta alkaen. Lähtökohdat eivät olleet parhaat mahdolliset, sillä poissaoloja oli paljon. Tavoitteena oli lisätä suoraviivaisuutta edellisiin otteluihin verrattuna ja siinä onnistuttiin tänään. Saatiin venytettyä TPS:n pakkaa ja näin hyökkäyspäähän syntyi tilaa. Nelikko Peltonen, Terävä, Karlsson ja Mustonen onnistuivat hyökkäyksessä mainiosti ja olivat vaarallisia läpi ottelun. Myös ensimmäistä kertaa laitapuolustajan paikalla esiintynyt Riku Oras pelasi huippuottelun. Kaveri pelasi viime kaudella vielä nelosta ja teki nyt näkymättömäksi Veikkausliigan kauden 2009 parhaan pelaajan Wayne Brown, Honkavaara myhäilee.

Pirteästi läpi ottelun pelannut Tuomas Mustonen oli erittäin tyytyväinen ottelun jälkeen Veikkausliigajoukkueen voitosta ja omasta osumastaan.
– Pelattiin joukkueena yhtenäinen peli, eikä päästetty vastustajaa lainkaan vaarallisiin maalintekopaikkoihin. Turkulaispuolustuksesta huomasi, etteivät he olleet pelanneet hirveästi yhdessä, sillä tilaa oli yllättävän paljon niin puolustuslinjan edessä kuin takana. Vastustajalla ei kyllä ollut paras päivä tänään, joten turha tässä on leijua. Maanantaina taas harjoitellaan uudella innolla, Mustonen toteaa.

Koosteen ottelusta voi katsoa alta.