Skip to main content
HIFK/2Otteluraportit

Edustusjoukkue voittoon Cup-ottelussa

By 1.3.201427 toukokuun, 2014No Comments

Ottelutapahtuma aloitettiin kuitenkin juhlallisuuksilla. Jalkapallon pelaajayhdistyksen toiminnanjohtaja Markus Juhola palkitsi HIFK:n edustuksen Jukka Halmeen Kakkosen itäisen lohkon viime kauden parhaana pelaajana. Myös HIFK/2:n pelaaja sai huomionosoituksen, sillä Aleksi Jussila palkittiin Helsingin piirin Nelosen parhaana maalintekijänä. Tämän palkinnon jakoi HIFK/2:n päävalmentaja Bujar Bogujevci.

HIFK Fotboll

Itse ottelu alkoi odotetusti reservijoukkueen painostuksella. HIFK/2:n loi useita paikkoja ja prässäsi erittäin lujaa. Useista vaarallisista paikoista huolimatta
peli pysyi maalittomana, kunnes 39. minuutilla edustusjoukkue antoi kulman lyhyenä. Jälkitilanteesta ensin Eero Peltonen ja sitten Milo Jung puskivat pallon vuorollaan ylähirteen, mutta Timo Priha ei erehtynyt vaan puski pallon maaliin.

Toisella puoliajalla ottelu kääntyi edustusjoukkueelle ja Peltonen olikin ensimmäisillä minuuteilla lähellä laittaa roikkupallon sisään, mutta HIFK/2:n maalivahti Karim Kortelainen venyi upeaan pelastukseen. Tästä muutamaa minuuttia myöhemmin Peltosen ja Jungin upeasta esityöstä Esa Terävä laukoi tarkasti edustuksen 0-2 – johtoon.

Maalista selkeästi lisää virtaa saanut edustusjoukkue hyökkäsi kummaltakin laidalta ja 56. minuutilla Jung antoi kulman vasemmalta. Pauli Kuusijärvellä oli helppo työ puskea pallo takatolpalta sisään ja tilanteeksi 0-3. Tästä osumasta ehti kulua vain muutama minuutti kunnes Jonathan Karlsson laittoi pallon jälleen maaliin, mutta avustava erotuomari liputti tilanteen paitsioksi. Karlsson ei ollut tuomiosta samaa mieltä ja puhui itselleen keltaisen kortin.

HIFK Fotboll

Puoli tuntia ennen pelin loppua HIFK/2 pääsi kaventamaan pelin lukemiin 1-3. Vapaapotkusta suuntaa muuttanut veto tuli Jere Pulkkisen jalkaan ja Pulkkinen ampui tolppaan, mutta jälkitilanteesta Joonatan Jännes laittoi pallon sisään. Tätä maalia Stadin Kingit juhlivat niin että hallin katto meinasi irrota. Oli upeaa nähdä, miten fanit kannattivat jatkuvasti molempia joukkueita.

Ottelun 83. minuutilla Karlsson pääsi laukomaan Tuomas Mustosen upeasta jätöstä edustuksen 1-4 -johtoon. Tilanne alkoi edustusjoukkueen onnistuneesta prässistä vasemmalla laidalla. Keskityksen jälkeen Mustonen tiputti rinnalla Karlssonille pallon ja tämä ei erehtynyt.

Pelin viime hetket olivat vauhdikkaita. Ensin Terävä taiteili Prihan syötöstä lukemat 1-5. Tästä kului hetki, ja HIFK/2:n maalivahti Karim Kortelainen otti pallon käsiinsä boksin ulkopuolella. Kortelainen siis ulos kentältä punaisen kortin saattelemana ja maaliin meni toppari Lauri Kuusanmäki. Tilanteesta tuomittu vapaapotku ammuttiin suoraan päin muuria ja tämän jälkeen peli vihellettiinkin päättyneeksi.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli tasainen, mutta toisella puoliajalla HIFK/2 ei pysynyt enää vauhdissa mukana ja kokemus voitti innokkuuden. HIFK:n edustusjoukkue etenee siis Suomen Cupin 4. kierrokselle ja seuraava vastustaja on FC Kontu.

HIFK Fotboll

HIFK/2 – HIFK 1-5 (0-1)

0-1 Timo Priha (39.)
0-2 Esa Terävä (51.)
0-3 Pauli Kuusijärvi (56.)
1-3 Joonatan Jännes (61.)
1-4 Jonathan Karlsson (83.)
1-5 Esa Terävä (90.)

Joukkueiden kokoonpanot

HIFK: Atte Ranta; Timo Priha, Pauli Kuusijärvi, Jukka Sinisalo (46. Marko Koskinen), Matias Hänninen; Ville Taulo, Jukka Halme; Jonathan Karlsson (v), Eero Peltonen (67. Tuomas Mustonen), Milo Jung (67. Riku Oras); Esa Terävä.

HIFK/2: Karim Kortelainen; Johannes Axerud, Lauri Kuusanmäki, Emir Shabani (v, 67. Gustav Berg), Jere Pulkkinen; Pietu Lyytinen (83. Emmanuel Mukuka), Aku Kaalikoski, Joonatan Jännes, Timo Nick (67. Leo Rautiainen); Aleksi Jussila, Alex Maylett.