Skip to main content
Otteluraportit

Vieraita Latviasta – tasapeli Talissa

By 25.2.201427 toukokuun, 2014No Comments

Latvian pääsarjassa pelaava FS Metta leireili vajaan viikon Suomessa, pelaten sinä aikana kolme harjoitusottelua. Aikaisemmin Tampereen Ilveksen ja Pietarsaaren Jaron kohdannut joukkue kohtasi tähtirinnat Talin hallissa leirinsä päätteeksi. Varsin erilaisista lähtökohdista otteluun lähteneet joukkueet suorittivat kummatkin useamman pelaajavaihdon, antaen peliaikaa koko miehistöilleen.

Itse ottelu alkoi HIFK:n kannalta vauhdikkaasti, kun 14. minuutilla Eero Peltonen puski tähtirinnat David Lopezin keskityksestä 1-0 – johtoon. Tästä kului vain tovi kunnes 26. minuutilla kapteeni Esa Terävä tuplasi johdon Milo Jungin esityöstä. Koko jakso oli HIFK:lta hyvää pelaamista, eikä vastustaja päässyt juurikaan vierailemaan maalivahti Atte Rannan vartioimalla maalilla. Tauolle mentiin HIFK:n johtaessa 2-0.

Toinen puoliaika oli pelitilanteisiin nähden huomattavasti ensimmäistä tasaisempi. HIFK vaihtoi tauolla 5 pelaajaa, kun taas vastustaja suoritti 9 vaihtoa. Huomiota herättävä seikka oli se, että vierailija selkeästi vaihtoi kokeneemman kaartinsa sisään toiselle puoliajalle.

Vaihtostrategia oli FS Mettan kannalta onnistunut. Vain muutama minuutti tauon jälkeen näytti erotuomari Mikko Mörö rangaistuspotkua Ville Taulon rikkeen seurauksena, minkä vieraiden kokenut MLS-kokemustakin omaava Raivis Hscanovics laukoi yläkulmaan. Molemmat joukkueet kolistelivat tämän jälkeen maalipuita. Kotijoukkueesta lähinnä maalia oli kentälle vaihdettu Tuomas Mustonen, joka Jukka Halmeen pystysyötöstä laukoi tolppaan. 76. minuutilla Jurgis Kalns pääsi vapaasti kuljettamaan HIFK:n puolustuksen edessä ja tasoitti komealla laukauksella lukemiksi 2-2.

Ottelun vanhetessa tunteet kuumenivat ja rumat rikkeet yleistyivät. Kuusi minuuttia ennen täyttä aikaa Maris Riherts kaatoi läpi päässeen Mustosen takaapäin aivan rangaistusalueen rajalla, punaisen kortin arvoisesti. Halmeen vapaapotku kilpistyi kuitenkin muuriin.

Viime hetkillä myös toppari Hscanovics töni itsellensä toisen keltaisen kortin ja suihkukomennuksen, pienen välienselvittelyn jälkeen. Kahden miehen ylivoimallakaan ei voittomaalia saatu aikaan, vaikka sairastuvalta paluuta tekevälle Kron Rexhepille siihen tarjoutui paras mahdollisuus. Sen sijaan
FS Metta oli lähellä viedä voiton, kun Martins Milasevicsin läpiajon pelasti Timo Priha vasta maaliviivalta. Seuranneessa tilanteessa oli maalivahti Ranta torjunnoillaan mies paikallaan ja näin päädyttiin tasapeliin.

Päivän kohtaamisesta mainittakoon nuorten Milo Jungin ja Riku Oraksen esitykset. Molemmat vasta totuttelevat kovemman pelitempon otteluihin, mutta ovat jo osoittaneet pärjäävänsä tiukemmissakin paikoissa.

HIFK – FS Metta 2-2 (2-0)

1-0 Eero Peltonen (14.)
2-0 Esa Terävä (26.)
2-1 Raivis Hscanovics rp. (49.)
2-2 Jurgis Kalns (76.)

HIFK:n kokoonpano (4-2-3-1): Atte Ranta; Matias Hänninen (46. Timo Priha), Pauli Kuusijärvi (46. Marko Koskinen), Jukka Sinisalo, David Lopez (60. Jere Pulkkinen); Henri Jussila (46. Kalle Sotka), Kari Kuikka (46. Ville Taulo, v); Riku Oras (69. Kron Rexhepi), Eero Peltonen (46. Jukka Halme), Milo Jung (69. Mika-Matti Maisonvaara); Esa Terävä (60.Tuomas Mustonen).