Skip to main content
Otteluraportit

HIFK jatkoon Cupissa

By 15.3.201427 toukokuun, 2014No Comments

Suomen Cup 15.03.2014, Tali klo 8:45 FC Kontu – HIFK 0 – 8 (0-3)11´ Tuomas Mustonen 0-133´ Jonathan Karlsson 0-243´ Tuomas Mustonen 0-3
48´ Matias Hänninen 0-4 RP66´ Matias Hänninen 0-5 RP69´ Eero Peltonen 0-681´ Eero Peltonen 0-789´ Eero Peltonen 0-8

HIFK:n kokoonpano: Atte Ranta; Matias Hänninen, Jukka Sinisalo, Timo Priha, Riku Oras; Kalle Sotka, Jukka Halme; Jonathan Karlsson, Esa Terävä (58. Eero Peltonen), Milo Jung (72. Kron Rexhepi); Tuomas Mustonen (58. Antonio Inutile).Ennakkoasetelmat

Kolmosessa pelaava FC Kontu sai vastaansa Ykköseen täksi kaudeksi nousseen HIFK:n. HIFK:n saldo vuoden 2014 aikana pelatuista otteluista oli tappioton. Lähtökohdat olivat vieraille siis varsin suotuisat, aikaisesta ajankohdasta huolimatta.

Ratkaisu

Tuomas Mustonen ja HIFK:n kapteenina toiminut Matias Hänninen iskivät kaksi maalia mieheen, kun HIFK otti tyylikkään 0-8 – voiton FC Kontusta Suomen Cupin 4. kierroksella. Vaihdosta kentälle ottelun 58. peliminuutilla tullut Eero Peltonen viimeisteli hattutempun.

Pelikellossa oli 11 peliminuuttia, kun Mustonen vei Jukka Halmeen laukoman vapaapotkun jälkitilanteesta HIFK:n 0-1 johtoon. Viime kaudella Kakkosen maalikuninkuuden 19 osumallaan voittanut ja tälle kaudelle HIFK:hon jatkosopimuksen tehnyt Jonathan Karlsson kuittasi lukemat 0-2:een maalinedustalta Mustosen syötöstä.

Ensimmäisen jakson lopussa Mustonen vei illan toisella osumallaan HIFK:n 0-3 johtoon Esa Terävän tarjoilusta. Toinen jakso ehti vanhentua vain pari minuuttia, kun HIFK sai ansaitun rangaistuspotkun. Pallon taakse asteli Il Capitano-Hänninen, joka laukoi pallon varmasti oikeaan alanurkkaan. 0-5 syntyi niin ikään rangaistuspotkusta. Hänninen asteli jälleen pallon taakse ja yhtä viileä viimeistely kasvatti hänen maalisaldonsa jo kahteen.

Vaihdosta sisään tullut Eero Peltonen vastasi illan komeimmasta osumasta. 25 metristä lähtenyt puolivolley löysi tiensä vastustamattomasti maalin perukoille. 81. peliminuutilla Halmeen loistava keskityspallo löysi Peltosen jalkaan ja hän siirsi ottelun toisella osumallaan HIFK:n jo 0-7 johtoon.Peltonen kruunasi ottelunsa toisen puoliajan lopussa syntyneellä hattutempullaan. Hän naulasi loppulukemat 0-8:aan Kron Rexhepin tarjoilusta. HIFK:lle ansaittu voitto ja matka jatkuu Suomen Cupin 5. kierrokselle.

Kommentit

”Hyvä fiilis. Oli mukava herätä aamulla, kun vastassa oli oma joukkue, jossa olen viettänyt parhaimmat junnuvuodet. Sain kapteenin nauhaan käteen ja herkistyminen oli lähellä, kun jätkät lauloivat aamulenkillä onnittelulaulua. Koutsi sanoi ennen ottelua, että jos tulee pilkkuja niin pääsen vetämään. Nyt niitä tuli kaksi ja onnistuin tekemään molemmista. Pidimme hyvin palloa ja noudatimme pelisuunnitelmaa. Saimme aikaan myös hyviä syöttökombinaatioita. Niitä juttuja, mitä on harjoiteltu. Tuossa on tulos. Positiiviset fiilikset jäi tästä päivästä”, HIFK:n kapteenina toiminut Matias Hänninen totesi.

MuutaHIFK:n kapteenina Kontu-ottelussa pelannut ja kaksi osumaa viimeistellyt Matias Hänninen siirtyi 18-vuotiaana FC Kontusta HIFK:n riveihin. Hänninen vietti ottelun kunniaksi myös syntymäpäiviään; mittariin kilahti 23 ikävuotta. HIFK Fotboll onnittelee!

Toni Saukkola