Skip to main content
Miesten edustusjoukkue

David López, tuorein sopimuspelaaja

By 13.3.201411 joulukuun, 2018No Comments

Gran Canarialta kotoisin oleva David Joel Sánchez López, 25, aloitti isänsä valmennuksessa jalkapalloilun pikkupoikana kotikylässään Estrella C.F.:n junioreissa. 11-vuotiaana hän siirtyi saaren tunnetuimman seuran, U.D. Las Palmasin junioreihin, mistä 16-vuotiaana matka jatkui saaren ”kakkosseuraan” U.D. Vecindarioon. Lupaava puolustaja pääsi myös Espanjan U-17 – maajoukkueen valintaryhmään, mutta viralliset maaottelut jäivät kokematta.

18-vuotiaana David liittyi Secunda División-seura RCD Mallorcan akatemiaan, missä vierähti kaksi kautta. Akatemiavuosien jälkeen hän palasi takaisin kotisaarensa U.D. Vecindarioon, missä mies pelasi 3 kautta ja kuutisenkymmentä peliä Espanjan kolmanneksi korkeinta sarjatasoa Segunda División B:tä. Kohdaten useita tulevia ja entisiä La Liga – pelaajia.

Ammattilaisura jäi kuitenkin isossa mittakaavassa haaveeksi, joten tie vei opintojen perässä viime elokuussa Suomeen ja ammattikorkeakoulu Arcadaan. Syksyllä mies harjoitteli FC Hongan mukana, mutta sopimusta ei syntynyt. HIFK sitä vastoin tarjosi mahdollisuutta näyttää taitoja ja oikean laitapakin tontilla viihtyvä David osoitti harjoitusotteluissa sopivansa hyvin joukkueen pelisysteemiin ja -ideologiaan.

David, kuinka olet viihtynyt IFK:ssa ja Suomessa?

– Hienosti. Minut on otettu hyvin joukkueessa vastaan ja valmennus on ollut erinomaista. Joukkueen pelisysteemi sopii minulle hienosti, sillä pääsen käyttämään vahvuuksiani. Laitapuolustaja saa nousta tukemaan hyökkäyksiä niin paljon kuin jaksaa.

– Odotan myös innolla kevättä ja kesää. Talvi on ollut pimeä ja kylmä!

Mitä odotat tulevalta kaudelta ja kesältä?

– Ainakin parempaa säätä! Mielestäni joukkueemme on hyvä ja voimme voittaa kenet tahansa. Odotan myös pelejä Olympiastadionilla. Kiva pelata historiallisella paikalla. Tykkään myös meidän kannattajista. Se antaa aina ylimääräistä boostia, kun yleisö elää täysillä mukana.

– Sarjassa pelit tulevat varmasti olemaan kovia. Toivon, että näemme pari vaparimaalia kauden aikana. Aikoinaan, kun olin loukkaantuneena, minulla ei ollut muuta tekemistä kuin harjoitella vapaapotkuja!