Skip to main content

HIFK lähti ystävänpäivän otteluun KTP:ta vastaan vajavaisella kokoonpanolla, kun sivussa olivat niin Jukka Sinisalo, Milo Jung kuin vammoista kärsivät Antonio Inutile ja David Lopez. Avauskokoonpanoon nousikin ensimmäistä kertaa keskikentän nuori Riku Oras.

Kotijoukkueen alku otteluun oli vaisu ja kotkalaiset hallitsivatkin pelin ensi minuutteja. Vasta päävalmentaja Jani Honkavaaran kovaan ääneen annetut ohjeet saivat
punaiset pelaamaan omalla tasollaan.

Ottelun avausmaali syntyi 19 minuutin kohdalla, kun Eero Peltonen sijoitti pallon vapaapotkusta tarkasti maalin oikeaan alanurkkaan. Juonikas avausmaali herätti kotijoukkueen viimeistään peliin mukaan. Toinen osuma syntyi hienon kuvion päätteeksi neljä minuuttia edellisestä, kun Peltonen jatkoi päällään Esa Terävän keskityksen maalin perukoille. Maalia edelsi lähes 20 perättäisen syötön sarja, joten kyseessä oli ehdottomasti yksi harjoituskauden komeimmista maaleista. Ensimmäisen jakson
lopulla kotkalaiset saivat vielä vapaapotkun hyvältä paikalta, mutta Niko Ikävalkon laukaus suuntautui suoraan muuriin.

Tauolla HIFK suoritti kaksi pelaajavaihtoa, kun Kari Kuikan ja Kalle Sotkan keskikentällä korvasi kaksikko Ville TauloJukka Halme. KTP puolestaan vaihtoi loukkaantuneen Niko Ikävalkon tilalle Samuli Kaivonurmen. Kaivonurmi aiheutti nopeudellaan
ajoittain vaikeuksia helsinkiläispuolustukselle, mutta läpi ottelun hyvin pelannut puolustuslinja (Timo Priha, Pauli Kuusijärvi, Marko Koskinen ja Matias Hänninen) selvisi kaikista tilanteista ilman takaiskuja.

Toisella jaksolla HIFK vaihtoi kentälle myös loput kakkosjoukkueesta nousseista pelaajista, jotka näyttivätkin päävalmentajalle pysyvänsä tarvittaessa hyvin mukana Ykkösen
pelien vauhdissa.

HIFK – KTP 2-0 (2-0)

1-0 Eero Peltonen (19.)
2-0 Eero Peltonen (23.)

IFK:n kokoonpano (4-2-3-1): Lassi Hurskainen (46. Atte Ranta); Timo Priha, Pauli Kuusijärvi (v), Marko Koskinen, Matias Hänninen; Kalle Sotka (46. Jukka Halme, v), Kari Kuikka (46. Ville Taulo); Jonathan Karlsson (65. Nico Orenius), Eero Peltonen (65. Henri Jussila), Riku Oras (65. Jere Pulkkinen); Esa Terävä (65. Tuomas Mustonen).

– Voittoon on aina pakko olla tyytyväinen. Intesiteetti ja pelitempo olivat tänään kohdillaan alun ihmettelyä lukuunottamatta. Myös nuorten miesten taisteluilmeeseen olen
tyytyväinen, vaikka vielä tekemistä heillä riittää ajoittain voiman ja vauhdin suhteen, päävalmentaja Jani Honkavaara kommentoi.

Ottelun parhaimmistoa oli kahdesti maalipuiden väliin osunut Eero Peltonen. Tuore hankinta on osunut nyt kahdessa viimeisessä harjoitusottelussa kolmesti. Kaiken
kaikkiaan Ykkösessä Peltonen on tehnyt peräti 39 maalia.

– Tuloksena voitto oli hyvä ja kentällä oli tekemisen meininki alun hermoilua lukuunottamatta. Onneksi ”Honsun” (Jani Honkavaaran) huuto kentän laidalta herätti koko joukkueen pelaamaan. Olen ollut aikaisemmin nimenomaan maalintekijä, vaikka viime vuodet on ollut vähän hiljaisempaa maalien suhteen. Nyt olen päässyt taas lempipaikalleni ylemmäksi keskikentäksi ja onnistumisiakin on sitä myötä tullut. Maaleja on aina mukava tehdä ja eiköhän niitä kesälläkin ole luvassa, Peltonen uskoo.

HIFK:n seuraava kotiottelu pelataan latvialaista FS Mettaa vastaan tiistaina 25. helmikuuta klo 17:00 Talin hallissa. Nähtäväksi jää, onnistuuko Peltonen jälleen maalinteossa!